Ο δήμιος των μελλοθάνατων

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν κάνει δημόσιες σχέσεις στο χορτάρι και την Θράκη που θα εκπροσωπείται από μόνο μία ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ο δήμιος των μελλοθάνατων

Ποιος να το έλεγε στη διοίκηση του “Περίεργου” των υποκλοπών της πρώτης και αυθεντικής παράγκας, όταν στην αρχή της χρονιάς τιμωρούσε τους δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων της Ξάνθης επειδή φωτογραφήθηκαν και ανάρτησαν σε social media τη φωτογραφία τους με τον Ντάνιελ Πράνιτς, ότι τελευταία αγωνιστική θα έπαιζε την κατηγορία κόντρα στον Κροάτη και την ομάδα του;

Ξυπνά μνήμες...

Αρκετοί από την Κυριακή ανασύρουν θύμησες του παρελθόντος και εστιάζουν ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα που πήρε ο Ολυμπιακός στην ισοβαθμία (70 πόντοι) από τον Παναθηναϊκό το 2002-2003, επικρατώντας της δεύτερης ομάδας της αδιάφορης Ξάνθης, τελευταία αγωνιστική με σκορ 1-5, στα Πηγάδια.

Και το κάνουν, προσδοκώντας προφανώς ότι το παραπάνω θα αποτελέσει ένα ακόμη κίνητρο για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, την προσεχή Κυριακή. Λες και χρειάζεται έξτρα κίνητρο για να κάνει το χρέος της, η ομάδα που την προηγούμενη χρονιά με γκολ του Βαζέχα, έριξε στη Β' Εθνική τον Εθνικό Αστέρα του Σπύρου Λιβαθινού (σχετική φωτό), ενώ μάλιστα κερδισμένος της ιστορίας ήταν η Παναχαϊκή του γνωστού και μη εξαιρετέου Λουκόπουλου, που την ίδια ώρα περνούσε σβηστή από τη Νέαπολη με 2-0 επί του Ιωνικού.

Ο δήμιος των μελλοθάνατων
INTIME SPORTS

Ευτυχώς (για τους πολλούς) ή δυστυχώς, (για λίγους αλλά με ρεαλιστικά επιχειρήματα στον βρώμικο κόσμο του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου) ο Παναθηναϊκός δεν κάνει δημόσιες σχέσεις στο χορτάρι. Αντίθετα, παραδοσιακά σπρώχνει την ταφόπλακα σε όποιον “καίγεται” τελευταίες αγωνιστικές για βαθμούς, έστω κι αν ο ίδιος είναι παγερά αδιάφορος στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Και θα είναι εντελώς αδιάφορος, αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά που θέλουν τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει με πάρα πολλές αλλαγές στη Λιβαδειά, λόγω του δεύτερου ημιτελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Και θα έχει και τουλάχιστον τρεις απουσίες λόγω καρτών, αφού οι Ζέκα, Σίλντεφελντ και Μπεργκ θα εκτίσουν την τελευταία αγωνιστική ημέρα των ποινών τους.

Με μία ομάδα η Θράκη...

Υ.Γ.: Η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός δεν χάνει στα Πηγάδια, ο Απόλλων δεν είναι Κέρκυρα για να νικήσει στο Φάληρο κι εφ' όσον επιβεβαιωθούν όλοι όσοι θεωρούν δεδομένο ότι η Βέροια θα κερδίσει το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, η Θράκη θα εκπροσωπείται από μία μόνο ομάδα στο προσεχές πρωτάθλημα της Superleague.

Ο δήμιος των μελλοθάνατων
INTIME SPORTS

Μην περιμένετε πάντως ότι τώρα που η Ξάνθη κινδυνεύει με υποβιβασμό μετά από 25 συναπτές χρονιές στη μεγάλη κατηγορία, θα ανοίξουν ξαφνικά στόματα και θα μας πνίξουν οι αποκαλύψεις. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι μελλοθάνατοι τα μυστικά τα παίρνουν μαζί τους.

Πού να μπουν στη διαδικασία να αποκαλύψουν και να πρέπει μετά να τα αποδείξουν κιόλας; Άσε που και όσα αποδείχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή της παραδοσιακής κασέτας έως και τους σύγχρονους ψηφιακούς δίσκους, η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν πρόλαβε να τα εξετάσει λόγω φόρτου εργασίας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK