"Σιγή ασυρμάτου" και κούρσα πρωτιάς

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τα μεταγραφικά ζητήματα που μπαίνουν στο... συρτάρι, ύστερα από εντολή του Αντρέα Στραματσόνι, αλλά και για τις σκέψεις του Ιταλού τεχνικού ενόψει των πλέι οφ.

"Σιγή ασυρμάτου" και κούρσα πρωτιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της διαδικασίας των κατατακτήριων αγώνων άρχισε και η κουβέντα περί μεταγραφών και αποχωρήσεων κλείνει προσωρινά, με σχετική ρητή οδηγία του Αντρέα Στραματσόνι.

Ή μάλλον πιο σωστά, για να είμαστε ακριβείς, ο Παναθηναϊκός και ο Αντρέα Στραματσόνι επιθυμούν να κλείσει προσωρινά το μέτωπο προετοιμασίας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, έως ότου τουλάχιστον ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν.

Μεταγραφικοί στόχοι και πλέι οφ

Ο 40χρονος τεχνικός του συλλόγου έκλεισε το κεφάλαιο των δοκιμών και αξιολογήσεων, όπως επίσης και τον πρώτο κύκλο των διερευνητικών επαφών με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, που κορυφώθηκαν στη διάρκεια της τριήμερης αργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος και πλέον σε συνεργασία με την διεύθυνση επικοινωνίας της "πράσινης" ΠΑΕ, επιβάλλουν "σιγή ασυρμάτου".

Βεβαίως τα δημοσιεύματα, κυρίως από το εξωτερικό, θα συνεχιστούν και ουδείς μπορεί να γνωρίζει το πως θα αντιδράσουν σε ενδεχόμενα "τερατουργήματα", ωστόσο η πρόθεση είναι να μην εμπλακεί καθ' οιονδήποτε τρόπο η ΠΑΕ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε δραστηριότητες και σενάρια μεταγραφικού χαρακτήρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε διαπραγματεύσεις με υφιστάμενα ή wannabe μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως επίσης και "τροφοδοσία" των όποιων φημών, με ηχηρές διαψεύσεις ή σιωπηρές επιβεβαιώσεις.

Για τον επόμενο μήνα η προσοχή όλων στρέφεται και εστιάζεται στα πλέι οφ και την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αυτό είναι ο στόχος και αυτός θα ήταν ακόμη και στην περίπτωση που ο δεύτερος των πλέι οφ είχε εγγυημένη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

Οι ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" υποβλήθηκαν χθες σε εργομετρικά τεστ σε συνεργαζόμενο κέντρο στην Παιανία, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται λίγο πριν σταθούν στην αφετηρία.

Η ένταση των προπονήσεων επί των ημερών του Αντρέα Στραματσόνι σε σχέση με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία, υποχώρησε, οι διπλές προπονήσεις ελαχιστοποιήθηκαν και πλέον από τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα εξαρτηθεί και το πλάνο εργασίας στον χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων (σήμερα πάντως έχει πρωί – απόγευμα).

Γεγονός είναι ότι το τελευταίο διάστημα το... μενού είχε και πάλι ασκήσεις φυσικής κατάστασης και γυμναστήριο, αλλά όχι ως έξτρα όγκο εργασιών. Αντίθετα οι τελευταίες προπονήσεις έδειξαν ότι πρόθεση του Ιταλού τεχνικού και των συνεργατών του, είναι να αυξήσει η ομάδα του "τριφυλλιού" τα ποσοστά κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας στα παιχνίδια των πλέι οφ, όπως και την πίεση στο δεύτερο μισό του γηπέδου, κάτι όμως που απαιτεί υψηλούς δείκτες φυσικής κατάστασης ή γενναίο φρεσκάρισμα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

"ΤΣΙΜΠΑΝΕ" ΠΟΝΤΟΥΣ

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που στη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών κέρδισαν πόντους με την αγωνιστική τους παρουσία, αλλά και την δουλειά τους στις προπονήσεις και θα ξαναπάρουν χρόνο συμμετοχής, όπως επίσης και κάποιοι που δύσκολα θα ξαναβρούν τον δρόμο, όχι μόνο για την ενδεκάδα, αλλά και για την αποστολή των αγώνων.

Για παράδειγμα, ο Σέρχιο Σάντσεθ είναι η ισχυρή εναλλακτική για τη θέση των στόπερ όπου το προβάδισμα έχει ασφαλώς το δίδυμο Μολέντο – Τελάντερ, οι Κουτρουμπής και Λαγός διεκδικούν μία θέση στους κεντρικούς μέσους, με τον πρώτο να υπερτερεί στην κυκλοφορία της μπάλας και τον δεύτερο στον ανασταλτικό τομέα, ενώ κςρδισμένος στα... σημεία είναι και ο Διαμαντής Χουχούμης, αλλά η επιστροφή του Ντάνιελ Πράνιτς περιορίζει αισθητά τον χρόνο συμμετοχής.

Ο Κροάτης θα είναι έτοιμος για τα πλέι οφ, αν δεν υπάρξει αρνητικό απρόοπτο, ενώ 100% fit είναι πλέον αγωνιστικά και πνευματικά ο Ολιβιέ Μπουμάλ που ξαναχτυπά την πόρτα της ενδεκάδας.

Αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι εάν ο Στραματσόνι θα διατηρήσει τον σχηματισμό με επιθετικό δίδυμο, αυξομειώνοντας σύμφωνα με τις ανάγκες του παιχνιδιού την επιθετικότητα κατά βάση των ακραίων μεσοεπιθετικών και λιγότερο των κεντρικών μέσων ή θα επιλέξει σε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια να προσαρμόσει την ομάδα του βάσει της ανάγνωσης του αντιπάλου και των διαπιστωμένων αδυναμιών του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι θετικό το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και με γεμάτο το "οπλοστάσιο" έχει τις επιλογές για να κάνει το παιχνίδι που θα επιλέξει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK