Πρόβαρε σενάριο και σκορ πρόκρισης

Ο Δημήτρης Κριτής έπαιξε ρόλο... σκάουτ στον αγώνα της ΑΙΚ με τη Φάλκενμπεργκ και παρουσιάζει όλα τα ευρήματά του για το πώς θα πάρει την πρόκριση ο Παναθηναϊκός.

Πρόβαρε σενάριο και σκορ πρόκρισης
ΑΙΚ-Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι της ΑΙΚ με τη Φάλκενμπεργκ το απόγευμα της Κυριακής για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, σοφότερος δεν έγινε, αλλά υπογράμμισε με μαρκαδόρο όλα όσα γνώριζε και πρέπει να υπενθυμίσει σε όλους τους τόνους στο προπονητικό επιτελείο.

Τι έκανε η Φάλκενμπεργκ; Ό,τι ακριβώς πρέπει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης. Δέχθηκε γκολ στο 30ό δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και έμεινε δύο τέρματα πίσω στο σκορ στο 37'. Και οι δύο φάσεις σήμα-κατατεθέν της ΑΙΚ.

Το πρώτο γκολ από βαθιά μπαλιά του Κπόζο από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, γύρισμα του Αφάνε και πλασέ του Μαρκάνεν και το δεύτερο από κόρνερ του Αφάνε με το αριστερό πόδι από δεξιά και κεφαλιά του Μαρκάνεν. Και τα δύο γκολ περίπου από την ίδια θέση, τη γωνία της μικρής περιοχής.

Τι έκανε η ΑΙΚ; Τίποτε διαφορετικό, τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που θέλει να επαναλάβει με χειρουργική ακρίβεια σε τέσσερα απογεύματα κόντρα στους "πράσινους". Πρόβαρε ιδανικό σενάριο και σκορ πρόκρισης και το έκανε με τον τρόπο της, αυτόν που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προβλέψιμος, αλλά αποδεικνύεται αποτελεσματικός. Όταν το επιτρέψεις φυσικά...

ΞΑΝΑ ΜΕ ΦΟΡ ΚΟΡΥΦΗΣ

Δεν άλλαξε διάταξη, άλλαξε επιδιώξεις ο τεχνικός της ΑΙΚ, Ρίκαρντ Νόρλινγκ. Διατήρησε το 3-6-1 με τον Μαρκάνεν στην κορυφή της επίθεσης. Για την ακρίβεια ήταν ένα 3-4-2-1, με τους Αφάνε και Γιασίν να παίζουν στην πλάτη του Μαρκάνεν, αλλάζοντας συχνά θέσεις και βγαίνοντας ως κρυφοί επιθετικοί και όχι σε σχηματισμό 3-4-3 σε θέσεις οργανωμένης επίθεσης.

Και πάλι προσπάθησε να παίξει με μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και πάλι στηρίχθηκε στα στημένα από τα οποία πήρε το δεύτερο γκολ και είχε και δοκάρι στο πρώτο εικοσάλεπτο σε κεφαλιά του Βαϊσάνεν και πάλι άλλαξε τους μέσους του άξονα όταν θέλησε να κρατήσει το σκορ.

Κι όλα αυτά σ' ένα παιχνίδι που ήταν ξεκάθαρο φαβορί και είχε κάθε λόγο να "καθαρίσει" νωρίς, ώστε να κάνει και την απαραίτητη οικονομία δυνάμεων εν όψει της ευρωπαϊκής ρεβάνς. Και το πέτυχε χωρίς δραματικές αλλαγές ή επιθετικά ρίσκα, το πέτυχε προβάροντας αυτά που θέλει να δει και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ξεκίνησε με τον Κάρλγκρεν κάτω από τα γκολπόστ, τους Βαϊσάνεν, Χόιφελντ και Χάουκσον στην τριάδα της άμυνας (από δεξιά προς τα αριστερά), τους Σούντγκρεν και Κπόζο στις πτέρυγες, Σαλέτρος και Γκράβιους στον άξονα, Αφάνε και Γιασίν μπροστά τους και πίσω από τον Μαρκάνεν που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Έλειπε από το αρχικό σχήμα ο Οφόρι (μπήκε στο 72΄αντί του Σαλέτρος), δεν ξεκίνησε ο Άβντιτς αλλά ξεκούρασε τον Μαρκάνεν στο τελευταίο εικοσάλεπτο, έμεινε στον πάγκο ο 34χρονος Ισιζάκι που ήταν παρών στα ματς της προκριματικής φάσης μέχρι σήμερα, όπως και ο στόπερ Κάρλσον.

Έκλεισε το ημίχρονο με κατοχή 64%-36% και ολοκλήρωσε το ενενηντάλεπτο στα ίδια επίπεδα (62%-38%). Είχε 12 προσπάθειες για γκολ στο 1ο μέρος έναντι 2 και συνολικά 16 έναντι 7.

Όταν πιέστηκε στο 2ο ημίχρονο έγιναν λάθη, υπήρξαν και επιπολαιότητες, χάθηκαν και αρκετές εναέριες μονομαχίες σε χώρους ευθύνης της αμυντικής τριάδας. Αλλά και αυτά τα γνωρίζαμε από τη μέχρι χθες κατασκοπεία της ΑΙΚ.

Οι Σουηδοί δημοσιογράφοι που καταπιάνονται με την ειδησεογραφία της ΑΙΚ δεν δηλώνουν πλέον βέβαιοι για την είσοδο δεύτερου επιθετικού στο πλευρό του Μαρκάνεν, αντίθετα παραπέμπουν αυτό το ενδεχόμενο σε προχωρημένο αγωνιστικό χρόνο, εφ' όσον η ομάδα της Στοκχόλμης δεν έχει βρει το πολυπόθητο γκολ που θα φέρει το ζευγάρι στα ίσα.

Θα ξαναπούμε ότι δεν μάθαμε τίποτε καινούργιο, θα επαναλάβουμε ότι ήχησε υπενθύμιση πάνω σε αυτά που ήδη γνωρίζαμε και θα επαναλάβουμε ασφαλώς ότι είναι αποκλειστικά στο χέρι των "πρασίνων" να διαχειριστούν το "καθαρό" 1-0 του πρώτου αγώνα και να το ενισχύσουν χωρίς σπατάλες στις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.

Αρκεί να μην προσφέρουν γενναιόδωρα στημένες μπάλες γύρω από την περιοχή τους και να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτές που δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν, να μην δεχθούν φάσεις στην πλάτη του Ιβάνοφ ή του αριστερού στόπερ εν πάση περιπτώσει και να μην υπάρχει πιο αξιόπιστη συνδρομή σε τέτοιες περιπτώσεις από τον Χουλτ, τον οποίο ξεκουράζει ο Στραματσόνι στις τελευταίες προπονήσεις, αλλά θα είναι κανονικά παρών στον επαναληπτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θεραπεία ο Μπουμάλ, αποκατάσταση ο Χουλτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK