Σπάθας... σημαίνει πόλεμος!

Ο Δημήτρης Κριτής σχολιάζει την οργή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για τη διατήρηση του Ηλία Σπάθα στους φετινούς πίνακες διαιτησίας και προαναγγέλλει νέα επεισόδια στον πόλεμο που έχει ανοίξει ο Γιάννης Αλαφούζος εναντίον του κατεστημένου.

Σπάθας... σημαίνει πόλεμος!

Από τη σύσκεψη κορυφής της "Λεωφόρου", το απόγευμα της Τετάρτης, αυτό που ταξίδεψε αστραπιαία στον κόσμο του Διαδικτύου ήταν η απόφαση να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης μιας τουλάχιστον μεταγραφής έως την Κυριακή και ολοκλήρωσης του ρόστερ πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μίντιλαντ, για τα πλέι οφ του Europa League.

Λογικό. Δεν είναι ότι αυτό "πουλάει" με τη στενή και στεγνή έννοια του όρου, είναι ότι αυτό πραγματικά ενδιαφέρει και την ομάδα και τον κόσμο της, που θέλουν όσο τίποτε την ενίσχυση του μεσοεπιθετικού κομματιού του παιχνιδιού της. Είναι άμεση ανάγκη και εξαρτάται αποκλειστικά από τον σύλλογο η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Επικίνδυνες καταστάσεις

Υπήρξαν όμως κι άλλα κεφάλαια στην κουβέντα, εξίσου ενδιαφέροντα. Μείζον αυτό της ΕΠΟ και της διαιτησίας, για το οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι ο Παναθηναϊκός θα επιμείνει σε σφοδρή αντιπαράθεση με οτιδήποτε παραπέμπει στις όχι απλά νοσηρές, αλλά επικίνδυνες καταστάσεις που ακούσαμε για μία ακόμη φορά να περιγράφονται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την τελευταία εισαγγελική έρευνα.

"Παραγγελιές" ορισμών, διαιτητές "κομάντος" με τους οποίους το σύστημα έχει "ήσυχο το κεφάλι του ότι θα φέρουν σε πέρας την αποστολή τους", πρόεδροι Ενώσεων που νουθετούν τους "συμπατριώτες" ρέφερι "για το καλό τους" και σειρά εκβιαστικών διλημμάτων με πρόσκαιρα οφέλη για τους "δορυφόρους", αλλά και βαριά πλήγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έκρηξη λόγω Σπάθα

Όσοι είδαν και άκουσαν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού στις δηλώσεις του μετά τον νικηφόρο τελικό του κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, να αναψοκοκκινίζει στην αναφορά του ονόματος Σπάθα που εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε διαιτητεύσει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Ξάνθη, στοιχημάτιζαν για την έκρηξή του όταν πληροφορήθηκαν ότι ο υιός Σπάθας βρίσκεται και πάλι (!) στους πίνακες των διαιτητών της Super League. Έτσι κι έγινε.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει επαναλάβει τουλάχιστον δύο φορές ότι "ο Σπάθας δεν πρέπει να ξαναδιαιτητεύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο" και όπως φαίνεται είναι κάτι που έχει πάρει προσωπικά και δεν θα ησυχάσει εάν δεν το δει να υλοποιείται. Δεν είναι φυσικά μόνο ο Σπάθας. Ο Σπάθας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ θεωρεί -και δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει γι' αυτό- ότι δεν γίνεται να ευαγγελίζεσαι κάθαρση και εξυγίανση και να χρησιμοποιείς τα ίδια ακριβώς όργανα, με τα οποία θριάμβευσε το "παρακράτος".

Το γεγονός ότι δεν "κόπηκε" ούτε ένας διαιτητής, έστω για τα μάτια του κόσμου και την πρόσκαιρη ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο "προσγειώθηκε" εκ νέου στους πίνακες διαιτητών ο Ηλίας Σπάθας, παρ' ότι αρχικά είχε διαφανεί η πρόθεση της ΕΠΟ να τον θέσει στο περιθώριο (όταν ο παρατηρητής Γκαϊτατζής αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχε ούτε πέναλτι ούτε κόκκινη στον Κουτρουμπή, στο 16' του αγώνα της Ξάνθης), αποδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι κάποια πράγματα έχουν πολύ βαθιές ρίζες και πολύ δύσκολα θα αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο ρόλος του Φύσσα

Το τι θα κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Αυτό που ζήτησε από τους συνεργάτες του στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι να διατηρηθεί η ομάδα έξω απ' όλα αυτά και ν' αφήσει τη διοίκηση να ολοκληρώσει τον "ανένδοτο" στον οποίο έχει επιδοθεί την τελευταία διετία.

Από πλευράς τεχνικού επιτελείου δεν υπήρξε η παραμικρή τοποθέτηση, πλην της δέσμευσης να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο να μείνουν ανεπηρέαστοι από τα σφυρίγματα, εξόφθαλμα και μη, ώστε να μην δώσουν πατήματα σε όσους καταφεύγουν ακόμη σε λογικές "ναι, ο διαιτητής, αλλά κι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός"...

Το ενδιαφέρον της ιστορίας, είναι η θέση την οποία θα έχει σε όλο αυτό το story ο Τάκης Φύσσας, που ως ο πιο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου δύσκολα θα αποφύγει την οποιαδήποτε εμπλοκή και στο πολεμικό μέτωπο με την Ομοσπονδία. Κόντρα δηλαδή σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος συνεργαζόταν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στην εθνική ομάδα.

Για την ώρα πάντως, ασχολείται με τα βελτιωτικά έργα στο προπονητήριο του Κορωπίου, όπου το πρωί ξεναγήθηκε από τον Νίκο Νταμπίζα και ως άμεση προτεραιότητα τέθηκε η δημιουργία ενός ακόμη γηπέδου σε μικρό χρονικό ορίζοντα.

Διαβάστε ακόμη

Δυσαρέσκεια Αλαφούζου για ΕΠΟ

Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 1-0 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK