Κάντε καμιά υπέρβαση

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου στα... χασομέρια του αγώνα και τονίζει την ανάγκη απόκτησης μεσοεπιθετικού.

Κάντε καμιά υπέρβαση
INTIME SPORTS

Μακάρι τα πράγματα να εξελιχθούν τόσο πολύ διαφορετικά, που η χθεσινή ανατροπή στα... χασομέρια, να αποδειχθεί μια παρένθεση. Μακάρι και για τους φίλους του Παναθηναϊκού και για τον Γιάννη Αναστασίου που θέλει να αποφύγει τις καρδιοπάθειες.

Επειδή όμως Γιάννη είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία (συνομήλικοι γαρ) θα πρέπει εκτός από το να είμαστε προσεκτικοί, να παραδεχθούμε -για να είμαστε και προετοιμασμένοι- ότι πιθανότατα δεν μιλάμε για παρένθεση. Δεν ξέρω αν θα είναι ο κανόνας απέναντι σε ομάδες με πολυπρόσωπες άμυνες και δεν νομίζω κιόλας.

Κάποιες στιγμές θα έρθουν και τα γρήγορα γκολ, κάποτε θα πάρεις και προσωπικά τέρματα από τους επιθετικούς, αλλά κι αρκετές ακόμη θα βλέπεις να... σώνεται η κλεψύδρα και ο Παναθηναϊκός να ξεφυσάει και να αγκομαχάει για να αντικρίσει κατάφατσα την αντίπαλη εστία.

Χθες πάλι μίλησες για ευκαιρίες να “τελειώσει” νωρίτερα το παιχνίδι και προφανώς θα εννοείς τη φάση του Μέντες στο ξεκίνημα μ' εκείνο το σκαστό σουτ σχεδόν από το όριο της μεγάλης περιοχής και πίσω από αρκετά σώματα αμυνόμενων ή εκείνο το “one in a million” (που λένε και στο χωριό μου) τακουνάκι του Ολλανδού, άντε τη φάση του Πράνιτς και σίγουρα όχι την υπερέκταση του Σίλντεφελντ κοντά στην εκπνοή. Καμία τους από αυτές που λέμε κλασικές και τραβάμε τα μαλλιά μας αν χαθούν.

Τέτοιο παίκτη θέλει

Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη Αναστασίου, όταν λέει ότι δεν θέλει άλλον έναν παίκτη με ίδια χαρακτηριστικά όσων ήδη υπάρχουν στο ρόστερ και παραβλέπω την ισχυρή πιθανότητα, να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σε πολύ πιο βελτιωμένη εκδοχή.

Μα, αυτό ακριβώς λέει και η πλειοψηφία των φίλων του συλλόγου. Φέρτε επιτέλους έναν μεσοεπιθετικό, που θα δώσει έτοιμα γκολ. Μισά ή ολόκληρα. Ή μήπως έχει τέτοιον παίκτη ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν το έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα; Μήπως έχει τον παίκτη που θα ξεκλειδώσει τα 5-4-1 και 6-4-0 των αντιπάλων στην Ελλάδα, με μια μπαλιά στην πλάτη τους ή θα τα “τρυπήσει” με την απρόβλεπτη, κάθετη πάσα που θα στείλει τη μπάλα στον βηματισμό του επιθετικού για να “τελειώσει” τη φάση.

Ναι, δεν είναι εύκολη η απόκτηση ενός τέτοιου παίκτη, ιδίως με τα “ιδιαίτερα χαρακτηριστικά” που κάνουν τις αναζητήσεις τους οι “πράσινοι” (φθηνός ή ελεύθερος και ει δυνατόν και τα δύο μαζί). Ενδεχομένως να απαιτεί και υπέρβαση για τα οικονομικά δεδομένα του “τριφυλλιού”. Αλλά είναι αναγκαία. Και είναι αναγκαία, για να βοηθήσει την ομάδα να προοδεύσει συνολικά και όχι απλά για να διευκολύνει κάποιες νίκες. Να πολλαπλασιάσει τις επιθετικές της επιλογές και να ομορφύνει το παιχνίδι της.

Ας είναι και ανέτοιμος

Κι επειδή και φθηνός και ελεύθερος και έτοιμος είναι 5+1 στο τζόκερ, μετά από πολλαπλά τζακ ποτ, ας είναι και ανέτοιμος, βρε αδερφέ. Ας χρειαστεί και έναν μήνα και δύο, για να έρθει στην κατάσταση που θα δώσει όλα όσα περιγράφουμε. Αν δεν βρίσκεις κουστούμι στα μέτρα σου, το παραγγέλνεις στον ράφτη και θα περιμένεις. Από το ολότελα γυμνός, ας είναι και με χρονοκαθυστέρηση.

Έγινε πολύ συζήτηση για τον επιθετικό που θα αντικαθιστούσε τον Μάρκους Μπεργκ στο διάστημα της απουσίας του, αλλά χθες που είδαμε επιτέλους τον Πέτριτς στην κορυφή της επίθεσης, όταν δεν έβγαινε εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα, χρειάστηκε μόλις δύο φορές να βρει τη μπάλα μπροστά του, έστω και διεκδικίσιμη για να κάνει ένα γκολ και άλλη μία δύσκολη κεφαλιά λίγο έξω από τα γκολπόστ του Γιαννακόπουλου.

Αν υπήρχε και ο παίκτης που θα τον αξιοποιούσε περισσότερο, που θα τον έβγαζε άλλες 1-2 φορές φάτσα με την αντίπαλη εστία, φυσικά και θα συζητούσαμε το χθεσινό παιχνίδι εντελώς διαφορετικά. Αλλά δεν υπήρχε και δεν υπάρχει. Κι επειδή θεωρώ πολύ αυθαίρετη την ερμηνεία “ο Αναστασίου δεν θέλει παίκτη” όσων εξυπηρετούνται να πιστεύουν έτσι, ας πούμε πιο σωστά ότι “ο Αναστασίου δεν θέλει άλλον έναν παίκτη που δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά σε σχέση με τους υπάρχοντες”.

Οπότε αντικαθιστούμε και το “κάντε καμιά μεταγραφή” με το “κάντε καμιά υπέρβαση” και τελειώνουμε.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1 (VIDEO)

Αναστασίου: "Να μην γίνουμε καρδιακοί"

News 24/7

24MEDIA NETWORK