Τρίποντο υπομονής κι επιμονής

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει το διπλό του Παναθηναϊκού στη Βέροια, τις επιλογές του Στραματσόνι και τα... στημένα του Εσιέν.

Τρίποντο υπομονής κι επιμονής

Μία "στημένη φάση" έδωσε το τρίποντο της νίκης στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό το γκολ θα μπορούσε να είχε έρθει και πιο νωρίς και αν μη τι άλλο το δικαιούνταν οι "πράσινοι" με την αγωνιστική τους παρουσία στη Βέροια. Στην έδρα που Δεκέμβρη μήνα, πριν από τρία χρόνια, το "τριφύλλι" βάρεσε διάλυση, χάνοντας 3-0 και ανοίγοντας έναν μεγάλο κύκλο αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών, δεν ήθελε και πολύ να φορτωθεί παρόμοια προβλήματα και εν έτει 2015. Η ήττα στο Καυτατζόγλειο, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, δεν βοήθησε τα “πράσινα” αποδυτήρια στη μετάβαση από Αναστασίου σε Στραματσόνι και μοίρασε ερωτηματικά ως προς τον χρόνο προσαρμογής που θα χρειαστεί ο Ιταλός κόουτς.

Η νίκη στη Βέροια ήταν απαραίτητη προκειμένου να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να ανακτήσουν μέρος της αυτοπεποίθησης που χάθηκε το προηγούμενο δεκαπενθήμερο και το πως θα ερχόταν ήταν προφανώς το τελευταίο που ενδιέφερε.

Ανακάτεμα της τράπουλας

Ο Στραματσόνι δείχνει να προσπαθεί να ανεβάσει πιο ψηλά την τριάδα που αγωνίζεται μπροστά από τον αμυντικό μέσο, αλλά για την ώρα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι αποστάσεις και το παιχνίδι να γίνεται με μεγάλες μπαλιές από τους Σάντσεθ και Εσιέν με στόχο το ντουέτο της επίθεσης ή κατόχους σε δεύτερο χρόνο τους μεσοεπιθετικούς εφ' όσον πάρουν το ριμπάουντ από μία προσωρινή απομάκρυνση.

Έτσι κύλησε το πρώτο μέρος σε σχηματισμό ρόμβου στη μεσαία γραμμή του "τριφυλλιού", αλλά στην επανάληψη ο Ιταλός τοποθέτησε και πάλι τους μέσους σε ευθεία και ο Παναθηναϊκός έγινε πιο μεστός δημιουργικά, με τους Μαρινάκη και Νάνο να επιχειρούν από την πλευρά τους και να δίνουν μεγαλύτερο πλάτος στις επιλογές., έχοντας πλέον την κάλυψη των Αμπέντ και Πράνιτς για να το κάνουν.

Οι "πράσινοι" δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ, τις οποίες δεν αξιοποίησαν, αλλά εν τέλει τους επιτρέπουν να πανηγυρίζουν το γκολ του 86ου λεπτού, όχι ως ένα δώρο της Τύχης, αλλά ως επιβράβευση των συνολικών προσπαθειών τους.

Τα στημένα του Εσιέν

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Παναθηναϊκός έφυγε με με τους βαθμούς της νίκης στις αποσκευές, από εκεί όπου και πέρσι έχασε με σκορ 1-0. Έτσι μοναδικό κοινό σημείο με την προηγούμενη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, ήταν η απουσία του Νίκου Καλτσά και τότε από τους γηπεδούχους (είχε ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό) και τώρα από τους φιλοξενούμενους (εκτός αποστολής και πάλι).

Υ.Γ.: Αυτό με τα στημένα και τον Εσιέν, σίγουρα είναι περίεργο, αλλά όχι χωρίς προηγούμενο. Τουλάχιστον με την εθνική ομάδα της Γκάνας, αλλά και στα παιχνίδια με τη Μίλαν, αναλάμβανε την εκτέλεση των μακρινών φάουλ, λίγο πριν, λίγο μετά τη μεσαία γραμμή, όχι όμως από θέσεις που επιτρέπουν απευθείας χτυπήματα. Στα δύο παιχνίδια του με τους "πράσινους" πάντως αποδεικνύεται εντελώς αναποτελεσματική η επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Βέροια-Παναθηναϊκός 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK