Αυτά προσφέρει στον Εσιέν ο Παναθηναϊκός

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει όλα όσα θέλετε να μάθετε για αυτά που προσφέρει ο Παναθηναϊκός στον Μίκαελ Εσιέν. Από τα χρήματα και τα μπόνους, μέχρι τα αεροπορικά εισιτήρια.

Αυτά προσφέρει στον Εσιέν ο Παναθηναϊκός

Σε τέτοια deals ισχύει το “ποτέ μη λες ποτέ”, ωστόσο είναι τέτοια και τόση η προεργασία που πλέον δύσκολα θα παρουσιαστεί έστω μια λεπτομέρεια ικανή να το τινάξει στον αέρα. Για την ακρίβεια “θα πρέπει κάποιος να θέλει να το χαλάσει”...

Οριστικές εξελίξεις θα υπάρξουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένονται στην Αθήνα, πρώτα ο μάνατζερ του Μίκαελ Εσιέν, Φαμπιάν Πιβέτο και ακολούθως ο Γκανέζος σταρ, ώστε να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Όπου “τελευταίες λεπτομέρειες”, να “κλειδώσουν” τα μπόνους του συμβολαίου και να ελεγχθεί ιατρικά ο ποδοσφαιριστής.

Ουσιαστική μεταβολή στους γενικούς όρους δεν υπήρξε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και η πρόταση του Παναθηναϊκού “έκλεισε” στο 1,5 εκατ. ευρώ, όπως ακριβώς είχε σημειώσει το Contra.gr (1 εκατ. ευρώ πάγιες απολαβές και περίπου 500.000 σε μπόνους επίτευξης ατομικών και συλλογικών στόχων), σε πείσμα των δημοσιευμάτων (κυρίως από το εξωτερικό) που “σκαρφάλωναν” άλλοτε στα 2 και κάποτε στα 2,5 εκατ. ευρώ!

Ο καλύτερα αμειβόμενος παίκτης!

Οι “πράσινοι” είχαν ήδη κάνει την υπέρβασή τους με τη συγκεκριμένη προσφορά και δεν μπήκαν στη διαδικασία διαρκών αναπροσαρμογών, αφού προηγουμένως πείστηκαν ότι ο ποδοσφαιριστής ήθελε να παραμείνει στην Ευρώπη και δεν θα έκανε υπερατλαντικό ταξίδι παρά μόνο εάν υπήρχε μία εξωπραγματική πρόταση, κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα.

Και η τακτική τους αποδείχθηκε σωστή, διότι αφ' ενός μεν ο Παναθηναϊκός κατέστησε σαφές το ζωηρό ενδιαφέρον του για τον ποδοσφαιριστή και μάλιστα πολύ νωρίς, αφ' ετέρου δεν έδωσε και την εικόνα ενός απελπισμένου συλλόγου να τελειώσει την εν λόγω μεταγραφή, κάτι που θα ενθάρρυνε και την άλλη πλευρά να περάσει σε στάδιο περαιτέρω υψηλών αξιώσεων.

Δεν πρόκειται φυσικά για μία συνηθισμένη για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού πρόταση. Κάθε άλλο. Θα είναι με διαφορά ο καλύτερα αμειβόμενος “πράσινος”, έστω κι αν ένα μεγάλο μέρος της συμφωνίας (το 1/3 περίπου), αντιστοιχεί σε “προσδοκόμενες απολαβές”, δηλαδή μπόνους.

Μπόνους τίτλου!

Τα συγκεκριμένα μπόνους πριμοδοτούν κυρίως ατομικούς στόχους, κάτι στο οποίο επέμεινε η πλευρά του ποδοσφαιριστή, όπως για παράδειγμα είναι ο αριθμός των συμμετοχών στη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και της ευρωπαϊκής παρουσίας την προσεχή διετία.

Υπάρχουν όμως και οι συλλογικοί στόχοι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ζητήθηκε μπόνους κατάκτησης τίτλου, σχεδόν ίσο μ' ένα μικρομεσαίο συμβόλαιο του ρόστερ, δηλαδή κάπου μεταξύ 100 και 150 χιλιάδων ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Παναθηναϊκό δεν ισχύει η παραδοσιακή πριμοδότηση των ποδοσφαιριστών, βάσει δηλαδή λεπτών συμμετοχής στον θεσμό που κατέκτησαν, αλλά το μπόνους αποτελεί συμφωνία των δύο πλευρών, ενσωματωμένη στο συμβόλαιο.

Θεωρητικά δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Πρακτικά δεν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι θα αμειφθεί το ίδιο ο Μάρκους Μπεργκ και ο Διαμαντής Χουχούμης.

Και... δώρο εισιτήρια

Επίσης προβλέπονται αεροπορικά εισιτήρια για τη Γκάνα, αλλά και για την Αγγλία, όπου ο Εσιέν διατηρεί σπίτι, στο Cobham, μία μικρή συνοικία του Surrey, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, κοντά στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Τσέλσι.

Όπως επίσης και αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του. Σίγουρα πάντως όχι σαν το Range Rover Evogue (αξίας 95.000 ευρώ) που του έκλεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Απριλίου στο Λονδίνο, ενόσω ο ίδιος βρισκόταν στο Μιλάνο για λογαριασμό της Μίλαν.

Ο Γκανέζος σταρ δεν είναι εδώ και πολύ καιρό στα πλάνα του Πίπο Ιντσάγκι, ωστόσο οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις με τους Μιλανέζους δεν έχουν ολοκληρωθεί. Δεν ήταν στην αποστολή του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα κόντρα στην Τορίνο και πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και στην προσεχή τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αταλάντα. Οπότε το πιθανότερο είναι ότι θα έχει την απαιτούμενη άδεια του συλλόγου ώστε να ταξιδέψει μεσοβδόμαδα για την Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0

Τι περιμένει ο Εσιέν

Νίνης: "Πέρασα πολλά"

Η μαγική συνεργασία Νίνη-Μπεργκ στο 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK