Ανυπομονησία με ερωτηματικά

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα στη δεξιά πλευρά και ο αντικαταστάτης που ετοιμάζει ο Στραματσόνι.

Ανυπομονησία με ερωτηματικά

Παρ' ότι η ένταση των προπονήσεων υποχώρησε υπό τη νέα τεχνική ηγεσία, ένα ακόμη όνομα έκανε δυναμική είσοδο στο ιατρικό δελτίο (πιο σωστά, επέστρεψε, αλλά για διαφορετικό λόγο) και ο Στραματσόνι θα πρέπει να αναθεωρήσει το αγωνιστικό πλάνο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Γενς Βέμερ αισθάνθηκε έντονη ενόχληση στο δικέφαλο στη διάρκεια του εκπαιδευτικού διπλού και αμέσως εγκατέλειψε, όχι για προληπτικούς λόγους, αλλά αντιλαμβανόμενος ότι η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις (θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα) έχει υποστεί θλάση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού των “πρασίνων”. Όχι μόνο για το ντέρμπι των “αιωνίων” το Σάββατο (21/11), αλλά για τις επόμενες 15-20 ημέρες!

Ο αντικαταστάτης

Ο Στραματσόνι που είχε δείξει την προτίμησή του στον Γερμανό μπακ, θα πρέπει τώρα να βρει τον αντικαταστάτη μεταξύ των Μαρινάκη και Μπούρμπου. Εκτός... Εκτός κι αν επιχειρήσει τις αλχημείες που δοκίμαζε ο προκάτοχός του μέχρι τελικά να εμπιστευτεί τον Μαρινάκη.

Μάλλον δύσκολο όμως. Πιθανότερο θα ήταν να άλλαζε σχηματισμό, ώστε να προσαρμόσει παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Γι αυτό καλύτερα να περιμένουμε και την αποψινή προπόνηση.

Πρόβλημα παρουσίασε και ο Γιώργος Κουτρουμπής, που δεν του επέτρεψε να προπονηθεί το απόγευμα της Τετάρτης. Πρόκειται για μυϊκό σπασμό στη ράχη και πιθανότατα θα επιστρέψει σήμερα στο κανονικό προπονητικό πρόγραμμα. Διαφορετικά περνάει και αυτός στα πιτς, αλλά με πολύ σύντομο ορίζοντα επανόδου.

Έτσι, ο Ιταλός τεχνικός μετρά δύο βέβαιες απουσίες (Τελάντερ και Βέμερ) και δύο ερωτηματικά, αν συνυπολογίσουμε και το ότι ο Πράνιτς ναι μεν ξεκίνησε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αλλά ολοκλήρωσε σε χαμηλότερο τέμπο.

Παρόντες χθες ήταν και οι διεθνείς, πλην Μπεργκ, ο οποίος έφτασε στο “Γεώργιος Καλαφάτης” λίγο πριν ολοκληρωθεί η προπόνηση, αλλά ούτως ή άλλως ήταν ο μοναδικός που αγωνίστηκε ένα πλήρες ενενηντάλεπτο, οπότε το πρόγραμμα δεν προέβλεπε κάτι περισσότερο από αποθεραπεία.

"I can't wait"

Ο Αντρέα Στραματσόνι δήλωνε δύο ώρες πριν την έναρξη της προπόνησης ανυπόμονος για το παιχνίδι του Σαββάτου και πιθανότατα δεν έχει αναθεωρήσει, παρά τις “αναποδιές” που ακολούθησαν. Έχει αντιληφθεί το τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι, συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και δείχνει ότι θέλει να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών του λόγω του αποτελέσματος και όχι λόγω εκπλήξεων και σκαριφημάτων.

Ασφαλώς και θα ήταν ό,τι καλύτερο να ξεκινήσει τη θητεία του με μία νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου και ο στόχος του δεν μπορεί να είναι άλλος. Όχι γιατί θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και θα ξαναμπεί ξαφνικά στην διεκδίκηση του τίτλου, αλλά για μία σειρά από λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται και σίγουρα δεν εξαντλούνται στα τετριμμένα περί γοήτρου και πρεστίζ.

Σαφώς και προτίθεται να κάνει αλλαγές, να φέρει νέες ιδέες και να διαφοροποιήσει προς το καλύτερο τη μέχρι σήμερα εικόνα του “τριφυλλιού” και αυτό θα συμβεί πολύ ευκολότερα σε συνθήκες ευημερίας και όχι εσωστρέφειας και ενδοσκόπησης στα οποία θα βυθίσει την ομάδα του μία αποτυχία στο “classico”.

Βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος, σε βαθμό που κάποιος να πιστεύει ότι προσπαθούν να τον προστατεύσουν από τους δημοσιογράφους! “Παρέα πάν' στην εκκλησιά, παρέα προσκυνάνε” θα το περιγράφαμε, παραφράζοντας το γνωστό παραδοσιακό των Κολοκοτρωναίων.

Σίγουρα έχουν το άγχος της γρήγορης και αναίμακτης (χωρίς περιττές βαθμολογικές απώλειες) προσαρμογής της νέας προπονητικής ομάδας, αλλά από την άλλη δείχνουν να αναπνέουν πιο ελεύθερα πλέον στο Κορωπί, σε ό,τι αφορά στα περιθώρια συμμετοχής στο κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας της ομάδας.

Άλλωστε, μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να έχει την τελική ευθύνη του όλου εγχειρήματος, ωστόσο ο Στραματσόνι είναι κι ένα προσωπικό τους στοίχημα ως επιλογή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, που ήταν και ο μοναδικός που απουσίαζε από τη χθεσινή media day, θα δώσει ασφαλώς το παρών στα δύο εικοσιτετράωρα που απομένουν, με πιθανότερη ημέρα την Παρασκευή, ώστε να δειπνήσει μαζί με την αποστολή και -γιατί όχι;- να δώσει στα μέλη της ένα επιπλέον κίνητρο, μέσω οικονομικής επιβράβευσης, είτε μεμονωμένα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, είτε στο πλαίσιο της τριάδας που έχει ήδη ανοίξει με τη νίκη στο Περιστέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ομάδα των ονείρων σου: Ε, ρε και να έπαιζαν αυτοί στο ντέρμπι!

Αμφίβολοι οι Βέμερ και Κουτρουμπής

News 24/7

24MEDIA NETWORK