Στο επίκεντρο το... κέντρο

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τη φράση του Νίκου Νταμπίζα στη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης τύπου στη Λεωφόρο, που δεν ήταν τελικά γνώριμο κλισέ της μεταγραφικής περιόδου, αλλά μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στο επίκεντρο το... κέντρο
INTIME SPORTS

Όταν έλεγε ο Νίκος Νταμπίζας ότι “στον Παναθηναϊκό θα είναι παίκτες που το θέλουν 100% να βρίσκονται εδώ” δεν αναφερόταν μόνο στους υποψήφιους να ενταχθούν στο πράσινο ρόστερ, αλλά και σ' εκείνους που είχαν ήδη φέτος θέση σ' αυτό.

Αυτούς εννοούσε

Αναφερόταν στον Καραγκούνη που θα πρέπει να συμφωνήσει στις κουβέντες του με τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή τον ρόλο που θα έχει στο Τριφύλλι της νέας περιόδου, σταθμίζοντας προσεκτικά τα οικονομικά δεδομένα και τα σχέδιά τους στο χορτάρι.

Αναφερόταν στους Γκόρντον Σίλντεφελντ και Μεχντί Αμπεΐντ, που θα διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τις ομάδες τους, ώστε να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά (ή χρονιές) στην πράσινη οικογένεια.

Αναφερόταν τέλος και στον όποιο Πράνιτς επιδείξει τάσεις φυγής. Ο Κροάτης απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα με την δημοσιοποίηση όρου του συμβολαίου του, που του επιτρέπει να μεταγραφεί έναντι 150.000 ευρώ (εκτός Ελλάδας φυσικά). Μπορεί λίγο αργότερα να μίλησε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους και να δήλωσε ευχαριστημένος στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, ωστόσο παρά τη διευκρίνηση δεν εντάσσεται στην κατηγορία της “100% αφοσίωσης”.

Αναβαθμίζει το κέντρο

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού θα είναι αυτή που θα γνωρίσει τις περισσότερες βελτιωτικές επεμβάσεις και θα υποδεχτεί τα περισσότερα νέα πρόσωπα.

Α) περιμένει την απάντηση του Γιώργου Καραγκούνη, η οποία θα γίνει γνωστή πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ. Υπολογίζεται σε θέση ελεύθερη, μπροστά ή δίπλα από το αμυντικό χαφ και όχι ως box to box μέσος, δηλαδή περίπου στον ρόλο που κλήθηκε να παίξει (με κάποιες παρασπονδίες) στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με την Πορτογαλία. Θα δώσει πλεονέκτημα στις στημένες μπάλες και με απευθείας εκτελέσεις.

Β) περιμένει την απάντηση του Ζέκα, με την πλευρά του Πορτογάλου να εκφράζεται θετικά και να χαρακτηρίζει εν ολίγοις ως θέμα χρόνου την ανανέωση της συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2017. Υπολογίζεται στον ρόλο που είχε και φέτος, δηλαδή αυτή του εσωτερικού μέσου.

Γ) περιμένει την εξέλιξη της υπόθεσης Αμπεΐντ, χωρίς να έχει τον πρώτο λόγο στο τραπέζι των διαβουλεύσεων. Εξαρτάται από τις διαθέσεις της Νιουκάστλ, λαμβάνοντας διαρκώς αντιφατικά μηνύματα από την Αγγλία. Πότε υπολογίζεται και παίρνει μέρος στην προετοιμασία, πότε είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου. Υπάρχει ημερομηνία λήξης στην αναμονή του Παναθηναϊκού και όπως φαίνεται θα την εξαντλήσει.

Δ) θεωρείται περίπου ως δεδομένη η αποχώρηση Πράνιτς, με τη βεβαιότητα ότι ακόμη κι αν ο Κροάτης δεν βρει κάποια εξαιρετική πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα του, θα θέσει θέμα αναπροσαρμογής των οικονομικών όρων του συμβολαίου του, κάτι στο οποίο δεν μπορεί να συναινέσει ο Παναθηναϊκός (λαμβάνει περίπου 320.000 ευρώ καθαρά).

Ε) είχαν ήδη αποφασιστεί δύο κινήσεις, μία για επιτελικό μέσο (και δευτερευόντως box to box) και μία για αμυντικό χαφ, σε άμεση εξάρτηση με τις κινήσεις για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με δεδομένο ότι ο Μέντες υπολογίζεται και εκεί. Υπό προϋποθέσεις υπάρχει η σκέψη για μία τρίτη στις πτέρυγες, με έμφαση στη δεξιά πλευρά.

Ο σίγουρος και οι άλλοι

Στην ουσία αυτή τη στιγμή μιλάμε για έναν σίγουρο στον χώρο του κέντρου και αυτός είναι ο Μέντες (εναλλακτικά ή επικουρικά σε σχήμα με δύο αμυντικά χαφ, ο Λαγός). Οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοικτές, αλλά με ορίζοντα δέκα ημερών θα έχει ξεδιαλύνει περαιτέρω το τοπίο (με την οριστική κατάληξη στα θέματα Καραγκούνη και Ζέκα, ίσως και Αμπεΐντ). Και τότε θα μπει στην τελική ευθεία της μεταγραφικής δραστηριότητας.

Διαβάστε ακόμη:

Τα είπε με Αναστασίου o Καραγκούνης

News 24/7

24MEDIA NETWORK