Πρόβα τζενεράλε πριν από τα πλέι οφ

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για το παιχνίδι πρόβα των "πρασίνων" κόντρα στον Πανθρακικό, ενόψει των πλέι οφ και καταγράφει τα σχέδια του Στραματσόνι, τα οποία διαφοροποιούνται με την επιστροφή του Μπεργκ.

Πρόβα τζενεράλε πριν από τα πλέι οφ

Η επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ, που εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών λόγω καρτών, στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού, θα απομακρύνει κάθε ελαφρυντικό σε ό,τι αφορά στο έλλειμμα που εμφανίζουν οι "πράσινοι" στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Η αλήθεια όμως είναι ότι το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στη δημιουργία ικανοποιητικών προϋποθέσεων για γκολ και λιγότερο στο τελείωμα των φάσεων. Ασφαλώς και ο Σουηδός μπορεί να συμβάλλει και σ' αυτό το κομμάτι, με υποδοχή της μπάλας και συνεργασίες στο τελευταίο τρίτο του αγωνιστικού χώρου, ωστόσο με την επιστροφή στο 4-4-2, οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί έχουν χάσει μέτρα στο χορτάρι.

Δουλειά στις πτέρυγες

Ίσως γι αυτό, ο Αντρέα Στραματσόνι δουλεύει και πάλι επί χάρτου το 4-2-3-1, ώστε να γεμίσει τους χώρους πλησίον του Μπεργκ και να ενισχύσει την τελική προσπάθεια.

Κατ' αυτόν τον τρόπο βεβαίως θα αξιοποιήσει και πάλι την πλούσια δεξαμενή των ακραίων μεσοεπιθετικών που απέκτησε στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και λόγω της επιλογής επιθετικού διδύμου στην επίθεση τελευταία είχαν μείνει στα... πιτς (περιπτώσεις Καλτσά και Βλαχοδήμου).

Από την άλλη όμως, δεν θέλει να χάσει αριθμητικά σε παίκτες που πατούν την αντίπαλη περιοχή, χρησιμοποιώντας έναν μεσοεπιθετικό που ενεργεί και απειλεί μόνο από μέση και μακρινή απόσταση. Και υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για να το πετύχει: Λέτο ή Βιγιαφάνιες πίσω από τον Σουηδό.

Η εκδοχή Λέτο του δίνει τη δυνατότητα να έχει και τον έτερο Αργεντινό στο αρχικό σχήμα σε θέση αριστερού "φτερού", ενώ αν επιλέξει τον Βιγιαφάνιες για "δεκάρι" ο Λέτο χάνει τη θέση στην ενδεκάδα.

Η παρουσία Λέτο πίσω από τον Σουηδό έχει κοινά χαρακτηριστικά με την προσπάθεια του Γιάννη Αναστασίου να χρησιμοποιήσει τον Μλάντεν Πέτριτς πίσω από τον Σουηδό και γι' αυτό στο μυαλό του Ιταλού τεχνικού υπάρχει ως σενάριο με λιγότερες δυσκολίες προσαρμογής των πρωταγωνιστών.

Το τελευταίο τεστ

Ούτως ή άλλως, το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό, με το οποίο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της Superleague, είναι και το τελευταίο που του δίνει τη δυνατότητα για δοκιμές, αφού με την είσοδο στα πλέι οφ θα πρέπει να έχει κατασταλάξει στην πιο αποδοτική αγωνιστική εκδοχή.

Ασφαλώς και οι κατατακτήριοι αγώνες απαιτούν και μία σχετική προσαρμογή στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του αντιπάλου, αλλά η γενική φιλοσοφία στο επιθετικό κομμάτι δεν θα αλλάξει.

Πάντως ερωτηματικό στο επιθετικό κομμάτι παραμένει ο Γιούρι Μαμούτε, που αποκτήθηκε υπό τη μορφή δανεισμού ως εν δυνάμει αντικαταστάτης του Νίκου Καρέλη, αλλά για την ώρα η συγκεκριμένη προσθήκη αποκατέστησε μόνο αριθμητικά την ισορροπία. Ο νεαρός Βραζιλιάνος δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του, καθυστέρησε να μπει στην ομάδα λόγω του μυικού τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, αλλά και το γεγονός ότι ήρθε υπέρβαρος και πλέον εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Στον αέρα ο Μαμούτε

Ο Παναθηναϊκός έχει οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι, η οποία ασφαλώς και δεν θα ενεργοποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα, αλλά από την άλλη μπορεί και να τερματίσει τον δανεισμό του, αντί της αρχικής 18μηνης διάρκειας.

Ο λόγος για τον οποίο μπορεί να υποχρεωθεί ο Παναθηναϊκός να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση, είναι το ότι ο Μαμούτε καταλαμβάνει θέση ξένου ( Εβανζελίστα, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ και Μολέντο οι υπόλοιποι τέσσερις) και είναι ο μοναδικός μαζί με τον συμπατριώτη του μέσο (εφ' όσον επιστρέψει στην Ουντινέζε) που μπορούν να απελευθερώσουν θέση εν όψει των καλοκαιρινών μεταγραφικών αναζητήσεων του "τριφυλλιού", με δεδομένο και ότι οι Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες δεν έχουν συγκεντρώσει για την ώρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Υ.Γ.: Αυτός που πρότεινε στον Γιάννη Αλαφούζο την υποψηφιότητα του Μάρκους Μινχ, ως τεχνικού διευθυντή, όφειλε να γνωρίζει ότι ναι μεν ο τρελοΓερμανός ασχολήθηκε με την προπονητική στην Φρανκφούρτη αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ωστόσο εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, το έχει εγκαταλείψει το θέμα.

Για την ακρίβεια, είναι πλέον συνιδιοκτήτης και προπονητής ιπποδρομιακών αλόγων (!) και από μηνός κάτοχος επάθλου 100.000 ευρώ, δηλαδή περίπου όσο το μισό ετήσιο μπάτζετ του Παναθηναϊκού για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Ας μην απελπίζεται όμως. Με το ποδόσφαιρο ασχολείται ακόμη και μάλιστα ως εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών ο Καρλ Χάιντς Φλίπσεν...

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι οικονομικές ζημιές των ομάδων σε περίπτωση Grexit

News 24/7

24MEDIA NETWORK