Ο Αλαφούζος "πέταξε το γάντι" στα σενάρια

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στη Γ.Σ της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αλλά και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Αλαφούζος "πέταξε το γάντι" στα σενάρια
INTIME SPORTS

Όσοι περίμεναν τη γενική συνέλευση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", για να πληροφορηθούν ονόματα υποψηφίων συμπαικτών του Γιάννη Αλαφούζου στην επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού, απογοητεύτηκαν. Εύλογα απογοητεύτηκαν, παράλογα ανέμεναν κάτι διαφορετικό.

Άλλωστε και μετά το πέρας της διαδικασίας είναι σαφές ότι στόχος του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ, δεν ήταν να απευθύνει κάποια πρόσκληση σε χρηματοδότες, εκτός κι αν κάποιος εκλαμβάνει ως τέτοια την αποστροφή του λόγου του "ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει πλάτη, επιτέλους", με εξόχως φορτισμένο τόνο φωνής.

Προφανώς και είναι πεπεισμένος ότι βαδίζει μοναχικό δρόμο και δεν αναμένει τίποτε. Γι αυτό άλλωστε και επανέλαβε περισσότερες από δύο φορές ότι "μέχρι εκεί είναι οι δυνατότητές μου, δεν είναι απεριόριστες". Είχε φροντίσει προηγουμένως να ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν στις προθέσεις του, ούτε είχε καμία διάθεση να επενδύσει το ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει μέχρι σήμερα για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού.

Να ακυρώσει τη φημολογία

Όχι, στόχος του ήταν να βάλει τέλος στη σεναριολογία διαδοχής από πρόσωπα ή σχήματα στο εγγύς μέλλον. "Πέταξε το γάντι" σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Νικόλα Πατέρα να προετοιμάζει την επιστροφή του στα κοινά του Παναθηναϊκού.

"Με τον κ. Πατέρα μιλάω συχνά, δεν μου έχει αφήσει τέτοια εντύπωση. Θα ήταν ευχάριστο για μένα να υπάρξει κάποιος να πάρει το βάρος από μένα και να το πάει μπροστά. Αν έχω σοβαρή πρόταση, δεν θα στενοχωρηθώ να ξαναγίνω φίλαθλος που θα χαίρομαι την ομάδα μου με διαφορετικό τρόπο και χωρίς το βάρος των ευθυνών. Ο κ. Πατέρας βοηθάει, μιλάω συχνά μαζί του, 2-3 φορές τον μήνα και μου λέει τη γνώμη του" ήταν οι κουβέντες του κ. Αλαφούζου και περιορίστηκαν σε "γνώμες" και όχι "ευρώ", ενώ είναι γνωστές κάποιες χορηγίες του πρώην προέδρου της ΠΑΕ σε άλλα τμήματα του συλλόγου.

Συνολικά, έβγαλε αντίδραση για τα χρήματα που έχει δαπανήσει και ακούει να τον φωνάζουν... Αφραγκούζο και την εντύπωση που δημιουργείται ότι "είναι μια διοίκηση με σύντομη ημερομηνία λήξης, γιατί κάτι υπάρχει στα σκαριά"... Κι έσπευσε να υπογραμμίσει ότι μέχρι τώρα ουδείς έχει συνεισφέρει ούτε ευρώ, ενώ η διοίκησή του έχει διαθέσει 23 εκατ. ευρώ και έχει περιορίσει το χρέος του συλλόγου από 45 σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η επόμενη ημέρα;

Όπως απογοήτευση εισέπραξαν και όσοι περίμεναν να ακούσουν 1-2 πράγματα για το αύριο. Το τι γίνεται με την ομάδα, αν υπάρχουν σκέψεις και περιθώρια μεταγραφικής της ενίσχυσης τον Γενάρη, κάτι που να έχει να κάνει με όσα συμβαίνουν στο χορτάρι.

Το μόνο που άκουσαν ήταν τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Αριστείδη Καμάρα να δηλώνουν ότι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Δικαιοσύνη και τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της "εγκληματικής οργάνωσης" και πώς στόχος του Παναθηναϊκού είναι η δεύτερη θέση ώστε να επωφεληθεί από “τη δίκαιη τιμωρία του πρώτου” και να πάρει τη θέση του στην Ευρώπη...

Δεν αποτελεί πάντως αποκλειστική του ευθύνη το γεγονός των μηδαμινών αναφορών στην επόμενη ημέρα, αφού εξαντλήθηκε η διαδικασία των ερωταπαντήσεων, χωρίς κάποιος να του ζητήσει να τοποθετηθεί σχετικά.

Ίσως γιατί και οι παρευρισκόμενοι κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος της δικής του ατζέντας (χρέη, δικαστικά, απουσία χρηματοδοτών), παρ' ότι όσοι αναφέρθηκαν στα λάθη του, επέμειναν κυρίως σε θέματα αγωνιστικά...

Υ.Γ.: Επειδή υπήρχε και αγώνας, ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του, επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, με ευκαιρίες εκατέρωθεν για ευρύτερο σκορ. Με τον Εσιέν να παίζει τρίτο ενενηντάλεπτο, τον Καλτσά να περνάει στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου μέρους και να σκοράρει κιόλας και τον Στραματσόνι να χρησιμοποιεί τρίτο διαφορετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος που βρίσκεται στον πάγκο του "τριφυλλιού". Και γι αυτά θα τα πούμε από Δευτέρα, ασορτί με τη συνέλευση που προηγήθηκε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αλαφούζος: "Εχω βάλει 23 εκ. και με λένε Αφραγκούζο!"

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK