Μείωση χρεών και έμμεση "mea culpa"

"Την απάντηση που απολύτως δικαιολογημένα ζητούσαν -περισσότερο για να βοηθήσουν εαυτούς στην χώνεψη της καλοκαιρινής μεταγραφικής απραξίας- οι φίλοι του Παναθηναϊκού, έδωσε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, στην ανοικτή συζήτηση με τα μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας". Γράφει ο Δημήτρης Κριτής.

Μείωση χρεών και έμμεση "mea culpa"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αλαφούζος περιέγραψε σε αχνές γραμμές το πλάνο εξυπηρέτησης των χρεών της ΠΑΕ και διαβεβαίωσε ότι η τρέχουσα είναι η τελευταία "εκτάκτων αναγκών". Όχι η τελευταία που ο Παναθηναϊκός θα αποπληρώνει χρέη, αλλά προφανώς η τελευταία κατά την οποία οι πιεστικές ανάγκες δεν επέτρεψαν επένδυση σε έμψυχο δυναμικό.

"Όταν αναλάβαμε εμείς, τα χρέη ήταν 27 εκατ. ευρώ. Μετά τα μειώσαμε στα 22 και φέτος υπολογίζουμε να είναι 15 εκατ. ευρώ στο τέλος της σεζόν. Η φετινή σεζόν είναι η τελευταία που είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" ήταν τα λόγια του και ήταν η πρώτη τόσο ξεκάθαρη αναφορά στο οικονομικό τοπίο.

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώνει χρέη για άλλα τρία χρόνια, περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και το 2018 θα είναι πλέον "καθαρός", σύμφωνα με τον προγραμματισμό που εκτελείται και με περισσότερες λεπτομέρειες παρουσιάστηκε από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Αγησίλαο Τουμαζάτο, στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ.

Μιλάμε για μία ρεαλιστική προσέγγιση της επόμενης τριετίας, που δεν προβλέπει τη συμμετοχή των “πρασίνων” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και είναι απόλυτα κατανοητό αυτό, αφού σε μια τέτοια περίπτωση, τα έσοδα του Champions League θα επέτρεπαν σε συντομότερο χρόνο τον απεγκλωβισμό.

Δεν έχει καν ως απαιτούμενο την πρόκριση στη φάση των πλέι οφ του Champions League, που όπως είναι γνωστό προσφέρει ένα ποσό της τάξης των 2 (και κάτι ψιλά) εκατομμυρίων ευρώ, αλλά θεωρεί δεδομένη τη συμμετοχή του "τριφυλλιού" στους ομίλους του Europa League, έστω και με μίνιμουμ βαθμολογική συγκομιδή.

Αυτός είναι ο δύσκολος και επώδυνος, όπως αποδεικνύεται για την ανταγωνιστικότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος, δρόμος, που επέλεξαν να πορευτούν οι “πράσινοι”. Πριν από περίπου δύο μήνες, ο κ. Αλαφούζος υποστήριξε ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν θα ήταν διαφορετική αν είχαν αποκτηθεί 1-2 παίκτες, παρόντων των Τάκη Φύσσα και Νίκου Νταμπίζα.

Χθες, δεν είπε "mea culpa", αλλά παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση και ψάχνει τώρα να κάνει όσα δεν έγιναν το καλοκαίρι.

Μείωση χρεών και έμμεση "mea culpa"

"Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε ίσως κάποια ενίσχυση και γίνονται συστηματικά τώρα κινήσεις, για να μπορέσουμε να καλυφθούμε τον Ιανουάριο, για τα κενά που δεν μπορέσαμε να καλύψουμε το καλοκαίρι" ήταν ακριβώς τα λόγια του και συμπλήρωσε: “Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές που κάναμε φέτος, αλλά δεν αποφύγαμε κάποια μεταγραφή επειδή ήταν ακριβή. Σκοπός μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στα δικά μας παιδιά να αναπτυχθούν. Αν πάρουμε πολλούς ξένους παίκτες δεν θα συμβεί αυτό. Π.χ. ο Δώνης δεν θα έπαιζε αν παίρναμε χαφ”.

Σε μία γενικότερη δε, θεώρηση της κατάστασης, κατέληξε: “Οπωσδήποτε ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να επενδύσει περισσότερα χρήματα στην ομάδα τα επόμενα χρόνια, πολύ περισσότερα χρήματα, χωρίς όμως να αλλάζει η κεντρική ιδέα που είναι να βγάζουμε δικά μας παιδιά, τα οποία θα αναπτύσσονται και θα αμείβονται όπως πρέπει. Βεβαίως θα πρέπει να φέρουμε και 2-3 ξένους, έμπειρους παίκτες, για να συμπληρώσουμε θέσεις, στις οποίες δεν έχουμε δικούς μας”.

Αρχής γενομένης τον Ιανουάριο, θα πρέπει λοιπόν να αναμένεται ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού σε διαπιστωμένα κενά. Προφανώς μιλάμε για δανεικούς ποδοσφαιριστές, που δεν βρήκαν χρόνο συμμετοχής ως τώρα στις ομάδες τους και λιγότερο για μεταγραφές, για τις οποίες θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη:

Αισιόδοξος για τη Λεωφόρο ο Αλαφούζος

Μίλησε με όλους ο Αλαφούζος

Αλαφούζος: "Τα πρωταθλήματα είναι κλεμμένα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK