Αντίστροφη μέτρηση για Σάντσεθ

O Δημήτρης Κριτής αναλύει τα δεδομένα της περίπτωσης Σάντσεθ στον Παναθηναϊκό και παραθέτει τα ονόματα που υπάρχουν επίσης στην "πράσινη" λίστα.

Αντίστροφη μέτρηση για Σάντσεθ

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Σάντσεθ, το έδειξε με την συμπεριφορά και την επιμονή στην υπόθεσή του, το απέδειξε με το πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία, όπου του παρείχε προσωπικές εγγυήσεις του προέδρου του (παρά το προηγούμενο πάθημα στην περίπτωση Μπουμσόνγκ) και δεν έχει να κάνει τίποτε περισσότερο. Ούτε καν να περιμένει!

Εάν κι εφ' όσον δεν υπάρξει εντός της ημέρας θετική απάντηση από την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ενεργοποιούνται εναλλακτικές λύσεις και μόνο στην περίπτωση που προλάβει την εξέλιξή τους ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, θα αποκτήσει και πάλι το χρίσμα του “βράχου".

Η κατάσταση στην Ελλάδα τον "κρατάει"

Το παραπάνω αποτελεί ειλημμένη απόφαση της πράσινης μεταγραφικής τριανδρίας ( Βόκολος, Αναστασίου και Φύσσας), που έδειξαν απόλυτη κατανόηση στις ανησυχίες του 29χρονου κεντρικού αμυντικού, λόγω των ραγδαίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα μας, ωστόσο μετά τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν εκ μέρους του Παναθηναϊκού α) δεν μπορούν να κάνουν τίποτε περισσότερο για να τον πείσουν και β) δεν θεωρούν ότι τίθεται πλέον θέμα ασφάλειας του πλουσιοπάροχου συμβολαίου του (στο οποίο συμφώνησε καθ' όλα).

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προέκυψε τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάποια πρόταση που επιτρέπει στον Καταλανό να κάνει δεύτερες σκέψεις, αλλά από την άλλη γνωρίζουν με σιγουριά ότι δεν μπορεί να είναι ισάξια του Παναθηναϊκού, ούτε στο οικονομικό επίπεδο, αλλά ούτε και στο κεφάλαιο των αγωνιστικών κινήτρων. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν και δεν θέλουν να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό τους, που εξελίχθηκε με τρόπο υποδειγματικό μέχρι σήμερα.

Δεν ήταν κάτι παράδοξο, ούτε μη αναμενόμενο, να υπάρξει εμπλοκή στη διάρκεια της φετινής μεταγραφικής δραστηριότητας. Ήταν εξ αρχής σαφές πως όταν αναζητείς προσιτές λύσεις ηγετών, ποδοσφαιριστών από το πάνω ράφι και έχεις το πελώριο μειονέκτημα της πίεσης χρόνου λόγω των ευρωπαϊκών προκριματικών, έρχεσαι σε ευθεία σύγκρουση με το συμφέρον του ποδοσφαιριστή που επιβάλλει να συγκεντρώσει και να εξετάσει με άνεση χρόνου τις προτάσεις των ενδιαφερομένων συλλόγων.

Και το αντιμετώπισε και στην περίπτωση του Σπάχιτς και σε εκείνη του Σιανί (αμφότεροι αναζητούν ακόμη τον επόμενο επαγγελματικό τους σταθμό). Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ίδιο αποτελεί μία σημαντική παράμετρο και των αναστολών του Σέρχιο Σάντσεθ, έστω κι αν εντυπωσιάστηκε σε πρώτη φάση από την πράσινη πρόταση, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεση αποδοχής της.

"Βλέπει" και Ράμις

Μιλώντας για εναλλακτικές λύσεις, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός επιμένει να εστιάζει τις αναζητήσεις του στον χώρο της Primera Division και του Campionato. Τα νέα πρόσωπα δεν είναι πολλά, αλλά στα περισσότερα μέτωπα έχει ήδη ολοκληρωθεί το κεφάλαιο διερεύνησης των προθέσεων.

Για παράδειγμα, φαίνεται να υπάρχουν ξανά κινήσεις προς την περίπτωση του Ζουχαΐρ Φένταλ. Ο 26χρονος διεθνής Μαροκινός στόπερ είναι πλέον ελεύθερος από την πτωχευμένη Πάρμα, ήταν μεταξύ των ονομάτων που εξετάστηκαν τον περασμένο Γενάρη και το τελευταίο διάστημα αποτελεί στόχο της ισπανικής Λεβάντε.

Ο ισπανικός σύλλογος αναμορφώνει την αμυντική του γραμμή, από την οποία αποχωρεί ο Ιβάν Ράμις (όπως και ο Βύντρα). Ο 30χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός (1.89 μ. ύψος) μετά από 9ετή παρουσία στην Μαγιόρκα, πωλήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ στη Γουίγκαν το καλοκαίρι του 2012.

Φέτος ξεκίνησε την χρονιά του στην Premier League, όπου είχε 18 συμμετοχές με τη Γουίγκαν και τον Γενάρη επέστρεψε στην Primera Division για λογαριασμό της Λεβάντε, με την οποία ολοκλήρωσε επίσης ως βασικός τη χρονιά, με 13 συμμετοχές και 1.115 αγωνιστικά λεπτά.

Είναι ελεύθερος να επιλέξει την επόμενη ομάδα του και βρίσκεται στη λίστα των πρασίνων, ωστόσο ανήκει και αυτός στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν λόγο να βιαστούν να αποφασίσουν. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου, μεταξύ των ονομάτων που εξετάζει η Λεβάντε για την αμυντική της γραμμή, εκτός του Φένταλ, είναι και ο Γιώργος Κουτρουμπής...

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται στην Αθήνα ο Σάντσεθ

Ανακοίνωσε Θελάντερ ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK