Ημέρα αποφάσεων ή παραιτήσεων

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τα όσα θα συμβούν εντός της ημέρας στον Παναθηναϊκό σχετικά με τον Γιάννη Αναστασίου.

Ημέρα αποφάσεων ή παραιτήσεων

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν παραιτείται από τον Παναθηναϊκό. ΟΚ, το εμπεδώσαμε. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν τον διώχνει. ΟΚ, το έχουμε καταλάβει και αυτό. Μάλλον, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, το σκέφτεται, αλλά και πάλι η ζυγαριά δείχνει να κλίνει προς το "όχι".

Και οι λόγοι που πλέον το σκέφτεται είναι δύο. Πρώτος, το γεγονός ότι από χθες έχουν βγει από το καβούκι τους ακόμη κι οι πιο μετριοπαθείς συνομιλητές του και σχεδόν τον παρακαλούν για την αποπομπή του Έλληνα τεχνικού. Κι έρχονται να προστεθούν σε όσους έχουν από καιρό εκφραστεί αρνητικά για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας, μεταξύ τους και πολύ στενοί συνεργάτες του. Μάλιστα ένας εξ αυτών τον ρώτησε χθες με απόγνωση: "Μα, τι κάνεις; Δεν βλέπεις ότι θα σε πάρει μαζί του;"...

Ο δεύτερος έχει να κάνει με τις αντιδράσεις των οπαδών, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα λειτουργούσαν διαφορετικά ενισχύοντας τον εγωισμό του. Αυτή που πόνεσε όμως πολύ ήταν η τελευταία ατάκα που άκουσε από τους εισελθόντες οπαδούς και τον έκανε να σταματήσει τον διάλογο και να συνεχίσει βιαστικά προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων.

"Πας καλά; Θα παίξουμε στο ντέρμπι με Αναστασίου; Είσαι γαύρος!", ήταν τα τελευταία λόγια που στριφογυρίζουν ακόμη στο μυαλό του, περισσότερο και από τις ταυτόχρονες αποδοκιμασίες από το πέταλο των οργανωμένων που επανέλαβαν το σύνθημα που λίγο νωρίτερα είχαν αφιερώσει στον Γιάννη Αναστασίου, αλλά με το δικό του πλέον επώνυμο.

Σύσκεψη κορυφής

Νωρίς το απόγευμα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση κορυφής, πιθανότατα παρόντων των Αλαφούζου, Φύσσα, Βόκολου, Σαραβάκου και Αναστασίου. Και το ερώτημα είναι "ποια θα είναι η στάση των Φύσσα και Βόκολου στη διάρκεια της συνάντησης;" Αν στηρίζουν τον Αναστασίου, τότε έχουν κάθε λόγο να επιχειρηματολογήσουν πάνω στην άποψή τους και να ενισχύσουν την επιφυλακτικότητα Αλαφούζου ως προς το διαζύγιο των δύο πλευρών.

Αν, όμως, η γνώμη τους είναι διαφορετική, όπως μετ' επιτάσεως λέγεται, αν έχουν έτοιμο ακόμη και τον αντικαταστάτη του, τότε σε περίπτωση που η απόφαση του προέδρου είναι διαφορετική, οφείλουν την ίδια ώρα να παραιτηθούν. Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται διακοσμητικές παρουσίες σε κρίσιμα πόστα, ούτε να υπηρετείται από ανθρώπους που διαφωνούν με την διακυβέρνηση.

Σε κάθε νορμάλ σύλλογο...

Για όσους δεν το καταλαβαίνουν, μιλάμε για απόφαση που σε κάθε νορμάλ σύλλογο, με αξιοπρεπή στελέχη, θα έπρεπε να ληφθεί από τον διευθυντή ποδοσφαίρου και τον τεχνικό διευθυντή. Αν στον Παναθηναϊκό, η άποψή τους συγκρούεται με τα "θέλω" του ιδιοκτήτη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποχώρηση. Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να αποχωρήσουν και όχι ο Αναστασίου. Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει να συμβεί για να αντιληφθούν ότι η παρουσία τους ως "γλάστρες" στο οργανόγραμμα της "πράσινης" ΠΑΕ ευτελίζει την όποια προσφορά τους ως ποδοσφαιριστών με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς;

Οι πληροφορίες ότι επίκειται έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, δεν επιβεβαιώνονται μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τουλάχιστον από μέλη που θα έπρεπε να έχουν ειδοποιηθεί για την παρουσία στα γραφεία της ΠΑΕ. Και η λογική λέει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, αφού προηγουμένως καταλήξει σε αποφάσεις η σύσκεψη κορυφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δημήτρης Κριτής: Ο Παναθηναϊκός προκάλεσε την εξέδρα της Λεωφόρου

Τσάρλυ: Τον Παναθηναϊκό δεν τον μικραίνουν, τον μίκρυναν

Αναστασίου: "Καλύτερα να ρωτήσετε τη διοίκηση για μένα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK