Ανανεώνει και φουλάρει τις μηχανές

Το σχεδιασμό ενόψει της νέου περιόδου έχουν ξεκινήσει στον Παναθηναϊκό. Σε πρώτο πλάνο το επικείμενο διαζύγιο με τον Μάικλ Εσιέν και οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του. Γράφει ο Δημήτρης Κριτής.

Ανανεώνει και φουλάρει τις μηχανές

Η υποχώρηση του κινδύνου για τον διεθνή αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ακόμη κι ως ενδεχόμενο βρήκε τον Παναθηναϊκό κάθετα αντίθετο, κινητοποιεί εκ νέου τους υπεύθυνους για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, με επικεφαλής τον Αντρέα Στραματσόνι.

Ο δικηγόρος του, Τζιουζέπε Μπότσο, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για την ενεργοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, σε αντίθεση με πληροφορίες που ήθελαν τον Παναθηναϊκό να τρενάρει την διαδικασία, αναδεικνύοντας ως τεστ την παρουσία του “τριφυλλιού” στα προσεχή πλέι οφ.

Ο Ιταλός είχε ξεκαθαρίσει από την πλευρά του, ότι προτεραιότητα για τον ίδιο και τους συνεργάτες του είναι ο Παναθηναϊκός, έχοντας απορρίψει την προσέγγιση της Αταλάντα και μόνο το ενδεχόμενο ενός Grexit θα τον έβαζε και πάλι στον δρόμο της επιστροφής στη χώρα του.

Γι' αυτό αντιμετώπιζε και με χιούμορ τα δημοσιεύματα από την Ιταλία που ήθελαν τον εκπρόσωπό του να απαιτεί “ρήτρα ελευθερίας” έναντι μικρού οικονομικού τιμήματος στην περίπτωση που ο Στραματσόνι δεχθεί πρόταση από κάποια εκ των σταθερών αξιών του Καμπιονάτο.

Μπορεί αυτό να αποτελεί συνήθη πρακτική στις συνεργασίες των Ιταλών με ομάδες του εξωτερικού, ωστόσο ο 40χρονος τεχνικός δεν επιθυμεί να υπάρχει ούτε ως “σκιά”, στη διάρκεια της συνεργασίας του με τους “πράσινους'.

Άλλωστε δεν μιλάμε για κάποιο πολυετές συμβόλαιο, αλλά για ενεργοποίηση της οψιόν της υφιστάμενης συμφωνίας (6 μήνες+1 χρόνος).

Ο ΕΣΙΕΝ

Από κει και πέρα, ένα θέμα που δεν γνώρισε φρένο στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, είναι το επικείμενο διαζύγιο με τον Μάικλ Εσιέν. Η διοίκηση της ΠΑΕ προετοιμάζεται για μια σκληρή παρτίδα πόκερ με τον Γκανέζο μέσο και τους εκπροσώπους του, με έπαθλο τον τερματισμό της συνεργασίας τους!

Οι πληροφορίες που ήθελαν ομάδες της Κίνας, αλλά και του Κατάρ να εξετάζουν την περίπτωσή του, δεν επιβεβαιώνονται από την “πράσινη” ΠΑΕ, ούτε υπό τη μορφή ανεπίσημων προσεγγίσεων, αλλά είναι βέβαιο ότι οι ιθύνοντες του “τριφυλλιού” δεν έχουν αφήσει την υπόθεση στον... αέρα.

Είναι βέβαιο ότι έχουν δώσει το ελεύθερο σε τουλάχιστον δύο μάνατζερ που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να διερευνήσουν την προοπτική παραχώρησης του 33χρονου σταρ σε γενναιόδωρες λίγκες, ακόμη και χωρίς το συμβολικό χρηματικό αντίτιμο που ανέφεραν οι προηγούμενες πληροφορίες, αλλά με δεδομένο ότι θα καλυφθεί το 800 plus χιλιάδες ευρώ ετήσιο συμβόλαιό του.

Από το περιβάλλον του Μάικλ Εσιέν τηρείται σιγή ιχθύος και σε ό,τι αφορά στο ενδιαφέρον απόκτησής του, αλλά ακόμη και για το ότι βρίσκεται σε διαδικασία λύσης της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό.

Λέγεται μάλιστα ότι πολύ δύσκολα θα “πετάξει” στον κάλαθο των αχρήστων το συμβόλαιο ενός ακόμη χρόνου που έχει στα χέρια του, αν προηγουμένως δεν αποζημιωθεί για τουλάχιστον μέρος αυτού.

Στον Παναθηναϊκό έχουν πάντως έναν “κρυμμένο άσο" στο μανίκι τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης, που αναμένεται να μπει στην τελική της ευθεία, με την ολοκλήρωση των κατατακτήριων αγώνων της Superleague.

ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σε ό,τι δε αφορά στον αντικαταστάτη του, θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, ότι η επιλογή του αμυντικού μέσου είναι αυτή που θα απορροφήσει το μεγαλύτερο συγκριτικά μέρος του μπάτζετ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αναζητείται απλά μία καλύτερη περίπτωση Εσιέν, δηλαδή μπαρουτοκαπνισμένου μεν, σε φθίνουσα πλέον πορεία δε.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκα Μαρόνε, 26χρονος μέσος της Γιουβέντους - δανεικός στην Ελλάς Βερόνα την τρέχουσα περίοδο, αποτελούν προτεραιότητα έναντι οποιουδήποτε Νταβίντ Πιζάρο (36 χρόνων, Σαντιάγκο Γουόντερερς) για τον οποίο έγραφαν πρόσφατα οι Ιταλοί.

Προτάσεις φθάνουν καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ με φρενήρεις ρυθμούς. Όπως για παράδειγμα, του Ρομάο της Μαρσέιγ (ελεύθερος το καλοκαίρι) ή του Αργεντινού Γκουίντο Πιζάρο της Τιγκρές.

Σε πρώτη φάση πάντως δεν φαίνεται να πληρούν επακριβώς τα κριτήρια που έχουν τεθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πρόβα τζενεράλε πριν από τα πλέι οφ
"Κακό φεγγάρι" στον δρόμο για τα πλέι οφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK