Παίζει, αλλά δεν είναι Εσιέν

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για την κατάσταση του Μάικλ Εσιέν, την πρόοδο και τους υπολογισμούς για το πρώτο επίσημο ματς.

Παίζει, αλλά δεν είναι Εσιέν

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για την πραγματική κατάσταση του Μάικλ Εσιέν και τις διαρκείς παρατάσεις για το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Κι ένα εύλογο ερώτημα, είναι το γιατί δεν επέστρεψε για επανεξέταση στη Γερμανία, μετά την επέμβαση "mineral repair", στην οποία υποβλήθηκε στους κοιλιακούς.

Η απάντηση είναι απλή: δεν είναι ιατρικό το πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή, ούτε υπάρχει κάποια ανησυχία σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της κατάστασης. Και να υπήρχε δηλαδή, οι δύο μαγνητικές τομογραφίες στις οποίες υποβλήθηκε έκτοτε, δεν έδειξαν απολύτως κανένα πρόβλημα στην αποκατάσταση.

Και οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε πριν από 25 μέρες δεν οφείλονταν σε κάποια επιπλοκή, αλλά σε μια ελαφριά διάταση, λόγω της υπερφόρτωσης για να ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας και ταυτόχρονα να καλύψει το χαμένο έδαφος σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο στη συγκεκριμένη φάση επιλέγεται μία πιο ήπια προσαρμογή, εδώ και τρεις ημέρες που πλέον βρίσκεται στη διάθεση του γυμναστή Γιουσέφ Φος.

Στόχος το ντέρμπι

Το πρόγραμμα έχει και διπλές προπονήσεις, με γυμναστήριο, αλλά με προσεκτική διαβάθμιση, δομημένη στον βαθμό ανταπόκρισης του Γκανέζου σταρ. Άλλωστε το πρόγραμμα, το αμέσως προσεχές διάστημα, με τα αλλεπάλληλα ντέρμπι δεν επιτρέπει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών που δεν είναι 100% ετοιμοπόλεμοι να ανταποκριθούν σε υψηλούς ρυθμούς και ένταση.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος θεαματικής επιβάρυνσης, ούτε και αυστηρός χρονικός ορίζοντας εντός του οποίου θα πρέπει να έχει "γράψει" χρόνο συμμετοχής. Ευχής έργον θα ήταν να βρίσκεται στην αποστολή του ντέρμπι των "αιωνίων" και αυτός στην ουσία είναι ο στόχος. Αν μάλιστα δεν ήταν ημερομηνία εθνικών ομάδων η προηγούμενη εβδομάδα (υπάρχει διακοπή λόγω των αγώνων μπαράζ για το Euro), τότε ενδεχομένως και να μιλούσαμε για επιστροφή με τη συμπλήρωση ενός μήνα. Με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι όμως, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, να τοποθετείται χρονικά στις 7 Νοεμβρίου, είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Μεσολάβησε και το "τιτίβισμα" του προέδρου της ΠΑΕ, που απέρριψε το ενδεχόμενο ανθρωποθυσιών, λόγω του "κεφαλαίου Εσιέν" και αυτό προσέφερε μία σημαντική αποφόρτιση του κλίματος στο “Γεώργιος Καλαφάτης” και περιόρισε δραστικά την ανασφάλεια. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι η ΠΑΕ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μία νέα χορηγική συνεργασία στον τομέα της ιατρικής φροντίδας, με το κέντρο Metropolitan, αντί του "Υγεία" με το οποίο συνεργάστηκε επί σειρά ετών, γίνεται σαφές ότι η ιατρική ομάδα περιβάλλεται με εμπιστοσύνη.

Ο επικεφαλής ιατρός, Παναγιώτης Κουλουμέντας, είναι συνεργάτης του ιατρικού κέντρου "Metropolitan" (παλαιότερα συνεργαζόταν με το "Υγεία") και προφανώς έχει διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στη "μετακόμιση" παροχής ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Εσιέν και ο... Μπαϊράμι

Επιγραμματικά, ο Εσιέν θα μπορούσε να αγωνιστεί και σε 10-15 μέρες από σήμερα, αλλά δεν θα ήταν ούτε κατά προσέγγιση Εσιέν. Θα ήταν αυτό που είδαμε στην Ελευσίνα και περισσότερο προς τα κάτω (έχοντας υποχωρήσει σε ρυθμό και φυσική κατάσταση), παρά προς τα πάνω. Και αυτό θα ήταν ό,τι χειρότερο, μετά από όσα έχουν συμβεί και αναδείξει σε σίριαλ την υπόθεση.

Υ.Γ.: Tην Πέμπτη έγινε γνωστό ότι ο Εμίρ Μπαϊράμι (που βρήκε μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, συμβόλαιο στην Έλφσμποργκ), δεν προβλέπεται να φορέσει τη φανέλα της την τρέχουσα σεζόν, αλλά κατά δήλωση του διευθυντή του σουηδικού συλλόγου, Στέφαν Αμτρέασον, υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα το κάνει από την επόμενη χρονιά και απαλλαγμένος από τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν και ταλαιπώρησαν και τον Παναθηναϊκό που πόνταρε πάνω του, παρ' ότι (όπως και στην περίπτωση του Εσιέν) γνώριζαν το πρόβλημά του.

Υπάρχουν και χειρότερα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK