Κουράζουν αλλά δεν τρομάζουν

Η αλήθεια είναι ότι οι ενισχυτικές δράσεις στον Παναθηναϊκό δεν εξελίσσονται όπως θα περίμεναν πολλοί ή όπως τουλάχιστον υποσχόταν η λήξη της προηγούμενης χρονιάς, όταν οι "πράσινοι" άγγιξαν το άριστα.

Κουράζουν αλλά δεν τρομάζουν
INTIME SPORTS

Αλήθεια επίσης είναι ότι όλες σχεδόν οι ανοικτές υποθέσεις εξελίσσονται ως προς το δυσμενέστερο σενάριο σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα που προβλέφθηκε κατά τον αρχικό σχεδιασμό. Ακόμη και στην περίπτωση του Κάρλος Ζέκα, που οι προθέσεις αμφοτέρων των πλευρών δείχνει κατηγορηματικά ανανέωση της συνεργασίας τους έως το καλοκαίρι του 2017, υπήρξε καθυστέρηση που ασφαλώς δεν αλλάζει την ουσία, αλλά λειτουργεί σωρευτικά στις αλλεπάλληλες αναβολές που προκύπτουν στα υπόλοιπα μέτωπα.

Ο εκπρόσωπος του Πορτογάλου μέσου θα υπογράψει το νέο συμβόλαιο του αρχηγού μέσα στις επόμενες ώρες και η ανακοίνωση της συμφωνίας θα αποτελέσει την επανεκκίνηση της ομάδας του “τριφυλλιού” στην καθιερωμένη θερινή δραστηριότητα.

Τι γίνεται με Πράνιτς και Μπεργκ

Η επόμενη περίπτωση που θα απασχολήσει τον Νίκο Νταμπίζα και τους συνεργάτες του θα είναι του Ντάνιελ Πράνιτς. Ο μάνατζέρ του βρίσκεται στην Ελλάδα, προκειμένου να παραστεί στα γαμήλια τελετή του Μάρκους Μπεργκ (επίσης πελάτης του) και θα συναντηθεί με τους ιθύνοντες των “πρασίνων” για να συζητήσει το θέμα που προέκυψε μετά την άτυπη πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε ο διεθνής Κροάτης, δημοσιοποιώντας τη δυνατότητά του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό έναντι τιμήματος 150.000 ευρώ.

Έκτοτε δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Πράνιτς υπογράμμισε δεξιά κι αριστερά ότι δεν ήταν στόχος η προσέλκυση ενδιαφερομένων, αλλά η ενόχληση που προκάλεσε στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων του συμβολαίου που φαίνεται ότι προσδοκά, βάρυναν το κλίμα στις σχέσεις τους.

Οι φίλοι του συλλόγου δεν μοιάζουν να “καίγονται” ιδιαίτερα για την παραμονή του. Προφανώς η προσφορά του δεν ήταν ευθέως ανάλογη της ποδοσφαιρικής του κλάσης, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της “πράσινης” ΠΑΕ δεν προσέρχεται στον διάλογο, με αποσχιστικές προθέσεις. Αφ' ενός δεν θέλει πολλές αλλαγές στον κορμό που δημιουργήθηκε φέτος, αφ' ετέρου πιστεύει ότι η δεύτερη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για ποδοσφαιριστές με υψηλές παραστάσεις όπως ο Πράνιτς, που δεν αντιλαμβάνονται την εκπλήρωση των μεγάλων στόχων ως υπερβάσεις, ανεξαρτήτως συνθηκών, αλλά ως συμβατική υποχρέωση.

Το τι θα γίνει, θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα. Δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συναινέσει σε γενναίες αυξήσεις αποδοχών και να ανοίξει έναν κύκλο αναπροσαρμογών, ιδιαίτερα σε συμβόλαια που υπογράφτηκαν με αρκετό ρίσκο τουλάχιστον ως προς τη χρονική τους διάρκεια (3ετή και 4ετή) πέρσι το καλοκαίρι.

Μπερδέματα με Αμπέντ

Τα κεφάλαια των Σίλντενφελντ και Αμπέντ δεν εξελίχθηκαν μακριά από την ποδοσφαιρική λογική, αλλά σίγουρα απείχαν από τις πρώτες ενδείξεις. Σαφώς και δεν είναι η πιο φρόνιμη διαχείριση από πλευράς Ντιναμό Μόσχας η αποδέσμευση ενός διεθνή και κατά τα φαινόμενα βασικού ποδοσφαιριστή, λίγο πριν την αφετηρία ενός παγκοσμίου κυπέλλου, αλλά στον Παναθηναϊκό είχαν μέχρι και εγγράφως την αποδοχή των Ρώσων στον διακανονισμό που πρότεινε για την απόκτηση των δικαιωμάτων του “Σίφο”.

Για τον Αμπέντ, τα πράγματα ήταν λίγο πιο μπλεγμένα από τη στιγμή που ο τεχνικός της Νιουκάστλ αποφάσισε να αξιολογήσει την πρόοδό του στο βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των “ανθρακωρύχων”, ωστόσο κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα προλάβει να το κάνει, αφού οι σκέψεις αντικατάστασης του Άλαν Πάρντιου δεν έχουν υποχωρήσει στις τάξεις της διοίκησης του βρετανικού συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση, αποκλείεται να γνωρίζουμε τα μελλούμενα πριν από τις 20-25 Ιουνίου.

Αν τώρα συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι στον Παναθηναϊκό ανέμεναν την απάντηση του Γιώργου Καραγκούνη πριν την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στη Βραζιλία, αλλά ήδη φτάσαμε στην προπαραμονή της πρεμιέρας, χωρίς να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις και να εισέλθουν στο οικονομικό κομμάτι των διαπραγματεύσεων και πιθανότατα η ιστορία εγκυμονεί παράταση.

Το καθένα από τα παραπάνω ξεχωριστά θα μπορούσε να μην είναι πρόβλημα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά σωρευτικά δημιουργούν ένα ντόμινο που μπορεί να μην τρομάζει ως προς τις αλλαγές που μπορεί να φέρει στον “σκελετό” του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά σίγουρα κουράζει και τους διαχειριστές και τους απλούς παρατηρητές, όσο συντηρείται η αβεβαιότητα.

Πότε πατάνε το start

Το θέμα είναι το πότε θα αποφασίσουν οι Νίκος Νταμπίζας και Γιάννης Αναστασίου να διαγράψουν τα ονόματα εκείνα, των οποίων οι υποθέσεις κωλυσιεργούν και να ενεργοποιήσουν τη λίστα των αντικαταστατών και εναλλακτικών λύσεων, όχι απλά σε διερευνητικό επίπεδο, αλλά σε φάση υλοποίησης. Δεκαπέντε ημέρες πριν την πρώτη συγκέντρωση στο “Γεώργιος Καλαφάτης” δεν είναι πια ευρύχωρα τα χρονικά περιθώρια, εφ' όσον θέλουν τις βασικές επιλογές να είναι παρούσες στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία.

Οπότε το αργότερο από Δευτέρα θα πρέπει να πατήσουν το start και κατά τα φαινόμενα, αυτό θα γίνει, με την μεταγραφή κεντρικού αμυντικού πρώτης γραμμής, να είναι η προτεραιότητα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK