Πίστη αντί ελπίδας και αστυνομία χαμόγελου

Ο Δημήτρης Κριτής βγάζει τα συμπεράσματά του μετά από τη νίκη του Παναθηναϊκού με 6-1 κόντρα στον Πανθρακικό.

Πίστη αντί ελπίδας και αστυνομία χαμόγελου

Πολλοί σήμερα θα πουν ότι το παιχνίδι με τον Πανθρακικό δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, δεν αντέχει σε αγωνιστική κριτική και θα κλείσουν με την παραίνεση να μην παρασυρθεί ο Παναθηναϊκός από το τελικό αποτέλεσμα.

Και θα με βρουν 100% σύμφωνο και στο πλευρό τους, εφ' όσον δεν είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Παναθηναϊκού, ως ποδοσφαιρικού οργανισμού, είναι το γεγονός ότι δεν “σκοτώνει” τον αντίπαλο και έχει θέματα συγκέντρωσης, διάθεσης και φονικού ενστίκτου (πέρα αοό τα κατά καιρούς αγωνιστικά) απέναντι σε υποδεέστερους συλλόγους.

Μονά ζυγά χαμένοι

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήταν οι μοναδικές εντός έδρας νίκες αυτού του Πανθρακικού και αυτό νομίζω λέει πολλά. Ως εκ τούτου θα πρότεινα με τη σειρά μου, να... επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό και στους φίλους του να χαρούν τη χθεσινή εμφάνιση και το αποτέλεσμα και να κρατήσουμε για τους εαυτούς μας την αξιολόγηση της ασφάλειας περί των συμπερασμάτων και της χρησιμότητας του αγωνιστικού κριτηρίου γύρω από το παιχνίδι.

Άλλωστε μην φανταστεί κανείς ότι οι “πράσινοι” περίμεναν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση για να τεστάρουν τις δυνάμεις τους εν όψει των κατατακτήριων αγώνων και πλέον μπαίνουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων στη διαδικασία. Να ξεμπουκώσουν ήθελαν, να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις από προηγούμενες αγωνιστικές παρουσίες επεδίωκαν, να απομακρύνουν λίγο την γκρίνια και να αποφορτίσουν την ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα ήταν ο στόχος και επετεύχθη.

Εξάλλου και σ' αυτά τα πλέι οφ, μονά ζυγά χαμένοι είναι. Αν χάσουν την πρώτη θέση “πετάξτε τις φανέλες και φύγετε από δω”, αν πάρουν την πρώτη θέση “σιγά το επίτευγμα και ο Αναστασίου πρώτος έβγαινε και με διαφορά – Δεν ξεχνώ την Καμπάλα”.

Φυσικά και έχουν τις ευθύνες τους και φυσικά όπως έστρωσαν, κοιμούνται. Αλλά σε ό,τι αφορά χθες, ας χαρούν χωρίς ενοχές και αστυνομία χαμόγελου και πάμε παρακάτω.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΕΛΠΙΖΩ";

Από την άλλη, αναρωτιέμαι αν είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει τη χθεσινή δήλωση του Μάρκους Μπεργκ ότι ελπίζει να βρίσκεται εδώ και του χρόνου και να συνεχίσει να σκοράρει για τον Παναθηναϊκό.

Απ' όσο γνωρίζω ουδείς εύχεται ή ελπίζει κάτι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει και με προτάσεις 5-7 εκατομμυρίων ευρώ και σε περιόδους που δυσκολευόταν οικονομικά και θα μπορούσε να αναζητά επιτακτικά τρόπους να ρεφάρει τις ζημιές, ότι δεν διανοείται να πουλήσει τον Σουηδό, τον οποίο θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι στο δυναμικό του.

Όπως επίσης γνωρίζουμε, ο Μπεργκ έχει ακόμη συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και μάλιστα ήταν ο πρώτος μεταξύ ελαχίστων που υπέγραψε νέα συμφωνία με βελτιωμένους οικονομικούς όρους, ώστε να μην αισθάνεται “ριγμένος” από την είσοδο των υψηλόμισθων Εσιέν και Σάντσεθ στο ρόστερ.

Ως εκ τούτου, δεν ωφελεί να το εύχεται ή να το ελπίζει ότι θα βρίσκεται εδώ και του χρόνου, αλλά να το θέλει. Να το θέλει τώρα και να το θέλει και μετά το καλοκαίρι, ακόμη κι αν ένα εντυπωσιακό Euro 2016 για τον ίδιο και τη χώρα του (που το ευχόμαστε ολόψυχα) του επιτρέψει να έχει περισσότερες επιλογές ως επαγγελματικό σταθμό.

Θα ήταν διαφορετικό να έλεγε “πιστεύω” και είναι διαφορετική η πίστη από την ελπίδα. Εκτός κι αν ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να μπει σε δίλημμα, που δεν το νομίζω.

Κι όλα αυτά τα λέμε, γιατί κάποιοι θα σπεύσουν να συνδέσουν αυτό το “hope” του Σουηδού, με τις πρωτοκλασσάτες αναζητήσεις του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής και εύλογα θα καταλήξει στο συμπέρασμα “α, γι' αυτό ψάχνουν για Πατσίνι και Παλάσιο. Κάτι παίζει...”.

Να διευκρινίσουμε λοιπόν, ότι από πλευράς Παναθηναϊκού δεν παίζει απολύτως τίποτε και σε ό,τι αφορά στο μέλλον του Μάρκους Μπεργκ, είναι άμεσα συνυφασμένο με την ομάδα και τις προσδοκίες που γέννησε η συνεργασία του με τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Προσδοκίες που πυροδότησε το χθεσινό πάρτι, αλλά στην ουσία άρχισαν να καλλιεργούνται από τα πρώτα τους κοινά βήματα στο χορτάρι, είτε απέναντι είχαν Πανθρακικό στη “Λεωφόρο”, είτε Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Υ.Γ.: Μετά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και ο Νίκος Γιαννακόπουλος δεν έθελξε στην ευκαιρία που πήρε από τον Στραματσόνι. Δεν θα είναι έκπληξη λοιπόν η απόκτηση γκολκίπερ αντί του Κοτσόλη που αποχωρεί το καλοκαίρι...

ΔΙΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στραματσόνι: "Έχω τους έντεκα των πλέι οφ στο μυαλό μου"
Παναθηναϊκός - Πανθρακικός 6-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK