"Τελειώνει" εντός 10ημέρου ο στόπερ

Ο Δημήτρης Κριτής "ανοίγει" τον φάκελο "στόπερ" στον Παναθηναϊκό και καταγράφει τα δεδομένα για την επικείμενη ενίσχυση των πρασίνων στα μετόπισθεν.

"Τελειώνει" εντός 10ημέρου ο στόπερ

Καταληκτική ημερομηνία εντός του διημέρου 22 και 23 Ιουνίου (Δευτέρα και Τρίτη), τέσσερις ημέρες πριν την επίσημη "πρώτη" του Παναθηναϊκού για τη νέα αγωνιστική περίοδο (Σάββατο 27 Ιουνίου) έχουν θέσει οι ιθύνοντες του "πράσινου" μεταγραφικού σχεδιασμού για την υπόθεση του βασικού κεντρικού αμυντικού και δεν σκοπεύουν να παρεκκλίνουν.

Με εξαίρεση τον Σίβοκ που ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση, οι υπόλοιποι στόχοι που έχουν προκριθεί, θέλουν τον χρόνο τους για να αποφασίσουν τον επόμενο επαγγελματικό τους σταθμό, αφού προηγουμένως σταθμίσουν όλα τα δεδομένα των προτάσεων που έχουν στη διάθεσή τους.

Γι' αυτό το λόγο και απουσίαζε ο Τσέχος από την τελευταία παρουσίαση των υποψηφίων. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού γνώριζαν πολύ καλά ότι είχε κάνει τις επιλογές του (ήθελε να παραμείνει στην Τουρκία), εξ ου και η συμφωνία του με την Μπούρσασπορ, η οποία μάλιστα έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο στην ισοβαθμία από την Τραμπζονσπόρ.

Ο Σπάχιτς

Ο Εμίρ Σπάχιτς που κατέχει πολύ υψηλή, αν όχι την κορυφαία, θέση στην "πράσινη" λίστα, είχε διαμηνύσει μέσω του εκπροσώπου του, ότι θα λάβει την απόφασή του μετά το παιχνίδι της εθνικής του ομάδας κόντρα στο Ισραήλ (έγινε χθες με νικήτρια τη Βοσνία, 3-1), το οποίο ξεκίνησε και ολοκλήρωσε, έχοντας στο πλευρό του τον Βράνιες στο κέντρο άμυνας.

Ο Λεωνίδας Βόκολος εκτιμά ότι εντός της Δευτέρας θα έχει μία σαφή εικόνα για τις προθέσεις, αλλά δεν έχει δώσει τελεσίγραφο προς την πλευρά του 34χρονου στόπερ, Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει διαλλακτικός στον τομέα των μπόνους για την επίτευξη συλλογικών και ατομικών στόχων και υπάρχουν τα περιθώρια μιας αναβάθμισης της ήδη κατατεθειμένης πρότασής του, αλλά αυτό δεν θα γίνει... δι' αλληλογραφίας.

Προϋποθέτει το κατ' αρχάς Ο.Κ. του ποδοσφαιριστή, ώστε να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.

Ο Σιανί

Σε ό,τι αφορά στον Σιανί, που πλησιάζει περισσότερο το προφίλ του Ταυλαρίδη και λιγότερο αυτό του Σίλντενφελντ όπως διαβάσατε και στην εξαιρετική ανάλυση του Τσάρλυ, η πρόταση του Παναθηναϊκού υστερεί οικονομικά των υπολοίπων ανταγωνιστών, αλλά υπερτερεί σε ό,τι αφορά στις αγωνιστικές προκλήσεις που προσφέρει.

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο Παναθηναϊκός στη συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει ότι δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ενδεχομένως και γιατί συνεπάγεται αναδιανομή ρόλων στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Και ο Λομπάν

Η υπόθεση του 28χρονου Νταβίντ Λομπάν που μένει ελεύθερος από την Έλτσε, εφ' όσον "τελεσιδικήσει" ο υποβιβασμός της λόγω χρεών, δεν προχωράει λόγω χρόνου, αφού οι ενδιαφερόμενοι (μεταξύ των οποίων είναι επισήμως πλέον η Λεβάντε) θα πρέπει να περιμένουν 2-3 εβδομάδες, έως ότου είναι οριστική η απόφαση για το μέλλον της ομάδας από την αυτόνομη κοινότητα της Βαλένθια.

Ωστόσο υπάρχουν στόχοι τόσο από την Ισπανία, όσο και από την Ιταλία, με τις τελευταίες πληροφορίες μάλιστα να κάνουν λόγο για διερευνητικές επαφές σε μία τουλάχιστον περίπτωση, με ποδοσφαιριστή που δεν είναι ελεύθερος, αλλά επιθυμεί να αποχωρήσει από τον σύλλογο στον οποίο ανήκει. Πιθανότατα να πρόκειται για περίπτωση που ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να "ανοίξει" με τη μορφή δανεισμού και να "τελειώσει" το επόμενο καλοκαίρι, όταν και ο ποδοσφαιριστής θα είναι είτε ελεύθερος, είτε προσιτός βάσει ρήτρας αγοράς των δικαιωμάτων του.

Η παρουσία των "πρασίνων" στο Κόπα Αμέρικα δεν σχετίζεται με άμεση μεταγραφική κίνηση. Είναι περισσότερο υπενθύμιση της παρουσίας τους σε μία αγορά από την οποία απουσιάζουν προκλητικά τα τελευταία χρόνια. Ο απεσταλμένος του "τριφυλλιού" έχει την ευκαιρία να κάνει διάφορες επαφές με εκπροσώπους συλλόγων αλλά και ποδοσφαιριστών που παρακολουθούν τη διοργάνωση, αλλά και να τσεκάρει κάποιες περιπτώσεις διεθνών εν όψει προσεχών μεταγραφικών περιόδων.

Λεπτομέρειες από Δευτέρα...

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος ο Σίβοκ για Παναθηναϊκό, συμφώνησε με Μπούρσασπορ

Σίλντενφελντ: "Όσα γίνονται με τον Ολυμπιακό δεν τα έχω ξαναδεί ποτέ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK