Well done guys και πάμε γι' άλλα

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League.

Well done guys και πάμε γι' άλλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Η δουλειά έγινε", "αποστολή εξετελέσθη", "ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Ευρώπη" and that's all folks και πάμε γι' άλλα. Και κρατήστε ως εικόνες μόνο την αγκαλιά του Αντρέα Στραματσόνι με τους συνεργάτες του, το σφιχταγκάλιασμα του Λεντέσμα στον Ιβάνοφ και τα χαμόγελα των "πράσινων" την ώρα που χειροκροτούσαν τους φίλους του "τριφυλλιού" στις εξέδρες του "Brondby Stadion".

Πιστέψτε με, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα σ' αυτό το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών να αναζητήσεις κάτι περισσότερο, αν δεν ήταν τόσο εξόφθαλμο ή εξεζητημένο που να απαιτεί την προσοχή μας. Και κάτι τέτοιο δεν υπήρξε χθες.

Όσοι δεν έχουν ζήσει αυτά τα προκριματικά παιχνίδια, μπορούν ανέμελα να τα απολαμβάνουν και ενίοτε να διασκεδάζουν με τις "γκέλες" των 1-2 ή 3 φαβορί που εγκαταλείπουν νωρίς το ευρωπαϊκό όνειρο κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Οι υπόλοιποι ξέρουν και με νόημα σιωπούν.

Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Ξέρουν τι είναι να διπλασιάζεις και να τριπλασιάζεις το ρίσκο των μεταγραφικών σου κινήσεων, γιατί είσαι υποχρεωμένος να παίξεις πλήρης μπάλα καταμεσής του καλοκαιριού.

Ξέρουν τι είναι να μην κάνεις κατ' ουσίαν καλοκαιρινή προετοιμασία γιατί πρέπει να παρουσιαστείς φρέσκος σ' αυτά τα παιχνίδια αν εξαρτάται η οικονομική σου ευημερία (πόσο μάλλον η ίδια η ύπαρξη).

Ή καταλαβαίνουν πώς είναι να πηγαίνεις σ' αυτά τα παιχνίδια με βαριά πόδια και όλα τα ρίσκα της Οικουμένης, γιατί το κέντρο βάρους είναι στις εγχώριες υποχρεώσεις, αλλά δεν θες να αποχαιρετίσεις και την Ευρώπη από τον Αύγουστο...

Καταλαβαίνουν πως είναι να βρίσκεις απέναντί σου 7 στις 10 φορές, ομάδες μικρότερης δυναμικότητας μεν, αλλά με 5-10 επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, με αγωνιστικό ρυθμό που τους επιτρέπει να σε περνούν σαν σταματημένο και σε αντιμετωπίζουν χωρίς να έχουν τίποτε να χάσουν, αλλά ως την ευκαιρία τους για να κερδίσουν τα 5 λεπτά διεθνούς δημοσιότητας που όλοι αναζητούν.

ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

Ξέρετε, οι Ιταλοί είναι μια πολύ περήφανη ράτσα και με την κακώς εννοούμενη εγωπάθεια. Τραυματισμένη βέβαια για πολλούς λόγους τα τελευταία χρόνια, αλλά παραμένουσα σε υπερφυσικά όρια.

Πιθανότατα και ο Αντρέα Στραματσόνι να μην αισθανθεί τόσο άνετα, όταν μετά από καιρό δει το πλάνο της "χαμογελαστής ανακούφισης" με την οποία πέφτει στην αγκαλιά του Ρομπέρτο Μούτσι, για μια πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Θα θυμηθεί όμως ότι έπαιξε τα παιχνίδια αυτά με... το μαχαίρι στο λαιμό και θα δώσει εαυτόν, άφεση αμαρτιών. Κομάντο όχι για την πάρτη του, αλλά για τον "do or die" χαρακτήρα που είχε αυτή η σειρά των αγώνων για τον Παναθηναϊκό.

Κι ο Λεντέσμα έχει ζήσει πολύ μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του και αυτό που υπερτονίζει την εμπειρία και τις διεθνείς παραστάσεις του, είναι το γεγονός ότι έσπευσε να αποδώσει εύσημα σ' αυτόν που είχε μεγαλύτερη ανάγκη, εκείνον που χτύπησε τη μεγαλύτερη ένεση αυτοπεποίθησης στο ενενηντάλεπτο που προηγήθηκε, τον μισό Ιβάνοφ που μέχρι προχθές βλέπαμε.

Γι' αυτό σας λέω, "well done guys" στα αποδυτήρια και στην εξέδρα και πάμε γι' άλλα. Ούτως ή άλλως, η χρονιά μόλις τώρα αρχίζει και έχει πολύ ζουμί μπροστά μας.

Και για να προλάβω όσους σπεύσουν να ανησυχήσουν για το ενδεχόμενο, η πρόκριση να σπρώξει τα "προβλήματα" κάτω από το χαλάκι, ας είναι βέβαιοι ότι αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Και αυτοί που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους τα ξέρουν και έχουν κάθε λόγο να τα ξαναβάλουν στο τραπέζι και εμείς δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε "άλλον έναν χαφ βρε"...

Υ.Γ.: Για την ώρα περιμένουμε το προεδρικό δώρο και την αξιοποίησή του. Δεν έχει υποχωρήσει η βεβαιότητα ότι πρώτη προτεραιότητα παραμένει ένας κεντρικός αμυντικός, παρ' ότι ο Ιβάνοφ έδωσε σημάδια επανάκαμψης και ο Ιταλός τον εμπιστεύτηκε ξανά ως αριστερό στόπερ, με περισσότερες προσωπικές επαφές, αντί του ρόλου "σκούπας" που του είχε αναθέσει στη "Λεωφόρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων
Μπρόντμπι - Παναθηναϊκός 1-1
ΑΗΔΙΑ: Το εμετικό πανό των οπαδών της Μπρόντμπι για Μπεργκ
Στραματσόνι: "Γι' αυτό έβγαλα Ιμπάρμπο και Λεντέσμα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK