"Πινελιές" με ασφάλεια από τον Στραματσόνι

Ο Δημήτρης Κριτής κάνει τον απολογισμό των πρώτων 5 ημερών της προπόνησης Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτει τις σκέψεις του Ιταλού ενόψει ντέρμπι και στέκεται στην περίπτωση του Εσιέν.

"Πινελιές" με ασφάλεια από τον Στραματσόνι
INTIME SPORTS

Το δευτεριάτικο ρεπό θα είναι η ευκαιρία του Παναθηναϊκού για μια πρώτη αποτίμηση των 5 ημερών που προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού του συλλόγου, Αντρέα Στραματσόνι και των συνεργατών του.

Προπόνηση που δεν έχει δραματικές αλλαγές ως προς τη δομή. Μεγαλύτερη ποικιλία ασκήσεων έχει και ελαφρά μειωμένη ένταση, προφανώς έως ότου έχουν στα χέρια τους οι Ιταλοί όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να χαράξουν ένα περισσότερο μακροπρόθεσμο πλάνο.

Λογικά σε χρόνο που θα αποφασιστεί, με δεδομένη την απουσία των διεθνών, αλλά και το επικείμενο ντέρμπι των "αιωνίων", οι "πράσινοι" θα υποβληθούν και σε αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου η προπονητική ομάδα να επιβεβαιώσει τις απαντήσεις που έλαβε στα τετ α τετ με αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Ο νέος γυμναστής Φεντερίκο Πανοντσίνι είχε αρκετές συζητήσεις με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ως προς το πώς νιώθουν, εάν αισθάνονται καταπονημένοι ή "σφιγμένοι" κ.λ.π

Έχοντας ζήσει στο πλευρό του Αντρέα Στραματσόνι τον εφιάλτη τραυματισμών στην Ίντερ του 2012-2013, όταν οι Μιλίτο, Σάμουελ, Ναγκατόμο, Παλάσιο, Κασάνο, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς και Γκαργκάνο τέθηκαν -διαδοχικά εντός σεζόν- νοκ άουτ, καταστρέφοντας τη χρονιά των "νερατζούρι", ενεργεί περισσότερο προληπτικά και σε στενή συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο εστιάζει με ιδιαίτερη επιμέλεια τόσο στην αποθεραπεία μετά τους αγώνες, όσο και στην αποφόρτιση των ποδοσφαιριστών που δέχονται τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο την έκθεσή τους σε τραυματισμούς.

Πιο ήρεμος από τον Αναστασίου

Την ίδια ώρα, ο Στραματσόνι συζητά επίσης πολύ με τους ποδοσφαιριστές, που τις πρώτες αυτές ημέρες τον περιγράφουν ως "ιδιαίτερα προσιτό και πιο ήρεμο από τον Γιάννη Αναστασίου των τελευταίων εβδομάδων". Εξηγεί όλα όσα θέλει να δει μέσα στο γήπεδο την ώρα του εκπαιδευτικού διπλού και δεν παρεμβαίνει στη διάρκειά του, παρά μόνο όταν διαπιστώνει "χοντρά" λάθη. Για όλα τα υπόλοιπα κάνει συνολικά τις παρατηρήσεις του μετά το τέλος και πάντα με χαμηλή ένταση φωνής.

Δεν έχει επιφέρει πολύ μεγάλες αλλαγές και έχει καταστήσει σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί πριν γνωρίσει σε ικανοποιητικό βαθμό το έμψυχο υλικό. Άλλωστε σε μία εβδομάδα που απουσιάζουν τα 5/11 της ενδεκάδας που παρέλαβε ( Μπεργκ, Καρέλης, Πράνιτς, Νίνης, Αμπέντ), δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά και μάλιστα παραμονές ενός αγώνα, τη σημασία του οποίου γνωρίζει πολύ καλά.

Μην βάζετε το χέρι σας στη φωτιά, ότι θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με 4-4-2 και τους μέσους σε ευθεία, ένα σύστημα που δούλεψε στην τακτική των τελευταίων ημερών και χρησιμοποίησε στη διάρκεια και των δύο ημιχρόνων της φιλικής αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό.

Οι σκέψεις ενόψει ντέρμπι

Είναι ακόμη νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις, αν και δεν βαρύνεται στο παρελθόν με αιφνιδιασμούς των ποδοσφαιριστών του ως προς το σύστημα, οπότε ας μείνουμε απλώς στη δική του επισήμανση (στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του) ότι θα αγωνιστεί με τέσσερις στην άμυνα.

Και σ' αυτούς τους 4 φαίνεται πως έχει καταλήξει εν όψει ντέρμπι. Για την ακρίβεια, οι Βέμερ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης δείχνουν ακλόνητοι και ο Νάνο μοιάζει να έχει προβάδισμα έναντι του Πράνιτς που προτιμήθηκε στα τελευταία παιχνίδια των Αναστασίου και Ρούτερ στον πάγκο του "τριφυλλιού".

Ο Τελάντερ ταλαιπωρείται από μία ήπια τενοντίτιδα και θα συνεχίσει με ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία μέχρι νεωτέρας. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνεται αρκετά καλύτερα τα τελευταία εικοσιτετράωρα και αισθάνεται κάποιες μικροενοχλήσεις μόνο σε πολύ έντονα σπριντ και αλλαγές κατεύθυνσης.

Και με δεδομένο ότι ούτε η ιατρική ομάδα, αλλά ούτε και η προπονητική προτίθενται ή έχουν κάποιο λόγο να αναλάβουν οποιοδήποτε ρίσκο, δεν πρόκειται να πιεστεί ο ποδοσφαιριστής, εν όψει ντέρμπι. Πιθανότατα δεν θα βρίσκεται ούτε στην αποστολή.

Ερωτηματικό για Εσιέν

Για τον Εσιέν αφήνουμε ένα ερωτηματικό. Όχι βέβαια για θέση στο αρχικό σχήμα, αλλά για συμμετοχή στην αποστολή έστω και για ψυχολογικούς λόγους. Στο φιλικό παιχνίδι που έγινε με τον Λεβαδειακό το μεσημέρι του Σαββάτου, κεκλεισμένων των θυρών για φιλάθλους αλλά και δημοσιογράφους (!), είχε καλή παρουσία στο δεύτερο 45λεπτο στο οποίο και χρησιμοποιήθηκε στο δίδυμο των κεντρικών μέσων.

Βεβαίως έχει προηγηθεί σημαντική προεργασία στο τομέα της φυσικής κατάστασης, ωστόσο αξίζει να κρατήσουμε την παρατήρηση ανθρώπων που δεν έχουν κρίνει με επιπολαιότητα την μέχρι σήμερα παρουσία του, ότι είναι αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη συμμετοχή του (90λεπτη) στο φιλικό στην Ελευσίνα, όπου ναι μεν είχε ποιοτική διαχείριση του χρόνου και κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς σπριντ και προσωπικές μονομαχίες.

"Πλέον λειτουργεί ως... μάχιμος και όχι ως ποδοσφαιριστής σε αποθεραπεία και επανένταξη και αμέσως μετά τον Ολυμπιακό θα είναι με ασφάλεια στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας", ήταν η κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε πιθανότατα μετά τη διπλή προπόνηση της Τρίτης και σίγουρα το απόγευμα της Τετάρτης, μετά δηλαδή την προγραμματισμένη παρουσία των εκπροσώπων του Τύπου στο προπονητικό κέντρο "Γεώργιος Καλαφάτης", όπου θα υπάρξει μία μίνι παρουσίαση της νέας χορηγικής συνεργασίας ΟΠΑΠ και Παναθηναϊκού, αλλά στην ουσία θα εξελιχθεί ως Media Day των "πρασίνων" εν όψει του σαββατιάτικου ντέρμπι των "αιωνίων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι σημαίνει το 45λεπτο του Εσιέν

News 24/7

24MEDIA NETWORK