Τον Πούκι και τα μάτια σας

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για την Μπρόντμπι.

Τον Πούκι και τα μάτια σας

Δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ για τον Τίμου Πούκι και δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος που η Μπρόντμπι χάνει προβάδισμα δύο τερμάτων και αναδεικνύεται ισόπαλη. Ιδανικοί αυτόχειρες δηλαδή!

Ανάμεικτα τα συναισθήματα όσων παρακολούθησαν το χθεσινό ντέρμπι κορυφής Μίντιλαντ-Μπρόντμπι, προφανώς και του “πράσινου” κατασκόπου, που από τη μία είδε τον 26χρονο Φινλανδό φορ να σκορπάει τον τρόμο σε κάθε επαφή του με τη μπάλα και από την άλλη μία τραγική αμυντική γραμμή σε τρικυμία πολλών μποφόρ.

Μέσα σε τέσσερα λεπτά πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (76'-79', 1-3) η Μπρόντμπι και χρειάστηκε ισάριθμα για να παραχωρήσει δύο ανόητα πέναλτι (86'-89', 3-3) και να ισοφαριστεί, κλωτσώντας την ευκαιρία να πιάσει κορυφή μαζί με την Κοπεγχάγη που άφησε βαθμούς στην έδρα της Σοντερίσκε (1-1).

ΜΕ ΡΟΜΒΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Ο τεχνικός της Μπρόντμπι, Αλεξάντερ Τσόρνινγκερ παρέταξε την ομάδα με σχήμα 4-4-2 και ρόμβο, αλλά οι τεράστιες αμυντικές αδυναμίες τον βάζουν πλέον σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις, όπως παραδέχθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Κάτω από την εστία ο Ρένοβ, από δεξιά προς τα αριστερά την αμυντική τετράδα συγκροτούν οι Λάρσον, Χέρμανσον, Ρέκερ, Γιούελσγκορντ.

Αμυντικός μέσος ο Νέργκααρντ, εσωτερικοί οι Χολστ, Πίρι (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και στην κορυφή του ρόμβου ο Μουχτάρ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΟΙ ΠΟΥΚΙ ΚΑΙ ΟΥΡΕΝΙΑ

Ο Γερμανός ζήτησε από τους “κίτρινους” τη νίκη στο “MCH Arena”, για να καλύψει την απώλεια βαθμών της περασμένης αγωνιστικής στο εντός έδρας 2-2 με τη Χόρσενς. Ένα παιχνίδι στο οποίο η Μπρόντμπι προηγήθηκε με 2-0 στο 52' και κατάφερε να ισοφαριστεί, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, οκτώ λεπτά πριν την εκπνοή.

Και η ισοπαλία δεν θα ήταν ένα κακό αποτέλεσμα στο ντέρμπι κορυφής, αλλά όχι βλέποντας σε επανάληψη την ίδια δραματική σειρά, δηλαδή την ομάδα του να προηγείται με δύο γκολ διαφορά στο 79' και όχι μόνο να ισοφαρίζεται, αλλά να κινδυνεύει και με ήττα!

Ήταν κάτι που τον εξόργισε και τον έκανε να δηλώσει ότι αν θέλουν οι παίκτες του να πετύχουν κάτι φέτος, πρέπει πρώτα να αλλάξουν την νοοτροπία τους...

ΠΩ ΠΩ ΕΝΑΣ ΠΟΥΚΙ

Υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος για τους “πράσινους” ο Τίμου Πούκι. Μετά το χατ τρικ που πέτυχε σε βάρος της Χέρτα Βερολίνου, δίνοντας πανηγυρική πρόκριση στην ομάδα του για τα πλέι οφ του Europa League, πρόσθεσε άλλα τρία στο ενεργητικό του χθες.

Με κινήσεις που θυμίζουν πολύ τον Βαζέχα, αλλά χωρίς την υψηλή τεχνική του τεράστιου Πολωνού, ο Πούκι πέτυχε τρία γκολ σε έξι τελικές προσπάθειες και απέδειξε ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και όχι απλά ρέντα.

Στο πρώτο γκολ υποδέχεται τη μπάλα με πλάτη προς το τέρμα, γυρίζει και εκτελεί χωρίς χρονοτριβή και στο δεύτερο σκοράρει με διπλή προσπάθεια. Την πρώτη φορά τον σταμάτησε ο τερματοφύλακας της Μίντιλαντ με την συνδρομή και του οριζόντιου δοκαριού του και στην επιστροφή της μπάλας με σκαστό σουτ στη γωνία διπλασίασε τα τέρματά του.

Στο τρίτο, ξεμαρκάρεται στην πλάτη της άμυνας και όπως του σερβίρεται η μπάλα, πλασάρει ακαριαία στην απέναντι γωνία.

Βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, έχει καταπληκτικές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή και φονικό ένστικτο. Θα μπορούσε να σκοράρει και τέταρτη φορά, αλλά μία φορά τον... πούλησε η μπάλα όταν προσπάθησε να την σπρώξει εξ επαφής στα δίχτυα με το στήθος (έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) και μία ακόμη τον σταμάτησε ο Νταλίν σε τετ α τετ.

Χρησιμοποιεί πολύ τον ώμο για να βγάλει εκτός φάσης τον προσωπικό του αντίπαλο (άλλο ένα χαρακτηριστικό του Βαζέχα), αλλάζει διαρκώς θέσεις με τον παρτενέρ του στην επίθεση, τον Ουρένια και θα απασχολήσει σίγουρα το σύνολο των κεντρικών αμυντικών του Παναθηναϊκού στις προσεχείς αναμετρήσεις. Χρειάζεται ενενηντάλεπτη προσοχή και συγκέντρωση.

Όχι κάτι το ιδιαίτερο ο χθεσινός παρτενέρ του, Ουρένια, αλλά πειθαρχημένος τακτικά, ιδιαίτερα στο ασφυκτικό πρέσινγκ πολύ ψηλά που εφαρμόζει η Μπρόντμπι στο πρώτο τέταρτο και των δύο ημιχρόνων και είναι ενδεικτικά τα 9.700 μέτρα που κάλυψε στα 84 λεπτά της συμμετοχής του.

Τραυματίας αποχώρησε στο 35' ο αριστερός μπακ Γιούελσγκορντ και αντικαταστάθηκε από τον Κρόνε.

ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΗΡΙΑ

Εκεί που εντοπίζονται τεράστιες αδυναμίες είναι στο αμυντικό κομμάτι, με μία τετράδα που δεν ενέπνεε καμία σιγουριά ακόμη και σε διαστήματα που δεν απειλούνταν.

Ανεβαίνουν ψηλά, χωρίς πάντα να είναι απαραίτητο για συμμετοχή στο χτίσιμο της επίθεσης. Η Μπρόντμπι δεν παίζει από τα άκρα, παρ' ότι τα ακραία μπακ της και ιδιαίτερα ο αρχηγός της Λάρσον από δεξιά έχουν αρκετά ανεβάσματα.

Η πλειονότητα των επιθέσεων θα ξεκινήσουν από τους κεντρικούς αμυντικούς αλλά με γρήγορη πάσα στον Νέργκααρντ που είναι πανταχού παρών ή τον αριστερό εσωτερικό χαφ Πίρι και αυτούς να αναζητούν αμέσως την κορυφή του ρόμβου (Μουχτάρ) ή το επιθετικό δίδυμο.

Εκτελεστής όλων των στημένων φάσεων είναι ο Λάρσον (και φάουλ και κόρνερ), ένας επιθετικογενής μπακ, αλλά ασταθής και κάποιες φορές επιπόλαιος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Εκεί που πραγματικά γίνεται πάρτι, είναι στις στημένες μπάλες κοντά στην περιοχή των “κίτρινων”. Ιδιαίτερα μετά το 56', που μπήκε στο παιχνίδι για λογαριασμό της Μίντιλαντ ο ύψους 2.01 μ. φορ κορυφής, Έμπερε Πολ Ονουάτσου, έπιασε τέτοια... θάλασσα που το μόνο που έλειψε ήταν οι σακούλες για τις... εξαγωγές.

Ήταν μάλιστα εκπληκτικό το γεγονός ότι χρειάστηκε να χάσει μία εξ επαφής κεφαλιά στο 58\ και να σκοράρει στο 66', μέχρι να αποσύρουν από πάνω του τον 20 πόντους κοντύτερο Κρόνε και να τον αναλάβει ο Γερμανός Ρέκερ!

Υπό προϋποθέσεις στημένης μπάλας ισοφάρισε για πρώτη φορά (1-1) ο Ονουάτσου και με το ίδιο σκηνικό παραχωρήθηκε το δεύτερο πέναλτι στο 89' με το Πόουλσεν διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Επιγραμματικά, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει πολύ τον Πούκι και να αποφύγει τα δώρα Ιβάνοφ. Όσο ο Βούλγαρος δεν πατάει καλά και δεν έχει την ταχύτητα να διορθώσει τις απροσεξίες του, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του 26χρονου Φινλανδού.

Θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν ο Παναθηναϊκός δεν σκοράρει μέσα – έξω και ως ενδεχόμενο δεν πρέπει να προσφέρεται από τις εταιρίες στοιχηματισμού. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να οδηγηθεί και σε συνθήκες όσα έρθουν και όσα πάνε, κάτι που βολεύει την συνηθισμένη ως φαίνεται Μπρόντμπι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φοβερός Πούκι, μπάζει πίσω η Μπρόντμπι

News 24/7

24MEDIA NETWORK