"Αυγατίζει" η λίστα – φορτσάρει μετά τα πλέι οφ

Ο Δημήτρης Κριτής συγκεντρώνει τα ονόματα που "παίζουν" για τον Παναθηναϊκό και αυτά που γενικώς ενδιαφέρουν τους "πρασίνους".

"Αυγατίζει" η λίστα – φορτσάρει μετά τα πλέι οφ
Μαρόνε-Πατσίνι-Σαμπά-Κουαλιαρέλα-Μαρκίνιο-Παναθηναϊκός

Οι αναζητήσεις του Παναθηναϊκού στο προσεχές μεταγραφικό παζάρι είναι μετρημένα κουκιά μετά από την "καταιγίδα" του Γενάρη και όπως είναι φυσιολογικό, οι προτάσεις που κατατίθενται καθημερινά υπ' όψιν των "πρασίνων" είναι στοχευμένες.

Όταν, μάλιστα, είναι γνωστό ότι η θέση που θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ είναι αυτή του αμυντικού μέσου, αντιλαμβάνεται ο καθένας τον όγκο των προτάσεων για το καλοκαιρινό "χρυσόμαλλο δέρας". Και αναφερόμαστε μόνο στις προτάσεις διαφόρων γραφείων μάνατζερς και όχι για τις περιπτώσεις που γνωρίζει και διαχειρίζεται προσωπικά ο Αντρέα Στραματσόνι.

Για παράδειγμα, προτάθηκαν και μάλιστα ως ελεύθεροι από τον προσεχή Ιούλη ο 27χρονος Σαμπά Ντιακιτέ (από το Μάλι με γαλλικό διαβατήριο) της ΚΠΡ, ο 28χρονος Κλεμέν Σαντόμ της Μπορντό ως και ο 32χρονος Στάιν Σχάαρς (ίσως θα θυμάστε από την εποχή ακόμη της πολυμετοχικότητας) που το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε στην Ολλανδία (από την Σπόρτινγκ στην Αϊντχόφεν).

Μαρόνε και Πατσίνι

Στην ατζέντα του Ιταλού τεχνικού του "τριφυλλιού" που εμπλουτίζεται καθημερινά (αν και περιμένει το ξεσκαρτάρισμα των ρόστερ του Μαΐου) υπάρχουν τα ονόματα του 32χρονου Φραντσέσκο Λόντι (ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με την Ουντινέζε, αλλά υπάρχει οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο – 21 συμμετοχές έως τώρα φέτος), του 31χρονου Μανουέλ Ιτούρα (δανεικός από την Ουντινέζε στην Ράγιο Βαγεκάνο), του 24χρονου Κοράι Αλτινάι (άγνωστο πώς) της Ρίζεσπορ, ενώ καλοβλέπει τον 26χρονο Λούκα Μαρόνε της Γιουβέντους, ο οποίος αγωνίζεται φέτος ως δανεικός στη Βερόνα, που αποχαιρετά σύντομα την Serie A.

Στην ομάδα της Βερόνα αγωνίζεται κι ο 31χρονος Τζιαμπάολο Πατσίνι, γνωστός από τη θητεία του σε Σαμπντόρια, Φιορεντίνα, Μίλαν, που ενδιαφέρει τον 40χρονο τεχνικό για την επίθεση των "πρασίνων". Έχει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα έως το καλοκαίρι του 2019, αλλά και όρο που του προσφέρει την ελευθερία του σε περίπτωση υποβιβασμού.

Δεύτερο όνομα για την επίθεση στις σημειώσεις του Στραματσόνι είναι ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα, που αγωνίζεται στη Σαμπντόρια, δανεικός από την Τορίνο (συμβόλαιο έως το 2017). Η ομάδα της Γένοβας έχει οψιόν αγοράς του 33χρονου επιθετικού, την οποία θα πρέπει να ενεργοποιήσει έως το τέλος Απριλίου.

Pozzi rules

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία δημοσιεύονται τα καθιερωμένα για την εποχή αφιερώματα στη δεξαμενή των δανεικών ποδοσφαιριστών της οικογένειας Πότσι, κατηγοριοποιημένα σε ομάδες (Γουότφορντ, Γρανάδα, Ουντνέζε), θέσεις και ηλικίες!

Συνοπτικά μια γεύση, με γνωστά τα ονόματα που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό είναι η ακόλουθη:

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Γουότφορντ: Άντζελα (Κ.Π.Ρ), Λαγιούν (Πόρτο), Πουντίλ (Σέφιλντ Γουένσντεϊ), Χουανφράν (Λα Κορούνια)

Γρανάδα: Μουσαβού Κινγκ (Λοριάν), Χουάνπε (Βαγιαδολίδ), Αριντάν Φερνάντεζ (Καντίθ), Λουίς Μάρτινς (Οσασούνα), Ρίτσι Κιτόκο (Αστέρας Τρίπολης)

Ουντινέζε: Μπούμπνιτς (Κάρπι), Καμιλιάνο (Τραπανί), Γκαμπριέλ Σίλβα (Τζένοα), Φαραόνι (Νοβάρα), Νιούτον (Γρανάδα), Ινσούα (Νιούελς Ολντ Μπόις).

ΜΕΣΟΙ:

Γρανάδα: Φατό (Αλμερία), Άλβαρο Γκαρθία (Κάντιθ)

Ουντινέζε: Ιτούρα (Ράγιο Βαγιεκάνο), Εβανζελίστα (Παναθηναϊκός), Ζιελίνσκι (Έμπολι), Ζάντσον (Ατλέτικο Παραναένσε), Βέρε (Πεσκάρα), Τζάνκτο (Άσκολι), Κονέ (Φιορεντίνα), Μαρκίνιο (Αλ Αχλί), Χάιμε Ρομέρο (Ρεάλ Σαραγόσα).

Και υπάρχει και ένας σκασμός επιθετικών μεταξύ των οποίων Κόρντομπα, Βίντρα, Ούτσε, Σαπάτα, Τόρζε, Αγκίρε κλπ., κλπ. Γι' αυτό και ο Στραματσόνι διατηρεί πολύ καλή σχέση και κάνει τον σταυρό του στο όνομα του Πότσι και πάντα θα προσφεύγει στον πλούτο έμψυχου υλικού που διαθέτει.

Με οδηγό τον Εσιέν

Θα υπενθυμίσουμε απλώς ότι ο αμυντικός μέσος θα είναι εκείνος που θα συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στις θερινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού. Με οδηγό το πάθημα Εσιέν, αλλά και ξεκάθαρη πρόθεση το αμυντικό χαφ να συνδυάζει ποιότητα και εμπορικότητα.

Μέχρι τα πλέι οφ ο εμπλουτισμός της λίστας θα συνεχιστεί με ρυθμό αμείωτο. Και μετά από το σύντομο διάλειμμα των κατατακτήριων αγώνων και το ξεσκαρτάρισμα των ρόστερ στις ομάδες που εντοπίζεται το ενδιαφέρον, ο Παναθηναϊκός θα μπει στην τελική ευθεία της θερινής ενίσχυσης, με στόχο αφ' ενός μεν αυτή να ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, αφ' ετέρου δε να διενεργηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Τι διαφορετικό λέει ο Μαρινάκης, κ.Κοντονή;"

Σε απολογία Αλαφούζος και Μελισσανίδης για απειλές

News 24/7

24MEDIA NETWORK