Νίκη λόγω ποιότητας υλικού

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού στο χορταστικό ματς με τον ΠΑΟΚ στην άδεια Λεωφόρο.

Νίκη λόγω ποιότητας υλικού

Χαρακτηρίστηκε ως το δυσκολότερο παιχνίδι, για μία σειρά από διαφορετικούς λόγους και ως τέτοιο εξελισσόταν μέχρι το τελευταίο εικοσάλεπτο, όταν δηλαδή ο Μπεργκ ξανάβαλε τους “πράσινους” μπροστά στο σκορ με 3-2. Έκτοτε δεν υπήρχε εικόνα εκ νέου ανατροπής της κατάστασης, αντίθετα ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έχασε 2 καλές ευκαιρίες πριν πετύχει και το 4-2 (το 4-3 έγινε στις καθυστερήσεις).

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε στο παιχνίδι με τον φρενήρη ρυθμό που είχε αποκτήσει πριν την διακοπή του πρωταθλήματος (κάτι μάλλον φυσιολογικό), αλλά δεν επηρεάστηκε από τις άδειες εξέδρες (κάτι που ανησυχούσε τον Γιάννη Αναστασίου), δεν άδειασε “ψυχολογικά” μετά την βαθμολογική ακύρωση της νίκης του επί του Ολυμπιακού (με την αφαίρεση των βαθμών από την αθλητική Δικαιοσύνη) και πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη. Μία νίκη που εκπορεύτηκε από την κλάση και διαφορά ποιότητας των επιθετικών του, παρ' ότι μάλιστα δεν είχε σε καλή ημέρα δύο από αυτούς, οι οποίοι μάλιστα αντικαταστάθηκαν (Πέτριτς και Κλωναρίδης).

Έφταναν όμως οι Μπεργκ και Καρέλης, όχι για να πετύχουν απλά τα τέσσερα “πράσινα” γκολ, αλλά και για να οδηγήσουν την επιχείρηση ανατροπής μετά το 1-2 του Σκόνδρα. Δώδεκα νίκες, μηδέν ισοπαλίες και μία ήττα (12-0-1) ήταν το φετινό του ρεκόρ στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και αποτελούσε την καλύτερη εντός έδρας επίδοση, πάνω από το 10-1-1 του Ολυμπιακού.

Με τη κυριακάτικη νίκη το διεύρυνε ακόμη περισσότερο (ούσα η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος), φτάνοντας τις νίκες στον αριθμό 13, που χαρακτηρίζει τους οργανωμένους φίλους τους, οι οποίοι περιορίστηκαν να τραγουδούν εκτός Λεωφόρου, παρακολουθώντας το παιχνίδι από γιγαντοοθόνη. Κι έκανε νέο ρεκόρ στη διετία του Γιάννη Αναστασίου με επτά συνεχόμενες νίκες στη Superleague, που ξεκίνησαν από το 1-0 επί της Καλλονής και συνεχίστηκαν με το 3-0 επί του Πλατανιά, το άνευ αγώνα 0-3 επί της Νίκη Βόλου, το 1-0 με τον Παναιτωλικό, το 2-3 με τον ΟΦΗ, το 2-1 με τον Ολυμπιακό και το κυριακάτικο 4-3 επί του “Δικεφάλου του Βορρά”.

Δεν ξέρω πόσοι του δίνουν ακόμη ελπίδες να κυνηγήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, ιδιαίτερα εάν η απόφαση αφαίρεσης των βαθμών παραμείνει και μετά την έφεση που άσκησαν οι “πράσινοι” (και πιθανότατα έτσι θα γίνει). Σε αυτή την περίπτωση η επόμενη τριάδα σερί εκτός έδρας αγώνων θα έδινε το στίγμα για το που θα μπορούσε να φτάσει και θα ήταν πιθανότατα το τελευταίο μεγάλο στοίχημα.

Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά ως προς την πρόταση να διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου εμβόλιμα η αγωνιστική που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον Εργοτέλη, την Τετάρτη τον Ατρόμητο και την Κυριακή τη Βέροια. Σε ό,τι αφορά στο πλασάρισμά του στις θέσεις 2-5 ελάχιστη σημασία έχει...

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK