Θιασώτης του "1 on 1" στο Κορωπί

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τη νέα προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού.

Θιασώτης του "1 on 1" στο Κορωπί

Στη σύσκεψη κορυφής της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος και ο οικονομικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος συναίνεσαν χωρίς ενστάσεις στην ενίσχυση της “πράσινης” ποδοσφαιρικής Ακαδημίας, βάσει των εισηγήσεων του προϊσταμένου της, Γιάννη Σαμαρά.

Χέρντερ ο εκλεκτός

Η πρώτη κίνηση έγινε γνωστή χθες το μεσημέρι από την Ολλανδία και έχει να κάνει με την ένταξη του Χενκ Χέρντερ στο προπονητικό επιτελείο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Σάντερ Μπέρεντς, ο οποίος εργάζεται στην ιστοσελίδα «elfvoetbal.nl», ο 46χρονος προπονητής θα αναλάβει χρέη συντονιστή των ακαδημιών του “τριφυλλιού”.

Την είδηση της συμφωνίας επιβεβαίωναν το απόγευμα από τον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν είναι άγνωστος στον Παναθηναϊκό, αφού έχει συνεργαστεί παλαιότερα με τον Γιάννη Σαμαρά στην Ολλανδία, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε επισκεφτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού για διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στους προπονητές των Ακαδημιών, με θέματα στην τεχνική και την τακτική.

Να θυμίσουμε απλώς ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί με τον Στιβ Ρούτερ, πριν ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο των “πρασίνων”. Τότε όπως και τώρα, συνδετικός κρίκος και άνθρωπος που απηύθυνε την πρόσκληση ήταν ο Γιάννης Σαμαράς.

Ο τεχνικός προϊστάμενος των τμημάτων υποδομής έχει ζητήσει ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν γυμναστή, όπως επίσης κι έναν γιατρό που θα αφιερωθεί αποκλειστικά στις ανάγκες της Ακαδημίας.

Ποιος είναι ο Χενκ Χέρντερ

Ο Χενκ Χέρντερ από το 2008 εργάζεται στη Χέρενφεν. Από το 2009 έως το 2011 ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής, με έμφαση στην ομάδα Κ19, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα, την τελευταία στο πλευρό του Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Πέραν όμως της απασχόλησής του στα “νούφαρα” (η προσωνυμία της Χέρενφεν), διατηρεί ποδοσφαιρική σχολή μαζί με τον αδερφό του Ρόμπερτ (ειδικεύεται στο ποδόσφαιρο σάλας και όπως θα διαπιστώσετε μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό), που σημειώνει πολύ μεγάλη επιτυχία αν τουλάχιστον κρίνουμε από τον αριθμό των παιδιών που εντάσσονται στις εκπαιδευτικές περιόδους.

Παρ' ότι λάτρης της ταχυδύναμης, το μότο του είναι “ότι όσα περισσότερα <ένας εναντίον ενός> κερδίζεις μέσα στο χορτάρι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις το παιχνίδι”, κεφάλαιο στο οποίο πονάει ο Παναθηναϊκός αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά.

Οι ηλικίες με τις οποίες ασχολείται εντατικά στην ποδοσφαιρική σχολή είναι από 7 έως 14 χρόνων, για αγόρια και κορίτσια, με έμφαση στην τεχνική με τη μέθοδο Coerver / Meulensteen να είναι στο επίκεντρο της πρακτικής άσκησης.

Οι μικροί πράσινοι θα τον γνωρίσουν από κοντά, οι υπόλοιποι μπορούν να πάρουν μία γεύση από τον Χενκ Χέρντερ, αν επισκεφτούν την ιστοσελίδα της σχολής στην ηλεκτρονική διεύθυνση herdervoetbalschool.nl.

News 24/7

24MEDIA NETWORK