Οδηγός για το Βέλγιο το β' ημίχρονο

Η τακτική προσέγγιση (και βεβαίως η ανταπόκριση εκ μέρους των ποδοσφαιριστών) του δεύτερου μέρους είναι και ο οδηγός για το παιχνίδι στο Μπριζ σε επτά βράδια. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να λυπηθεί τον Μισέλ Πρεντόμ. Γράφει ο Δημήτρης Κριτής.

Οδηγός για το Βέλγιο το β' ημίχρονο

Δεν θα λυπηθούμε κιόλας τον Μισέλ Πρεντόμ. Έγινε μία φορά αυτό το λάθος, πέρσι με τον Ισραηλινό Γκάι Λουζόν της Σταντάρ Λιέγης, που ήρθε στην Αθήνα με ενδεκάδα ανάγκης και τελικά έφυγε με το εισιτήριο της πρόκρισης για τα πλέι οφ του Champions League. Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού...

Ούτε πρέπει να ξεγελάσει κανέναν η εικόνα τρικυμίας που έδιναν οι Βέλγοι στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, όταν με παίκτη παραπάνω στο χορτάρι του “Απόστολος Νικολαΐδης”... πνίγονταν σε μια κουταλιά νερό, κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός αποπειράθηκε να περάσει τη σέντρα. Παρά μόνο να κάνει τους πάντες να συνειδητοποιήσουν ότι χθες το βράδυ χάθηκε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία, όχι για θεμέλια, αλλά... πολυκατοικία πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι.

Ψυχή και χαρακτήρας

Αλλά πρώτα να βάλουμε μία σειρά. Ναι, θέλει και ψυχή και μέταλλο και χαρακτήρα σ' ένα παιχνίδι με τόσο σπουδαίο διακύβευμα, σε τόσο πρώιμο αγωνιστικό στάδιο και με τον τρόπο που εξελίχθηκε το πρώτο μέρος στη Λεωφόρο. Εις βάρος γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, χαμένο πέναλτι και αριθμητικό μειονέκτημα πριν την ανάπαυλα των ημιχρόνων, με απώλεια του παίκτη που αποκτήθηκε για να καθοδηγήσει τα μετόπισθεν, δεν είναι οιωνοί πρόκρισης, αλλά όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για στραπάτσο ολκής.

Θέλει και αντίπαλο ανασφαλή, φοβισμένο, πελαγωμένο για να γυρίσει ένα τέτοιο παιχνίδι και αυτή η Μπριζ, τη δεδομένη στιγμή, είναι ακριβώς αυτό: μία ομάδα που σου απαγορεύει να αυτοκτονήσεις και θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει για τον εαυτό της το αποκλειστικό προνόμιο! Πέτυχε ένα γκολ παιδικής χαράς με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στην αμέσως επόμενη φάση να κάνει και το 0-2, ενώ είχε και μοναδικό τετ α τετ του διάβολου Ντιαμπί με τον Κοτσόλη λίγο πριν ο Ρώσος ρέφερι τερματίσει με τη σφυρίχτρα του το πρώτο μέρος.

Κι ενώ είναι καβάλα στ' άλογο, με αριθμητική υπεροχή για ένα ολόκληρο ημίχρονο, πολύ απλά ξεπεζεύει κι αρχίζει να γεμίζει με σέντρες την περιοχή του Παναθηναϊκού... Σ' αυτό βεβαίως συνέβαλλε και το πειθαρχημένο τακτικά παιχνίδι των “πρασίνων” στην επανάληψη, όταν και με τις αλλαγές των Λαγού και Τριανταφυλλόπουλου επεδίωξαν και πέτυχαν να διατηρήσουν το παθητικό του ενός γκολ, κλείνοντας τους χώρους και δίνοντας βοήθειες στους Βέμερ και Πράνιτς, που δέχονταν (κυρίως ο Γερμανός) την πίεση στις πτέρυγες.

Όπως στο β' ημίχρονο

Η τακτική προσέγγιση (και βεβαίως η ανταπόκριση εκ μέρους των ποδοσφαιριστών) του δεύτερου μέρους είναι και ο οδηγός για το παιχνίδι στο Μπριζ σε επτά βράδια. Με τους γηπεδούχους να έχουν πιθανότατα 1, το πολύ 2 προσθήκες, σε σχέση με τη χθεσινό τους ιατρικό δελτίο και διαφοροποιημένη σύνθεση (αποκλείεται να μείνει και πάλι στον πάγκο ο Ντε Σούτερ).

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποφύγει τα αμυντικά λάθη, γεγονός που γίνεται δυσκολότερο από την απουσία του Σάντσεθ. Μπορεί ο Ισπανός να μην έχει αποκτήσει την επιθυμητή χημεία με τον Ταυλαρίδη, αλλά έχει τη δυνατότητα να ηρεμήσει την άμυνά του σε συνθήκες πίεσης. Τώρα θα πρέπει να μετακινηθεί στο κέντρο άμυνας ένας εκ των Τριανταφυλλόπουλου και Κ ουτρουμπή, ενώ ενδέχεται να υπάρξει κι άλλη μία καραμπόλα με επάνοδο του Νάνο στο αριστερό άκρο και επιστροφή Πράνιτς στους εσωτερικούς μέσους.

Για όλα αυτά βεβαίως υπάρχει ακόμη μία εβδομάδα, αρκετός καιρός για να κατασταλάξουν στα σχέδια της προπονητικής ομάδας, που δείχνει τουλάχιστον αυτή τη στιγμή να προκρίνει το 4-3-2-1, ως πιθανότερη συνταγή. Πάντως, με τη Μπριζ να χρειάζεται γκολ, είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες για τον Νίνη και τους Καρέλη, Μπεργκ (με αλφαβητική σειρά και σειρά ταχύτητα) να επιφέρουν το ανεπανόρθωτο.

Άλλωστε το κατάφεραν σε μια βραδιά που δεν ήταν από τις καλύτερές τους. Με ελάχιστα καλύτερους τους Βέμερ, Κουτρουμπή, Νίνη, Καρέλη και Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να χάσει αυτό το ζευγάρι αγώνων. Από κει και πέρα, πέραν της ψυχής, του μετάλλου, του χαρακτήρα και όλων εκείνων που τον βοήθησαν χθες, θα χρειαστεί και μια πολύ γενναία δόση τύχης, για να πετύχει το ανέλπιστο και να επιστρέψει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα:

Παναθηναϊκός - Μπριζ 2-1

Παναθηναϊκός - Μπριζ: Δείτε σε VIDEO τα γκολ

Τα καλύτερα tweets για το Παναθηναϊκός-Μπριζ

Η αποβολή του Σάντσεθ

Κοτσόλης: "Θέλει προσοχή το ματς στο Βέλγιο"

Ζέκα: "Καταφέραμε να αντιδράσουμε"

Βέμερ: "Το 2-1 δεν είναι ασφαλές σκορ"

Αλαφούζος: "Τα παιδιά ήταν καταπληκτικά"

Αναστασίου: "Φάνηκε ποια ομάδα το ήθελε περισσότερο"

Θέμης Καίσαρης: Κάτω απ’τη βάση στο Plan A

Σταύρος Καραΐνδρος: Αδίκησε τον εαυτό του, αλλά δεν αυτοκτόνησε

News 24/7

24MEDIA NETWORK