Θέμα Καραγκούνη: Καλύτερα και για τους δύο

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για το "ναυάγιο" της επιστροφής Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό.

Θέμα Καραγκούνη: Καλύτερα και για τους δύο

Η συνάντηση του Νίκου Νταμπίζα και του Γιώργου Καραγκούνη ήταν περισσότερο μια συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλον και λιγότερο μια συνάντηση που χρωστούσε ο Παναθηναϊκός στον Καραγκούνη ή το αντίστροφο.

Οι δύο άντρες αναλώθηκαν περισσότερο σε εκείνα τα πράγματα που απειλούσαν τη σχέση Παναθηναϊκού και Καραγκούνη και τον κίνδυνο να μην εξελιχθεί όπως ακριβώς το ονειρεύονται όσοι θέλουν τον Παναθηναϊκό ως τελευταίο επαγγελματικό σταθμό του “τυπάρα” και λιγότερο σε όσα και όσους μπορούν να δουλέψουν υπέρ αυτής της σχέσης.

Η απόφαση να μην το κουράσουν περισσότερο ήταν μονόδρομος στην περίπτωση αυτή και ελήφθη χωρίς δεύτερες σκέψεις, αναστολές και δεσμεύσεις περί νέων συναντήσεων, εάν κι εφ' όσον...

Υπήρχαν ενστάσεις

Η αλήθεια είναι ότι προϋπήρχαν κάποιες ενστάσεις περί των δημοσίων τοποθετήσεων του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, με πιο πρόσφατη αυτή στη ραδιοφωνική του συνέντευξη προς τους οργανωμένους φιλάθλους του συλλόγου, ότι ο ίδιος δεν είναι “ζεστός”, αλλά τον Καραγκούνη τον θέλει η τεχνική ομάδα.

Μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε και στο πρόσφατο παρελθόν αντιπαράθεση, όταν ο Γιώργος Καραγκούνης διέψευσε δημοσίως τον ισχυρισμό του προέδρου της ΠΑΕ, ότι εκείνος ήταν που πρότεινε το δίδυμο Νταμπίζα - Αναστασίου για τον Παναθηναϊκό και φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη“ανοικτές πληγές”.

Επειδή ο Καραγκούνης έχει ήδη συναινέσει σε όλους τους προτεινόμενους διακανονισμούς και διευκολύνει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο θέμα των παλαιότερων οφειλών προς το πρόσωπό του, η υπόθεση είναι αρκετά λεπτή ως προς τον χειρισμό της, ωστόσο η σχέση Νταμπίζα και Καραγκούνη είναι τέτοια, ώστε να γραφτεί αθόρυβα ο επίλογος, χωρίς “παράπλευρες απώλειες” και σημάδια στη σχέση.

Έχει προτάσεις

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι ο Καραγκούνης έχει στη διάθεσή του προτάσεις από Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία , για να κάνει ένα πλουσιοπάροχο τελευταίο συμβόλαιο, με ταυτόχρονα διασφαλισμένη την ηγετική αγωνιστική του παρουσία.

Ακόμη όμως κι αν αποφάσιζε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, τον περιμένει θέση στο τεχνικό τιμ της εθνικής ομάδας, μετά από σχετική πρόταση που του κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής.

Συμπερασματικά, είναι καλύτερα και για τις δύο πλευρές να μην δοκιμάσουν άλλο τις αντοχές μιας σχέσης που ξεκίνησε από τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του Καραγκούνη και διαρκεί μέχρι σήμερα με κάποια διαλείμματα... ψυχρασίας, όπως το 2012, όταν με προπονητή τον Ζεσουάλδο Φερέιρα οι δρόμοι Παναθηναϊκού και Καραγκούνη χώρισαν με στόματα ερμητικά κλειστά, ώστε να αποφύγουν και οι μεν και ο δε την μια κουβέντα παραπάνω...

Διαβάστε ακόμη:

Δεν προχωρά με Καραγκούνη ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK