Ένας μπελάς λιγότερος για τον Στραματσόνι

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον Ρούτερ που ήταν... Αναστασίου, το διπλό στο Περιστέρι, την επανεκκίνηση με Σταματσόνι και τη διαιτησία.

Ένας μπελάς λιγότερος για τον Στραματσόνι

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν η νίκη. Ξεκάθαρα τίποτε παραπάνω. Ήρθε (όπως ήρθε) και πάει στην διακοπή καλά κι ο Ατρόμητος χειρότερα... Και μην εμφανιστεί κανά troll από κάτω να γράψει "ναι, αλλά δεν έπαιξε μπάλα", έτσι; Μέχρι και ανατροπή έκανε!

Για όποιον μέχρι σήμερα είχε την παραμικρή αμφιβολία για την πατρότητα της τακτικής προσέγγισης του Παναθηναϊκού στους αγώνες, τα βάσανά του τελείωσαν στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Στιβ Ρούτερ. Και ρόμβος και Ζέκα αμυντικός μέσος και Λουντ δεξί χαφ και Πράνιτς αριστερό μπακ και Μπεργκ, Καρέλης επιθετικό δίδυμο και όλα όσα παρακολουθούσαμε υπό την αιγίδα του Γιάννη Αναστασίου το προηγούμενο διάστημα.

Υπ' αυτή την έννοια ήταν ένα σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι απομακρύνθηκε ο Αναστασίου αλλά κοουτσάρισε ο Ρούτερ, ωστόσο και ο Άγγλος αποχωρεί μ' ένα γινάτι λιγότερο ("πρώτη φορά νικήσαμε εδώ αυτά τα δυόμιση χρόνια") και αφιέρωσε τη νίκη στον Γιάννη Αναστασίου, οπότε τέλος καλό, όλα καλά...

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη δεύτερη θέση, την οποία έχει απωλέσει (στην ισοβαθμία) μετά τη νίκη του Πανιωνίου και όσο ο ίδιος βρισκόταν πίσω στο σκορ στο Περιστέρι και υποδέχεται τον νέο του προπονητή, χωρίς περαιτέρω μπελάδες.

Επανεκκίνηση με Στραματσόνι

Ο Αντρέα Στραματσόνι έρχεται και βάζει μπροστά το σχέδιο της επανεκκίνησης, τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον ίδιο, ελπίζοντας ότι τα προβλήματα που συνάντησε σε Ίντερ και Ουντινέζε δεν θα τον ακολουθήσουν και στο Κορωπί.

Το πρωί της Τετάρτης στο "Γεώργιος Καλαφάτης" δεν θα βρει τον Μάρκους Μπεργκ, τον Ντάνιελ Πράνιτς, τον Μεχντί Αμπέντ, τον Νίκο Καρέλη, τον Σωτήρη Νίνη και δεν θα τους έχει κιόλας στη διάθεσή του, περισσότερο από 2-3 μέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο ντεμπουτάρει στον πάγκο των "πρασίνων".

Δεν θα κριθεί από το αποτέλεσμα του ντέρμπι ασφαλώς, αλλά θα δώσει ένα δείγμα γραφής από τον τρόπο με τον οποίο θα το αντιμετωπίσει και θα το διαχειριστεί. Θα δούμε τριάδα στο κέντρο άμυνας (άλλωστε θα τους έχει όλους παρόντες στο πράσινο προπονητήριο); Και σ' αυτή την περίπτωση, ποιοί θα είναι τα ακραία μπακ από τα οποία οι απαιτήσεις είναι σίγουρα περισσότερες στο επιθετικό κομμάτι;

Γιατί μπορεί οι πληροφορίες να τον θέλουν να προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιχνιδιών με επιθετικό πνεύμα (δηλαδή την αξιοποίηση των δικών του πλεονεκτημάτων πάνω στα μειονεκτήματα του αντιπάλου), αλλά την προτίμησή του στο 3-5-2 και ενίοτε 3-4-3 δεν την έχει κρύψει. Αρκεί βεβαίως να μην την πάθει όπως ο συμπατριώτης του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, που ήρθε με ίδιες τακτικές προτιμήσεις να δημιουργήσει έναν επιθετικότερο Παναθηναϊκό από αυτόν που είχαν συνηθίσει οι φίλοι του, αλλά πριν "αλέκτωρ φωνήσαι τρις" επέστρεψε άρον άρον στο 4-4-2, αντιλαμβανόμενος ότι το υπάρχον υλικό δεν μπορούσε να υπηρετήσει τα αρχικά του σχέδια.

Διαχειριστής υλικού

Γιατί είναι δεδομένο ότι στην παρούσα φάση έρχεται ως διαχειριστής έμψυχου υλικού με ελάχιστες δυνατότητες να το τροποποιήσει πριν το ερχόμενο καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσαρμόσει τα "θέλω" του στα "μπορώ" των ποδοσφαιριστών και να πάρει το συντομότερο δυνατό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είτε αυτό έχει να κάνει με την βαθμολογική συγκομιδή, είτε (το ιδανικό) και με την ελκυστικότητα της παρουσίας τους στο χορτάρι.

Θα χρειαστεί εκ των πραγμάτων της ανανέωση της υπομονής των φιλάθλων, αλλά και την στήριξη (όχι απλά την ανοχή) όλων, ανεξαρτήτως εάν συμπορεύονται ή όχι με την επιλογές της διοίκησης στο αγωνιστικό κομμάτι. Διαφορετικά, δεν μπορεί κανείς να αξιώσει από κάποιον, όχι μόνο να παλέψει απέναντι στις γνωστές σε όλους αντιξοότητες, αλλά και να προπληρώσει λάθη και παραλείψεις που παρέλαβε και δεν δημιούργησε...

* Για τη διαιτησία ας μην πούμε τίποτε. Δεν έχει και κανένα νόημα στην τελική. Και για τον Αρετόπουλο που είπαμε, έκατσε απ' έξω δύο αγωνιστικές κι επέστρεψε δριμύτερος στη Μυτιλήνη. Όσο γελούν αυτοί μαζί μας, άλλο τόσο γελάμε κι εμείς κάθε που αξιώνουν να σεβόμαστε το ποδοσφαιρικό τους προϊόν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χαμός στο twitter με τον Στραματσόνι

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-2

Ανάλυση Τσάρλυ: Ο Στραματσόνι που τρέλανε τον Μοράτι

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Συνωμοσία για να πλήξουν την ομάδα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK