Μεγάλη ευκαιρία με αμοιβαίο συμφέρον

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τη νέα λογική στον Παναθηναϊκό, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την περίπτωση της κίνησης για απόκτηση του Ζαν Πολ Εμποκού.

Μεγάλη ευκαιρία με αμοιβαίο συμφέρον

Θα θυμάστε ασφαλώς τη σωρευμένη οργή που εισέπρατταν οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι που τολμούσαν να ξεστομίσουν ότι βλέπουν το πέρασμά τους από την Ελλάδα ως ένα σκαλοπάτι για να πάνε την καριέρα τους ένα επίπεδο παραπάνω.

Κανείς, μα κανείς, ιδιαίτερα από τους φίλους του Παναθηναϊκού, δεν μπορούσε να χωνέψει ότι η αγαπημένη του ομάδα αποτελούσε "σκαλοπάτι" για οποιονδήποτε, αντίθετα μάλιστα είχαν την απαίτηση να αναδείξει ως παράσημο στο βιογραφικό του, ότι εντάχθηκε στο δυναμικό της. Άλλες εποχές...

Αυτό με τον Γιάννη Αναστασίου και την δεινότατη οικονομική θέση στην οποία βρέθηκε ο σύλλογος άρχισε να αλλάζει δειλά δειλά, με την προσέλκυση ποδοσφαιριστών με "βαλτωμένη" (ή και σε κατιούσα) καριέρα και την ωμή παραδοχή ότι είναι μία αμοιβαία ευκαιρία επανεκκίνησης.

Κανένα ταμπού

Για τον Αντρέα Στραματσόνι το συγκεκριμένο ταμπού δεν υφίσταται. Για την ακρίβεια, όχι μόνο απουσιάζει, αλλά αντίθετα προβάλλεται ως σοβαρό κίνητρο γι' αμφόττερες τις συμβαλλόμενες πλευρές, όπως άλλωστε επιβάλλει η ποδοσφαιρική λογική, που με τη σειρά της διέπει (ή θα έπρεπε να διέπει) και την εταιρική πολιτική.

Για παράδειγμα, η κίνηση για να αποκτηθεί ο Ζαν Πολ Εμποκού, είναι μία κίνηση στην οποία ο Παναθηναϊκός προσβλέπει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην μεταπωλητική αξία της. Παρ' ότι η μεσο-επιθετική γραμμή, είναι η πλέον ενισχυμένη και θεωρείται πλήρης, οι "πράσινοι" εκτιμούν την περίπτωση του 24χρονου Κονγκολέζου ως πολύ μεγάλη ευκαιρία και θέλουν τον μονοετή δανεισμό του από την Κάλιαρι, με "προσβάσιμη" οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι.

"Win – win" κατάσταση

Βέβαια ακόμη κι αν δεν καταστεί εφικτή η διασφάλιση μιας τέτοιας ρήτρας, για τον Ιταλό τεχνικό πρόκειται για μία "win – win" κατάσταση, με δεδομένο ότι του αρέσει ο Εμποκού και θεωρεί ότι μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τη γραμμή πυρός, ενώ αν καταφέρει και τον "αναγεννήσει" θα έχει προσθέσει ένα ακόμη εύσημο στη διαχειριστική του ικανότητα.

Εκεί βεβαίως που θα έχει κάνει "ρουά ματ" στην σκακιέρα των μεταγραφών, θα είναι εφ' όσον καταφέρει να φέρει και κεντρικό χαφ, έστω και με ταβάνι 200-250 χιλιάρικα φιξ απολαβών, αλλά αυτό θα έχει να κάνει με το προφίλ μάνατζερ για το οποίο απολαμβάνει ούτως ή άλλως πολύ μεγάλο (σχεδόν απόλυτο) σεβασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην Ελλάδα ο Σαμπά για τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK