Πόσο διαφορετικά θα ήταν...

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει την εμφάνιση του Μάρκους Μπεργκ απέναντι στη Μίντιλαντ και τον τρόπο με τον οποίο σκόραρε ο Σουηδός, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει τα ίδια και κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, εάν υπήρχε ο παίκτης να του στείλει την μπάλα μπροστά, στα πόδια.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν...
INTIME SPORTS

Το ότι ο Μάρκους Μπεργκ είναι ένα μικρό θησαυροφυλάκιο το γνωρίζουμε από πέρσι. Το επιβεβαίωσε με τη συνολική παρουσία του στη Super League, το επικύρωσε υπογράφοντας με χατ τρικ τον τελικό του κυπέλλου.

Όπως όλα τα θησαυροφυλάκια όμως, λειτουργεί με μικρή χρονοκαθυστέρηση. Αρκετή για να χάσει ο Παναθηναϊκός το ζευγάρι των αγώνων με τη Σταντάρ, που θα εκταμίευε αρκετά μεγαλύτερο ποσό από τα 3+ εκατομμύρια ευρώ των ομίλων του Europa League.

Γιατί μην μου πείτε ότι δεν σκεφτήκατε ακριβώς αυτό το πράγμα, βλέποντας το βράδυ της Πέμπτης τον Σουηδό να κάνει πράγματα και θάματα απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Δανίας, κατά πως έλεγαν -και έτσι είναι- όσοι την παρακολούθησαν μέχρι χθες. Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα, αν ο Μπεργκ είχε επαναλάβει την ίδια εμφάνιση, στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στους Βέλγους, δύο εβδομάδες νωρίτερα...

Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, επειδή ο Μάρκους δεν πήρε τη μπάλα να περάσει 2-3 αντιπάλους και να σκοράρει, αλλά έκανε γκολ τις 4 από τις 6 ευκαιρίες που του πρόσφεραν οι συμπαίκτες του, πόσο διαφορετικά θα ήταν αν ο Παναθηναϊκός είχε αξιοποιήσει το υπερόπλο που έχει στην κορυφή της επίθεσης και δύο εβδομάδες νωρίτερα...

"Και τι θα άλλαζε;", θα πει κάποιος. Θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να αποκλείσει τη Ζενίτ και να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League; Κανείς δεν ξέρει. Πιθανότατα όχι, αλλά δεν θα υπήρχε τουλάχιστον το γινάτι, για έναν αποκλεισμό που κραύγαζε και στα δύο παιχνίδια, ότι ήταν αναντίστοιχος με την εικόνα των δύο ομάδων.

Τι τα θες, τι τα σκαλίζεις. Σημασία έχει ότι αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του και έβαλε από το πρώτο παιχνίδι τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, που ήταν ο ρεαλιστικός στόχος της χρονιάς και χρειάζεται πλέον ένα σοβαρό παιχνίδι για να κάνει check in στη Δανία. Check in όχι στο facebook, τύπου "πήγα, είδα, γύρισα", αλλά στο γραφείο εισιτηρίων της UEFA.

Παίκτης να του στέλνει την μπάλα μπροστά

Εκτελεστής της μιας επαφής, δεν χρειάζεται δεύτερη, ο Σουηδός. Αρκεί να βρει τη μπάλα όπως πρέπει μπροστά του και όχι πίσω του ή στο πλάι. Θα την παλέψει και τότε, αλλά δεν μπορείς να του ζητήσεις και τα ρέστα αν αποτύχει. Όσο λοιπόν κάποιοι θα αναρωτιούνται πόσο καλύτερα θα ήταν αν ο Παναθηναϊκός είχε έναν ακόμη Μπεργκ στην επιθετική γραμμή, τόσο πιο ρεαλιστικό θα ακούγεται το ερώτημα, πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα, αν υπήρχε ο παίκτης που θα τον έβρισκε συχνότερα σε θέσεις γκολ.

Γιατί ο Μπεργκ μπορεί και να είναι πολυτέλεια σε αυτόν τον Παναθηναϊκό και πιθανότατα δεν θα υπήρχε στο ρόστερ του αν δεν τον εντόπιζαν ελεύθερο και στο αγωνιστικό ναδίρ του. Αλλά έναν μεσοεπιθετικό, ακόμη και με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που φαίνεται ότι διαθέτει ή θέλει να διαθέσει ο σύλλογος, θα τον έβρισκε και σε καλύτερη κατάσταση.

Προσωπικά, κάποιες πληροφορίες που θέλουν τον Γιάννη Αναστασίου να μην "καίγεται" για την απόκτηση επιτελικού μέσου τις θεωρώ πηγή γέλιου και μακροζωίας. Ιδιαίτερα όσο παλεύει με διάφορες αλχημείες να φορτώσει την πλάτη του Σουηδού, με επιλογές τελικής πάσας (Πέτριτς, Ατζαγκούν, χθες Ντίνας). Αλλά ακόμη κι αν δεχθούμε ότι δεν έψαχνε για "καθαρό" 10άρι, αλλά αποκλειστικά για μεσοεπιθετικό πτέρυγας, το αποτέλεσμα της αναζήτησης δεν είναι διαφορετικό: μια πάσα μπροστά στα πόδια του Μπεργκ είναι το ζητούμενο.

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει να τον βρει στις ημέρες που απέμειναν, δεν ξέρω γιατί άργησε τόσο να κινηθεί για την απόκτησή του και από μόνος του ο εγκλωβισμός στην υπόθεση Αμπέντ, δεν συνιστά επαρκή δικαιολογία. Σημασία έχει ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι επένδυση για τη διεκδίκηση εφήμερων οικονομικών στόχων (πάνε αυτοί, πέταξαν), αλλά ένα ακόμη λιθαράκι στην πρόοδο της ομάδας και την ανάδειξη των δεξιοτήτων της.

Διαβάστε ακόμη

Παναθηναϊκός - Μίντιλαντ 4-1 (VIDEOS)

Αναστασίου: "Μπορούσαμε κι άλλα γκολ"

Οι ωραίες παρουσίες της Λεωφόρου (PHOTOS)

Τα χατ-τρικ του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη (VIDEOS)

Ρίντεσχολμ: "Νίκησε ο καλύτερος"

Το δεύτερο "καρέ" του Μπεργκ (VIDEO)

Συμφωνία με Μπερίσα

News 24/7

24MEDIA NETWORK