Είναι κρίμα να διαψευστούν

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει γι αυτούς που δεν έχουν ακόμη κερδίσει το εισιτήριο διαρκείας για την επόμενη χρονιά και οφείλουν να διαγωνίζονται παράλληλα με την προσπάθεια της ομάδας να κερδίσει το δικό της καλό εισιτήριο για τα προκριματικά του καλοκαιριού.

Είναι κρίμα να διαψευστούν

Αν κάποιοι θεωρούν ότι ο Σεμπάστιαν Λέτο δίνει αγωνιστικές εξετάσεις εν όψει της νέας σεζόν, δεν έχουν δίκιο. Αν πίστεψαν ότι τεστάρεται για τη μαχητική ψυχή ή το πνεύμα νικητή πλανώνται πλάνην οικτράν. Αλλά κι αν εν πάση περιπτώσει ανησυχούσαν για υποχώρηση των σχετικών δεικτών ή της διάθεσης να κατατεθούν στο χορτάρι, δεν δικαιώθηκαν.

Ο Αργεντινός δεν ανήκει στην κατηγορία των δοκιμαζόμενων. Απλώς παίρνει χρόνο συμμετοχής και τον αξιοποιεί στο έπακρον. Για να διασκεδάσει τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν, αλλά δεν τον νίκησαν και για να νικάει ο Παναθηναϊκός όταν δεν διασκεδάζει με τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν.

Συνεπώς δεν είναι ο Λέτο το θέμα μας, όπως δεν είναι και ο Ζέκα. Ούτε στις καλές του, ούτε στις κακές του. Αυτό ήταν και είναι ο Πορτογάλος, ένα 6-8άρι, που για να είναι 8άρι χρειάζεται ένα αξιόπιστο 6άρι κοντά του στις στιγμές της επιπολαιότητάς του, ενώ ως 6άρι θέλει προσοχή με διαιτητές που σφυρίζουν με μπασκετική λογική τις σωματικές επαφές και τιμωρούν σκληρά το bad time tackling, που λεν' κι οι φίλοι μας οι Άγγλοι.

Αρρυθμίες με Σάντσεθ

Το θέμα μας είναι αυτοί που δεν έχουν ακόμη κερδίσει το εισιτήριο διαρκείας για την επόμενη χρονιά και οφείλουν να διαγωνίζονται παράλληλα με την προσπάθεια της ομάδας να κερδίσει το δικό της καλό εισιτήριο για τα προκριματικά του καλοκαιριού, χωρίς να την δυσχεραίνουν.

Το θέμα μας είναι ο Σέρχιο Σάντσεθ, που μετά τον Σταθη Ταυλαρίδη δείχνει να βγάζει εκτός αγώνα και τον Ράσμους Τελάντερ. Μακάρι να ήταν θέμα έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού (για τον Ισπανό) ή οργανικής ταλαιπωρίας που προηγήθηκε για τον Δανό, το χθεσινό αδιέξοδο, αλλά δεν είναι.

Δεν είναι καν θέμα πρόσμιξης χαρακτηριστικών, αφού θεωρητικά αλληλοσυμπληρώνονται. Το θέμα είναι ότι κανείς τους δεν μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο του αριστερού στόπερ, τουλάχιστον όταν στα δεξιά βρίσκεται ο Σάντσεθ.

Και η αλήθεια είναι ότι ο μόνος που μέχρι σήμερα παίζει πάντα στα αριστερά του κεντρικού διδύμου, με συνέπεια και χωρίς μεταπτώσεις, είναι ο Μολέδο, που δεν έχει δοκιμαστεί με τον Σάντσεθ.

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσεχθεί εν όψει νέας χρονιάς, είτε μείνει, είτε αποχωρήσει ο Ισπανός, το ενδεχόμενο δηλαδή να χρειάζεται ο Παναθηναϊκός (έστω ως μπακ απ) αριστερό στόπερ!

Μετεξεταστέοι

Το θέμα μας επίσης είναι ο Λουντ, που έκανε ένα μέτριο παιχνίδι (το πρώτο πάντως στη ζώνη ευθύνης του). Και δεν είναι θέμα λόγω ενός μέτριου παιχνιδιού. Είναι θέμα διότι τα πολλά νέα πρόσωπα και το νεαρόν της ηλικίας δικαιολογούν κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοση, αλλά δεν ξέρω αν τις επιτρέπουν οι ανάγκες του Παναθηναϊκού στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Θέμα είναι ο Κλωναρίδης, που δεν παίζει πλέον χωρίς αντίπαλο στη θέση του κι ενώ χθες μπήκε με τη γνωστή όρεξη και φρεσκάδα που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε προχωρημένο χρόνο παιχνιδιού, συναγωνίστηκε σε επιπολαιότητες και αστοχίες στην τελική κίνηση τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο.

Θέμα είναι ο Μπουμάλ, που συνήθισε να παίζει στη δεξιά πτέρυγα με αντίθετο πόδι και χάνεται όταν εκτοπίζεται αριστερά ή περιορίζεται στο 4-4-2 όταν λόγω ανασταλτικών καθηκόντων πρέπει να ξεκινάει τις προσπάθειές του από αρκετά πιο πίσω.

Θέμα θα μπορούσε να είναι και ο Μαμούτε που "βγάζει μάτια" στις προπονήσεις, αλλά για την ώρα τουλάχιστον (δεν είναι σωστό να κριθεί ακόμη) στα παιχνίδια μεταφέρει μόνο το πάθος και όχι τον συγχρονισμό ή τις τοποθετήσεις.

Survivor

Για τον Νάνο δεν υπάρχουν νεότερα, που να δικαιολογούν εξέλιξη της κατάστασης. Αν κι εφ' όσον ο Πράνιτς αποχωρήσει οριστικά, θα μπορούσε να μείνει για τον εναπομείναντα έναν χρόνο του συμβολαίου του ως μπακ απ, αλλά τίποτε περισσότερο από αυτό. Απέχει παρασάγγας από τον καλό του εαυτό της πρώτης σεζόν στον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως από αυτό που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός στο αριστερό άκρο της άμυνάς του.

Για τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, το ντεμπούτο του προφανώς δεν ήταν αυτό που είχε ονειρευτεί. Η θέση του τερματοφύλακα είναι αυτή με τα μικρότερα περιθώρια ανοχής στο λάθος και το σωστό κουμάντο στον χώρο ευθύνης του και αυτό το γνωρίζει (ή θα πρέπει να το γνωρίζει) καλά ο νεαρός. Σαφώς και δεν κρίνεται από ένα παιχνίδι, αλλά καλό θα ήταν να βγάλει έναν διαφορετικό (και πολύ πιο δυνατό) χαρακτήρα στο χορτάρι.

Αυτοί κρίνονται και αυτοί είναι που πρέπει να πείσουν για τη δυνατότητά τους να φορέσουν τη φανέλα με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς, χωρίς πολλά πολλά ελαφρυντικά, στοργή και προδέρμ. Να δείξουν πρώτα ότι μπορούν να την σηκώσουν πάνω τους και κατόπιν να κριθεί αν αυτό ισχύει και για τον Παναθηναϊκό που πλησιάζει στα "θέλω" των φίλων του και όχι απλά αυτόν που βρήκαν όταν εντάχθηκαν στο ρόστερ του.

Εκτός κι αν πιστεύουν ότι ο Στραματσόνι το 'χει δύσκολο να ξανακάνει άλλες 6-7 μεταγραφές το καλοκαίρι. Θα διαψευστούν και είναι κρίμα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στραματσόνι: "Nα δούμε εάν αξίζουν να βρίσκονται στο νέο Παναθηναϊκό"

Παναθηναϊκός - Βέροια 3-2

Απίστευτες γκάφες των "πράσινων" στα γκολ της Βέροιας!

Photo credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK