Σέρχιο ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου

Ο Δημήτρης Κριτής προσπαθεί να εισβάλει στο μυαλό του Σέρχιο Σάντσεθ, του στόπερ που θέλει ο Γιάννης Αναστασίου, και ν' απαντήσει ναι ή όχι στην πρόταση του Παναθηναϊκού.

Σέρχιο ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου

Πολλά δεν καταλαβαίνω τις τελευταίες ημέρες, αλλά το συγκεκριμένο βήμα το επέλεξα επαγγελματικά πριν από πολλά πολλά χρόνια, γιατί μου επιτρέπει να λέω τη γνώμη μου, αυτό δηλαδή που κατεβάζει το ξερό μου το κεφάλι, χωρίς να το διυλίζει προηγουμένως. Υπό μία έννοια μοιράζεται την ευθύνη και τις συνέπειες μαζί μου. Τουλάχιστον οι νομικοί έτσι λένε, όσοι καταγράφουν την αναγνωσιμότητα είναι σίγουροι.

Ως εκ τούτου δεν διανοούμαι να το καταχραστώ για σκέψεις, θέσεις και απόψεις εκτός του επαγγελματικού μου αντικειμένου που είναι το αθλητικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα, η ειδησεογραφία του Παναθηναϊκού. Άσε που έχω τη βεβαιότητα ότι αν ήθελα να γράψω οτιδήποτε άλλο και πάλι θα δημοσιευόταν, με τη σύμφωνη γνώμη ασφαλώς του προϊσταμένου του ιστότοπου με το συγγενές περιεχόμενο στον Όμιλο.

Η απορία για τον Σάντσεθ και ο Ραχόι

Στις αθλητικές απορίες μου λοιπόν, είναι και αυτή η διορία προς τον Σέρχιο Σάντσεθ ως τη Δευτέρα. Προσοχή: όχι η διορία γενικά, αλλά η διορία ως τη Δευτέρα. Τι περισσότερο θα γνωρίζει δηλαδή το πρωί της Δευτέρας ώστε να αποφασίσει με μικρότερο ρίσκο για το επαγγελματικό του μέλλον;

Για να είμαστε βεβαίως σωστοί στην κρίση μας, θα έπρεπε να γνωρίζουμε τι ακριβώς του επιτρέπουν τα ισπανικά ΜΜΕ να γνωρίζει για το ελληνικό θέμα. Είναι πολύ διαφορετικό να σχολιάσουμε την στάση ενός Έλληνα πολίτη, έστω και με βάση τη δική μας υποκειμενική οπτική γωνία, από το να θεωρούμε ότι ένας Ισπανός είναι επαρκώς ενημερωμένος για όσα συμβαίνουν εδώ και η απόφασή του είναι αποτέλεσμα στάθμισης όλων των πραγματικών δεδομένων και όχι της πραγματικότητας που ενδεχομένως ακόμη και στρεβλά παρουσιάζουν τα ΜΜΕ της πατρίδας του.

Άλλωστε για την ισπανική κυβέρνηση του κ. Ραχόι, γνωρίζουμε ότι δεν συγκαταλέγεται, για ευνόητους πολιτικούς λόγους, ούτε καν τους ουδέτερους, έναντι των ελληνικών αιτημάτων. Επειδή όμως το ρεπορτάζ αναφέρει ότι από πλευράς του Παναθηναϊκού παρασχέθηκαν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις για να διασφαλιστεί οικονομικά η συμφωνία του με το σύλλογο, οι δύο εκδοχές που συνεπάγονται είναι οι εξής: είτε το ρεπορτάζ ως προς τις εγγυήσεις είναι ψευδές είτε ο άνθρωπος νοιάζεται και για την ευτυχία του εν Ελλάδι κοινωνικού του περίγυρου.

Το ΟΧΙ και το ΝΑΙ

Καθ' όλα σεβαστό. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει να ευημερούν σε μία κοινωνία που ψυχορραγεί. Όταν μάλιστα έχουν και εναλλακτικές λύσεις, δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο να μπουν στην περιπέτεια. Μα κανέναν. Αν μάλιστα γνωρίζουν και πιστεύουν ότι από το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος θα εξαρτηθεί και η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε δεσμεύονται κιόλας ότι θα απαντήσουν ως τη Δευτέρα. Προφανώς ναι, αν επικρατήσει το "ναι" και όχι αν επικρατήσει το "όχι".

Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ενεργοποιήσει τις εναλλακτικές του λύσεις, διαφορετικά θα ευχόμουν να το κάνει άμεσα. Και είμαι επίσης σίγουρος ότι αν ο Σάντσεθ περιμένει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αποκλείεται να απαντήσει θετικά τη Δευτέρα. Θα ζητήσει κι άλλη προθεσμία και παρ' ότι αποτελεί διακαή πόθο του Γιάννη Αναστασίου, ειλικρινά δεν ξέρω αν θα την έχει.

Για τον ίδιο τον Ισπανό πάντως, ουδέν κακόν, αμιγές καλού. Όσο περισσότερο παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, τόσο πιο εξοικειωμένος θα είναι με όσα θα κληθεί να ζήσει οσονούπω στην πατρίδα του. "Έρχεται η σειρά σου" που λένε. Και η πλάκα είναι ότι δύο συνάδελφοι από την Ιβηρική, με τους οποίους γνωρίστηκα και τηλεφωνιόμαστε από τη εποχή του Βίκτορ Μουνιόθ μού εκμυστηρεύτηκαν ότι ο Σάντσεθ δεν πρέπει να ανήκει στο πολιτικό ακροατήριο του κ. Ραχόι.

Υ.Γ.: Μήνυμα φίλου μου -όχι απλά διαδικτυακού- στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: "Δηλαδή τώρα, ως Παναθηναϊκοί θέλουμε να βγει το “ναι” για να υπογράψει ο Σάντσεθ ή το “όχι” για να έχουμε μεγαλύτερο μπάτζετ στο μπάσκετ";

Τι ζούμε Θεέ μου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK