Το μήνυμά σας προωθείται

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του στο κύπελλο και καταγράφει τα δεδομένα ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το μήνυμά σας προωθείται
INTIME SPORTS

Παιχνίδι που δεν προσφέρεται για ουσιαστικά συμπεράσματα, αλλά δίνει αφορμές για θετικές αναφορές η χθεσινή αναμέτρηση κυπέλλου του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Και βέβαια τον τόνο στον σχολιασμό δεν τον δίνει το ευρύ 3-0 (replay του αγώνα πρωταθλήματος), αλλά η παρουσία ποδοσφαιριστών που πήραν θέση στο αρχικό σχήμα και δεν είχαν τον παραμικρό λόγο να αντιμετωπίσουν την ευκαιρία ως αγγαρεία.

Ανέλαβε ξανά ο Νίνης

Κανείς δεν έγινε σοφότερος με όσα παρακολούθησε, απλώς αναθάρρησαν όσοι αναζητούσαν θετική ενέργεια μετά τη σφαλιάρα της Τούμπας. Τον Νίνη ξαναείδαν να αναλαμβάνει με διάθεση πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία παιχνιδιού. Με τα ρίσκα του που άλλοτε οδηγούν σε ανώφελες απώλειες κατοχής της μπάλας και άλλοτε σε ασίστ που σπανίζουν στο παιχνίδι των πρασίνων. Με εποικοδομητική κίνηση για να δεχθεί και να ξαναμοιράσει τη μπάλα και ζωηρή συμμετοχή στην επιθετική άμυνα στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Τον Λουντ είδαν μετά από πολύ καιρό να παλεύει έστω και μακριά από τη φυσιολογική ακτίνα δράσης του (ως δεξί χαφ), να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και να απειλεί όταν κατά λάθος βρισκόταν στη φυσική του θέση (δηλαδή αριστερά).

Επέστρεψε και ο Βέμερ, για να πάρει χρόνο συμμετοχής και να πλησιάσει στα επίπεδα ετοιμότητας που απαιτούν τα προσεχή παιχνίδια πρωταθλήματος, έπαιξε και ο πολλά υποσχόμενος νεαρός Λάμπρου, ο πρώτος φορ που αναδεικνύει η πράσινη ακαδημία από καταβολής της.

Τα πλάνα για την ΑΕΚ

Με έμφαση στον Σωτήρη Νίνη, τα ΜΜΕ καταγράφουν τα κέρδη της χθεσινής ημέρας, αν και κατ' ουσίαν το ουσιαστικό κέρδος είναι αυτοί που δεν αγωνίστηκαν και θα παρουσιαστούν χωρίς την καταπόνηση ενός έξτρα ενενηντάλεπτου στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. Γιατί στην πραγματικότητα δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές και με εξαίρεση τον Νίνη που σχεδόν πάντα βρίσκει καλά παιχνίδια απέναντι στους "κιτρινόμαυρους", δύσκολα θα έχουμε νέα είσοδο στο βασικό σχήμα.

Οι Νάνο και Τελάντερ θα επιστρέψουν στην αμυντική τετράδα, Οι Μπεργκ και Καρέλης στη γραμμή πυρός. Οι Ζέκα και Αμπέντ θα ξαναπάρουν θέση στη μεσαία γραμμή, εκτός κι αν ο τελευταίος κριθεί ασύμφορος ανασταλτικά, λόγω της παρουσίας του Γκάλο στο δεξί άκρο των φιλοξενουμένων.

Ο Εσιέν θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από την εξέδρα των επισήμων, συνεχίζοντας καθ' όλη την εβδομάδα το πρόγραμμα αποκατάστασης με τον γυμναστή, ο Σάντσεθ θα βρίσκεται εκτός απροόπτου στην δεκαοκτάδα και ο Καλτσάς θα βρεθεί κάτω από το πλεξιγκλάς, αφού ο Κλωναρίδης τραυματίστηκε και θα αποκλειστεί της αποστολής.

Πρόβα στο Περιστέρι

Παιχνίδι στο οποίο θα υπάρξει μεγαλύτερο εύρος αλλαγών θα είναι το μεταπροσεχές, στο Περιστέρι, το οποίο θα λειτουργήσει και ως πρόβα τζενεράλε για το ντέρμπι των "αιωνίων", πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως παρακολουθήσουμε και αλλαγή σχηματισμού και όχι μόνο νέα πρόσωπα.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα αναζητηθούν τρόποι για να ακυρωθεί η ΑΕΚ, αλλά για να επικυρωθεί η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο απάντηση δεν θα υπάρξει πριν την προπόνηση της Παρασκευής, οπότε και θα διαφανούν οι πρώτες σκέψεις της προπονητικής ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0

Βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό ο Μέντες

Αναστασίου: "Ο Εσιέν δεν θα είναι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ"

Χάνει την ΑΕΚ ο Κλωναρίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK