Παιχνίδι με τη φωτιά α λα ιταλικά

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για την αλχημεία υψηλού ρίσκου, αλλά και μηδενικής προοπτικής του Αντρέα Στραματσόνι ενόψει ΠΑΟΚ.

Παιχνίδι με τη φωτιά α λα ιταλικά
Παναθηναϊκός-Στραματσόνι INTIME SPORTS

Ένα ρωμαϊκό γνωμικό λέει ότι "η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά με τον αριθμό των στιγμών που μας κόβεται η αναπνοή" και ο Αντρέα Στραματσόνι πρέπει να είναι μεγάλος φαν της ατάκας. Αλλιώς δεν εξηγείται πως σκοπεύει να υποβάλλει εαυτόν και αλλήλους στον Παναθηναϊκό σε περισσότερες άπνοιες και από τεστ ροχαλητού μανιώδους καπνιστού!

Το δίδυμο κεντρικών μέσων Αμπέντ - Λουντ που δοκιμάζει και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα εμπιστευτεί στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, είναι παιχνίδι με τη φωτιά μεγάλης επικινδυνότητας. Σε μια περίοδο που ο Ιταλός αντιστρατεύεται οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι ο χρόνος που απομένει έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να αποτελέσει εξαντλητική πρόβα για το επόμενο πρωτάθλημα και επαναλαμβάνει την ανάγκη κατάληψης της πρώτης θέσης των πλέι οφ, προχωρά σε μία αλχημεία υψηλού ρίσκου, αλλά και μηδενικής προοπτικής.

Μηδενικής προοπτικής διότι η ειλημμένη απόφαση απόκτησης αμυντικού μέσου και μάλιστα από το πάνω ράφι, στη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου, δεν αφήνει το παραμικρό παράθυρο μελλοντικής συνύπαρξης του πειραματικού αυτού διδύμου.

Και υψηλού ρίσκου γιατί ο Αλγερινός μέσος διανύει τις πιο προβληματικές ημέρες της δεύτερης εν Ελλάδι θητείας του, με απόδοση κάτω του μετρίου και τον πήχη της επιπολαιότητας στα ανασταλτικά του καθήκοντα σε ιστορικά υψηλά.

Το μήνυμα παραδόθηκε

Το βέβαιο είναι ότι στέλνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μέχρι σήμερα, τα μηνύματα-αποτελέσματα της αξιολόγησης των "πράσινων" μέσων, που θέλουν τους Εσιέν και Λαγό όχι απλά μετεξεταστέους, αλλά και με ελάχιστες πιθανότητες να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση σε επόμενη εξεταστική.

Γιατί; Γιατί αν όχι τώρα, πότε; Αν δεν εμπιστεύεσαι τον Μάικλ Εσιέν σε δίδυμο κεντρικών μέσων (και όχι ως μοναδικό αμυντικό χαφ) και αντ' αυτού προτιμάς τον Αμπέντ των τελευταίων αγωνιστικών, δεν αφήνεις και πολλά περιθώρια παρερμηνειών. Και σίγουρα δεν μπορεί να ευθύνεται ο αποκλεισμός στο Περιστέρι, γιατί εκεί ο Αλγερινός υπήρξε ο πιο άμεσος ανταγωνιστής του Γκανέζου στην κούρσα της μετριότητας.

Και καλά ο Εσιέν, οι μεγάλες απογοητεύσεις γεννούν πολλές φορές και υπερβολικές αντιδράσεις. Αλλά ο Λαγός; Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι ο νεαρός μέσος στη φυσική του θέση από τον υπηρεσιακό -και σε κακό φεγγάρι- Αμπέντ; Τα σχέδια επί χάρτου κρίνονται επί χόρτου και οι απαντήσεις θα είναι γνωστές το βράδυ της Κυριακής. Ως τότε πίστη. Πίστη και προσευχή.

Αν και όπως λέει ο Αρκάς "ο Θεός ακούει όλες τις προσευχές, απλά καμιά φορά η απάντηση είναι όχι"...

Υ.Γ.1: Συζήτηση θα σήκωνε και η... ανακούφιση για τη μία πλήρη προπόνηση του βεβαρημένου και με σύσπαση προσαγωγού Πράνιτς, που παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αλλά η ταλαιπωρία που υπέστη ο Νάνο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τούμπα από τον Ροντρίγκες λειτουργεί αποτρεπτικά.

Υ.Γ.2: Για το ότι ο Βιγιαφάνες υπολογίζεται και ως επιτελικός πίσω από τον επιθετικό κορυφής σε 4-2-3-1, το συζητήσαμε εκτενέστατα κιόλας από την περίοδο των διαπραγματεύσεων για την απόκτησή του. Το είδαμε για λίγο στο Περιστέρι και θα το ξαναδούμε την Κυριακή.

Με δεδομένο το δυσκίνητο κέντρο άμυνας του "Δικεφάλου" το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής μπορεί να αποτελέσει χώρο θετικών δράσεων. Ιδιαίτερα αν ο Κλωναρίδης και Βλαχοδήμος πατήσουν τις γωνίες της μεγάλης περιοχής του Βελλίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το πιθανό πλάνο Στραματσόνι ενόψει ΠΑΟΚ

Στραματσόνι: "Δεν πρέπει να βιαστούμε με Λέτο"

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Το μένος του κ.Κοντονή επηρεάζει τις Αρχές"

"Μάχιμος" με ΠΑΟΚ ο Πράνιτς

Sold out στη Λεωφόρο για το ντέρμπι με ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK