Κυριακή κοντή γιορτή για τον Εσιέν

Ο Δημήτρης Κριτής αναλύει τα δεδομένα της περίπτωσης Εσιέν καταγράφοντας τις λεπτομέρειες γύρω από το παρασκήνιο που αναπτύσσεται για τον Γκανέζο άσο.

Κυριακή κοντή γιορτή για τον Εσιέν

Καμία μεταγραφή δεν είναι "τελειωμένη" έως ότου πέσουν οι υπογραφές. Παλαιότερα αρκούσε και το προσύμφωνο. Τώρα πλέον μόνο συμβόλαιο. Για τις "συμφωνίες κυρίων", ας μην το αναλύσουμε καλύτερα.

Αυτονόητα πράγματα, αλλά να, που καμιά φορά πρέπει να επαναλαμβάνονται, για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες και "παρεξηγήσεις" μεταξύ δημοσιογράφων και αναγνωστών. Ο αναγνώστης έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει "προδομένος" από τον δημοσιογράφο, όταν του σερβίρεται η πιθανότητα (έστω και ισχυρή) ως γεγονός και εν τέλει αποδεικνύεται ως "ευσεβής πόθος".

Και οι μεταγραφές είναι το αντιπροσωπευτικότερο "κρας τεστ" αυτής της σχέσης. Μεταγραφές δε τύπου-Εσιέν, είναι αυτές που απαιτούν ακριβείς διατυπώσεις και προσεκτική διαχείριση πληροφοριών πριν μεταφραστούν σε ρεπορτάζ.

Το Contra.gr από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Μίκαελ Εσιέν, κατέγραψε τα "συν" και τα "πλην" αυτής της υπόθεσης και ως επιλογή και ως διαπραγμάτευση. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση ασφαλώς και διατήρησε χαμηλούς τόνους ως προς την φημολογούμενη κάθε τόσο πρόοδο των συνομιλιών.

Τα δεδομένα του ρεπορτάζ

Σε δύο πράγματα υπήρξε κατηγορηματικό το ρεπορτάζ. Πρώτον, ότι το συμβόλαιο του Γκανέζου δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ, μ' ένα μεγάλο μέρος να αντιστοιχεί σε μπόνους ατομικών και συλλογικών στόχων και δεύτερον, ότι ο ποδοσφαιριστής έπεισε τους "πράσινους" για την αποφασιστικότητά του να παραμείνει σε ανταγωνιστικό επίπεδο διοργανώσεων, μεταθέτοντας χρονικά το ενδεχόμενο υπερατλαντικής συνεργασίας (MLS).

Το σύνολο των διεθνών δημοσιευμάτων επιβεβαιώνουν πλέον τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, ενώ στη διάρκεια των ημερών που μεσολάβησαν μία και μόνη πρόταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες απείλησε να αλλάξει το status quo, από την ομάδα στην οποία ανήκει και ο Ρικάρντο Ίζεκσον ντος Σάντος Λέιτε, γνωστός ως Κακά (Ορλάντο Σίτι).

Κι αυτό γιατί συνοδευόταν από ένα πλήρες πακέτο εμπορικών συμφωνιών-διαφήμισης (με αθλητικό χορηγό παπουτσιού, εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων και αυτοκινητοβιομηχανία), η οποία σχεδόν διπλασίαζε τα ετήσια έσοδα του Γκανέζου σταρ.

Για λόγους που δεν είναι γνωστοί, το συγκεκριμένο ενδιαφέρον δεν ευοδώθηκε, χωρίς πάντως να "τραυματιστούν" οι σχέσεις των εμπλεκομένων μερών. Ενδεχομένως επανέλθει στο προσκήνιο σε καταλληλότερο χρόνο.

Εφ' όσον λοιπόν δεν άλλαξε κάτι, ο Παναθηναϊκός παραμένει στην προφορική διαβεβαίωση του εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή, Φαμπιάν Πιβετό, ότι η πρόταση του "τριφυλλιού" είναι αυτή που ο Εσιέν αντιμετωπίζει περισσότερο ζεστά από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη.

Φυσικά δεν τρέφουν αυταπάτες, ότι η πλευρά Εσιέν περιμένει την ολοκλήρωση των επαγγελματικών υποχρεώσεων στο Μιλάνο και τη Μίλαν, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στον επόμενο σταθμό της καριέρας του 32χρονου αμυντικού μέσου. Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι υπάρχουν και θα υπάρξουν κι άλλες Σειρήνες που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την προσοχή του.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών

Δεν αποκλείουν ότι ενδεχομένως θα κληθούν και να καταθέσουν βελτιωμένη προσφορά για να υπερκεράσουν ανταγωνιστές, αλλά αποκλείουν ότι θα αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα της -δις βελτιωμένης- πρότασης που έχουν καταθέσει.

Αυτό που περιμένουν είναι να έρθει στην Αθήνα ο Εσιέν και να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που θα απομακρύνουν και την τελευταία αμφιβολία περί της ετοιμότητάς του να προσφέρει όσα περιμένουν από αυτόν ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του.

Πληροφορίες γύρω από τον ιατρικό φάκελλο του Γκανέζου και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο παρελθόν (ακόμη και περί χονδροπάθειας στο γόνατο), δεν επιβεβαιώνονται από την εικόνα που έχουν οι "πράσινοι" και δεν έχει και νόημα να ανακυκλώνονται, εφ' όσον οι εξετάσεις θα δείξουν και θα αποφασίσουν για τα πάντα.

Η αποψινή εκτός έδρας αναμέτρηση της Μίλαν με την Αταλάντα ρίχνει την αυλαία της συνεργασίας των Μιλανέζων με τον Εσιέν, με τον Γκανέζο να είναι για μία ακόμη φορά εκτός των επιλογών του Πίπο Ιντσάγκι. Από αύριο η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία, με τον Παναθηναϊκό να εστιάζει στην επιτυχή ολοκλήρωσή της, ώστε να δρομολογήσει και την έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας χρονιάς, που αναμένεται να συμπέσει ή να ακολουθήσει αμέσως μετά την προτελευταία αγωνιστική των κατατακτήριων αγώνων για τη Superleague.

Της άφιξης Εσιέν αναμενόταν να προηγηθεί εντός της εβδομάδας που τελειώνει, η έλευση του εκπροσώπου του (Τετάρτη ή Πέμπτη), ωστόσο οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν ότι συνέβη κάτι τέτοιο στον συγκεκριμένο χρόνο.

Αντίθετα, υπάρχει μία πληροφορία ότι ο Φαμπιάν Πιβετό πραγματοποίησε ταξίδι-εξπρές στην Αθήνα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το επόμενο πρωί (παραμονή του εντός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο στο "Απόστολος Νικολαΐδης") τέθηκαν επί τάπητος οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Θα είναι ο Εσιέν το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα των "πρασίνων" για τη θερινή μεταγραφική περίοδο; Ή θα τον προλάβει ένας εκ των κεντρικού αμυντικού και επιθετικού, που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων για να ενταχθούν στην ομάδα του "τριφυλλιού"; Υπομονή, τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα θα το δείξουν...

Διαβάστε ακόμη:

Βέμερ: "Μακάρι να πετύχω έστω και λίγα από αυτά που πέτυχε ο Μινχ"

"Θέλει MLS ο Εσιέν"

News 24/7

24MEDIA NETWORK