Κρίσιμες αποφάσεις για Τελάντερ

O Δημήτρης Κριτής γράφει για την περίπτωση του Ράσμους Τελάντερ, το πρόβλημα του Δανού στόπερ και τις σκέψεις του Παναθηναϊκού.

Κρίσιμες αποφάσεις για Τελάντερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ράσμους Τελάντερ αποχαιρέτησε για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Κορωπίου, στις οποίες και αναμένεται να επιστρέψει για την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Όλοι πλέον εύχονται να το κάνει 100% υγιής.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις ενοχλήσεις στο πέλμα του δεξιού του ποδιού, οι οποίες και τον υποχρεώνουν να επισκεφτεί εκ νέου τον γιατρό του, να αναλύσουν την κατάσταση και να εξετάσουν διεξοδικά το τι μέλλει γενέσθαι. Πρόκειται για ειδικό στα προβλήματα της ποδοκνημικής, ο οποίος τον χειρούργησε δις, ωστόσο η περίπτωσή του δεν είναι και τόσο απλή.

Οι επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες ως προς την απόφαση που θα ληφθεί και τη διαχείριση του προβλήματος που θα κριθεί ως αναγκαία. Ασφαλώς και θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν και ο ωφέλιμος χρόνος των καλοκαιρινών διακοπών, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας ανεπιτυχούς συντηρητικής αγωγής, που τελικά θα οδηγήσει υποχρεωτικά στο χειρουργείο, αλλά πλέον σε χρόνο που θα είναι κοντά στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, γεγονός που θα περιορίσει τις επιλογές του τεχνικού των “πρασίνων” στο κέντρο της άμυνας.

Εξαιρετικά επιβαρυμένος

Όπως είχε σημειώσει το Contra.gr πριν τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με την Μπριζ, ο Δανός στόπερ έχει πρόβλημα κοιλοποδίας (το αντίθετο της πλατυποδίας), που του δημιουργεί διάφορες επιβαρύνσεις και στο πέλμα και στο μετατάρσιο. Στον Παναθηναϊκό είχε έρθει εγχειρισμένος προ διμήνου στο μετατάρσιο (ήταν το δεύτερο χειρουργείο), γεγονός που δεν του επέτρεπε ούτε ποδοσφαιρικά παπούτσια να φορέσει, με αποτέλεσμα να γυμνάζεται με αθλητικά παπούτσια.

Το γεγονός ότι εκ φύσεως, αλλά και λόγω θέσης έχει μεγάλη έκθεση σε επαφές αλλά και άλματα, επιβαρύνει την περίπτωσή του, ιδιαίτερα το δεξί πόδι, το οποίο κατά βάση χρησιμοποιεί, αλλά και ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος στις κινήσεις του. Στο τελευταίο χειρουργείο που είχε κάνει στην Ολλανδία, προ της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό, είχε εντοπιστεί αλλοίωση χόνδρου στο μετατάρσιο, εξ ου και έγινε προσπάθεια αποκατάστασης, η οποία βέβαια έχει και συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης με δεδομένο ότι οι επιβαρύνσεις συνεχίζονται.

Αρκετές φορές στη διάρκεια της χρονιάς, ο Δανός έκανε λόγο για ενοχλήσεις, εξ ου και τα μέσα-έξω από τις διαθέσιμες επιλογές τόσο του Γιάννη Αναστασίου, όσο και αργότερα του Ατρέα Στραματσόνι, αφού έπαιζε 1-2 παιχνίδια, έμενε εκτός για αποφόρτιση, επέστρεφε, έπαιζε και ξαναγύριζε στα... πιτς.

Κορώνα - γράμματα

Το τι θα αποφασιστεί αυτή τη φορά δεν είναι γνωστό, αλλά με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός θα παραμείνει σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης για 15-20 ημέρες, πριν αναχωρήσει για καλοκαιρινές διακοπές και σ΄ αυτή τη διάρκεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε περίπτωση που δεν επιλεγεί μία νέα απόπειρα αποκατάστασης και αναληφθεί το ρίσκο μίας συντηρητικής αντιμετώπισης που τελικά δεν αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός δεν θα ενισχυθεί από τον Τελάντερ στις προκριματικές φάσεις του καλοκαιριού. Ίσως μάλιστα ακόμη και στην επιλογή του άμεσου χειρουργείου να μην είναι 100% έτοιμος στη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Με δεδομένο ότι και ο Σέρχιο Σάντσεθ είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου, εκτός κι αν δεχθεί μία εντυπωσιακή μεταβολή των οικονομικών δεδομένων της συμφωνίας του με τον Παναθηναϊκό, οι πληροφορίες από την Ιταλία που θέλουν τον Στραματσόνι (προ της έλευσης Ζιλμπέρτο Σίλβα ακόμη) να αναζητεί κεντρικούς αμυντικούς, ίσως και να μην εντάσσονται στο πλαίσιο της παραδοσιακής μεταγραφολαγνείας των γειτόνων, αλλά να έχει ισχυρή δόση αλήθειας.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, θα είναι γνωστές οι όποιες ιατρικές αποφάσεις για τον Δανό, οπότε και οι “πράσινοι” θα πορευτούν αναλόγως...

Υ.Γ.: Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν συνελήφθη αδιάβαστος. Γνώριζε την κατάσταση, αφού άλλωστε δεν ήταν μία βεβιασμένη ή αιφνιδιαστική κίνηση του καλοκαιριού, αλλά ήταν στο μικροσκόπιο (όπως και ο Βέμερ) από το Πάσχα του 2015.

News 24/7

24MEDIA NETWORK