Τα πράσινα κέρδη στην αφετηρία των πλέι οφ

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τα όσα είδε στο ματς της Λεωφόρου και τη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα πράσινα κέρδη στην αφετηρία των πλέι οφ

Η αγγαρεία τελείωσε, αρχίζει το πρωτάθλημα! Πότε; Πιθανότατα την Κυριακή. Με έξι παιχνίδια σε 17 ημέρες, που θα μοιράσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, με εκκρεμότητα τον τελευταίο της διαδικασίας των κατατακτήριων αγώνων, λόγω του τελικού και το ενδεχόμενο να στεφθεί κυπελλούχος η Skoda Ξάνθη.

Υπερβολικός ο όρος "αγγαρεία"; Δεν νομίζω. Αν και για να είμαστε ακριβείς, οι τελευταίες εμφανίσεις των “πρασίνων” ήταν αποτέλεσμα και των πολλών απουσιών, είτε λόγω τιμωριών ώστε να πάνε οι παίκτες “καθαροί” (στο ποινολόγιο) στα πλέι οφ, είτε λόγω μικροτραυματισμών όπου δεν αναλήφθηκε το παραμικρό ρίσκο συμμετοχής, ώστε να είναι έτοιμοι στο μίνι πρωτάθλημα.

Συνέρχεται

Το χθεσινό παιχνίδι έδειξε ότι συνέρχεται από τον αποσυντονισμό που προκάλεσαν οι “πειραματικές” ενδεκάδες ανάγκης, αλλά και ότι -το πιο ενθαρρυντικό- είναι σε καλή φυσική κατάσταση, γεγονός που παίζει καταλυτικό ρόλο στα αλλεπάλληλα παιχνίδια της διαδικασίας.

Υπήρχαν και κέρδη σε ατομικό επίπεδο από το 3-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Κατ' αρχάς, η εμφάνιση αυτοπεποίθησης του Λουκ Στιλ που βγήκε νικητής σε αρκετά “ένας εναντίον ενός”, με γρήγορες κινήσεις, σωστές τοποθετήσεις του κορμιού και αντανακλαστικά. Κατά δεύτερον, η διάθεση του Σωτήρη Νίνη να κλείσει τη χρονιά, λαμβάνοντας καλύτερη θέση στην αφετηρία της επόμενης σε σχέση με τις αμφιβολίες που συνόδευσαν την επιστροφή του.

Ανεβαίνει ο Νίνης

Κι επειδή οι δυνατότητές του δεν αμφισβητούνται, τα χθεσινά του τρεξίματα (ακόμη και υπερβολικά πολλές φορές σε ανασταλτικές προσπάθειες), η επιμονή να προωθήσει κάθετα το παιχνίδι (με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες), οι προσπάθειες να απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής, δείχνουν -αν μη τι άλλο- ότι ο εντονότερος ανταγωνισμός της νέας περιόδου στον χώρο της μεσαίας γραμμής τον βρίσκει σε θέση μάχης και όχι σκεπτικιστή.

Υ.Γ.1: Ο Χένρικσεν είδε τον Στρόντμπεργκ, ο Βόκολος παρακολούθησε (πιθανότατα) τον Λιτζεόν, η υπόθεση του έμπειρου αμυντικού μέσου εξελίσσεται θετικά και μάλιστα σε δύο μέτωπα και το φρενάρισμα των προσεχών ημερών λόγω των αγώνων στα πλέι οφ, δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

Η διαδικασία ενίσχυσης του έμψυχου υλικού είναι σε πλήρη εξέλιξη κι αν δεν υπάρξουν πολύ αρνητικές εξελίξεις και εθνικοί “αποκλεισμοί” σε πολιτικό ή αθλητικό επίπεδο, η ενίσχυση θα συνεχιστεί και στα διοικητικά...

Υ.Γ.2: Ζεστό το χειροκρότημα του κόσμου για τον Έκι Γκονζάλες, αλλά χωρίς τον ποταμό συναισθημάτων που συνήθως ξεχειλίζει σε τέτοιες επιστροφές. Αμοιβαίες οι ευθύνες ασφαλώς, αλλά και αμοιβαία επωφελής η συμφωνία των δύο πλευρών για την οφειλή του συλλόγου στον Αργεντινό.

Υ.Γ.3: Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα των “πρασίνων”, ο Ρόμπιν Λουντ, παίζει σήμερα στο εντός έδρας παιχνίδι της Ελσίνκι με την Βάασα και αναμένεται μέχρι την Τετάρτη στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί στις ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας. Θα πάρει μία πρώτη γεύση από προπονητήριο και θα επιστρέψει στη φινλανδική πρωτεύουσα.

Υ.Γ.4: Πρόβλημα η αποχώρηση με ενοχλήσεις στον προσαγωγό του Ντάνιελ Πράνιτς, αν μάλιστα συνδυαστεί με το γεγονός ότι ο Κάρλος Ζέκα είναι ο μοναδικός “πράσινος” που δεν “καθάρισε” το ποινολόγιο με μία κάρτα στην Κέρκυρα (που θα τον άφηνε εκτός και από ένα παιχνίδι στα πλέι οφ) και θα μπει στο μίνι πρωτάθλημα όντας στο όριο της τιμωρίας (αν αντικρίσει κίτρινη κάρτα θα λείψει δύο αγωνιστικές).

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (VIDEOS)

Αποθεώθηκε ο "Έκι" στη Λεωφόρο

Αναστασίου: "Το μυαλό μας στα πλέι οφ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK