Έτσι έρχεται ο Ρινάλντι

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για την περίπτωση του Λαουτάρο Ρινάλντι, ο οποίος αποτελούσε πρώτη επιλογή για τους "πράσινους" και με σωστές κινήσεις κατάφεραν να τον "κλείσουν".

Έτσι έρχεται ο Ρινάλντι

Ακόμη δεν έχει τελειώσει, αλλά μπορεί να θεωρείται “τελειωμένη” η μεταγραφή του Λαουτάρο Ρινάλντι στον Παναθηναϊκό. Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην Αθήνα και από νωρίς το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσει τον κύκλο των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, πριν βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας με τους “πράσινους”.

Η διαφορά που χωρίζει Παναθηναϊκό και Αρχεντίνος Τζούνιορς είναι πολύ μικρή για να απειλήσει το deal με “ναυάγιο”, εξ ου και η άφιξη του 23χρονου επιθετικού, με την άδεια του συλλόγου του, προκειμένου να προχωρήσουν τα διαδικαστικά της υπόθεσης. Ήταν κάτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να κάνει την μίνι υπέρβαση που απαιτείται, ώστε να γράψει θετικά τον επίλογο.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ' όλους ότι δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Και δεν ήταν εύκολη, όχι μόνο ως προς την εμφάνιση και τις απαιτήσεις διαφόρων “εκπροσώπων”, αλλά κυρίως λόγω των χειρισμών του συλλόγου, που ακόμη και σήμερα δυσκολεύεται να συμβιβαστεί με την ιδέα της “φθηνής” απώλειας ενός περιουσιακού στοιχείου, στο οποίο είχε επενδύσει και κοστολογήσει σε πολύ υψηλότερα νούμερα εκκίνησης οποιασδήποτε μεταγραφικής κουβέντας.

Οι λιγοστοί αγώνες του Ρινάλντι στη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου δεν οφείλονται σε αγωνιστική επιλογή του προπονητή του, αλλά σε πιέσεις εκ μέρους της διοίκησης προκειμένου να υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας τους. Το αρνήθηκε δις, καθιστώντας σαφές ότι βλέπει το ποδοσφαιρικό του μέλλον εκτός Αρχεντίνος, αλλά και Αργεντινής γενικά, με αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ

Υπάρχει μία πληροφορία που αναφέρει πως όταν οι διοικούντες την Αρχεντίνος αντιλήφθηκαν ότι η απόφαση του ποδοσφαιριστή να έρθει στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό ήταν πλέον αμετάκλητη, αλλά η διαφορά μεταξύ πρότασης των “πρασίνων” και των δικών τους απαιτήσεων παρέμενε μεγάλη, έκαναν μία ύστατη προσπάθεια να κρατήσουν τον παίκτη.

Του πρότειναν την επέκταση του συμβολαίου του κατά έναν χρόνο -με μικρή αύξηση των αποδοχών του- και την παραχώρησή του ως δανεικού στο “τριφύλλι” για τη προσεχή αγωνιστική περίοδο, αλλά συνάντησαν εκ νέου την κατηγορηματική άρνηση του παίκτη σε οποιασδήποτε μορφής ή πολιτικής ανανέωση της συνεργασίας.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

Μετά από αυτό κινήθηκαν επιθετικά προς την πλευρά του Παναθηναϊκού αξιώνοντας ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης στη συμφωνία παραχώρησής του, γεγονός που οδήγησε τους ιθύνοντες της “πράσινης” ΠΑΕ να διαρρεύσουν ότι “παγώνουν” το ενδιαφέρον, αφήνοντας βεβαίως ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν όταν πλέον ο ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος να αποφασίσει τον επόμενο επαγγελματικό του σταθμό.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσοστό που σε πρώτη φάση άγγιζε ή και ξεπερνούσε το 25%, αλλά η στάση του Παναθηναϊκού, που έδειξε στους Αργεντινούς ότι θέλει τον Ρινάλντι και δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα μαζί του, εφ' όσον έχει τη σύμφωνη γνώμη τον ποδοσφαιριστή, αποδυνάμωσε την διαπραγματευτική τους ισχύ.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ DEAL ΣΑΝ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είναι γνωστό αν υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης και είναι αυτή η τελευταία εκκρεμότητα. Από πλευράς Παναθηναϊκού δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται ο,τιδήποτε σχετικό με τις λεπτομέρειες του deal, αλλά επισημαίνουν ότι με βάση το “κακό” προηγούμενο με τον Μπεργκ, όπου το “τριφύλλι” διατηρεί μόλις το 55% των δικαιωμάτων του, δεν είναι πρόθυμοι για άλλες τέτοιες συμφωνίες.

Αντίθετα, με τη νέα ανανέωση του προτείνεται στον διεθνή Σουηδό επιχειρείται να ρυθμιστεί και η συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι εφ' όσον φορέσει τα πράσινα ο Λαουτάρο Ρινάλντι, θα είναι μετά τους Ιμπάρμπο και Γουακάσο (ερωτηματικό για τον Λεντέσμα), η τρίτη φορά το φετινό καλοκαίρι που ο Παναθηναϊκός αποκτά τον βασικό του μεταγραφικό στόχο.

Ανεξάρτητα του πόσο ψηλά τοποθετεί ο καθένας τον πήχη των συγκεκριμένων επιλογών, είναι σημαντικό ότι ο σύλλογος αποκτά την πρώτη επιλογή τεχνικού διευθυντή και προπονητή, χωρίς να πάει σε δεύτερες και τρίτες εναλλακτικές λύσεις από τη μεταγραφική λίστα.

Και μάλιστα σε υποθέσεις που απαίτησαν επιμονή, υπομονή, είχαν σκαμπανεβάσματα στην πρόοδο της διαδικασίας και τελεσφόρησαν χωρίς μονομερείς υποχωρήσεις από την πλευρά του ενδιαφερομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ρινάλντι στην Ελλάδα για Παναθηναϊκό
Πέταξε για Σουηδία ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK