Θες να γίνεις εκατομμυριούχος;

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον δύσκολο δρόμο που διάλεξε ο Παναθηναϊκός προκειμένου να καλύψει το χάσμα μεταξύ της απαξίωσης και της εκ νέου αποδοχής.

Θες να γίνεις εκατομμυριούχος;

Ίσως για κάποιους να ήταν έκπληξη. Ευχάριστη ή δυσάρεστη, ανάλογα με αυτό που πιστεύουν ή αυτό που (εξ)υπηρετούν. Ακόμη όμως και για όσους είχαν πειστεί ότι είναι θέμα χρόνου να πληροφορηθούν την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν χωρίς αμφιβολία μία εξέλιξη που δημιουργεί ευφορία και ταυτόχρονα καλλιεργεί υψηλές προσδοκίες.

Ο Παναθηναϊκός διάλεξε τον δύσκολο δρόμο για να καλύψει το χάσμα μεταξύ της απαξίωσης και της εκ νέου αποδοχής. Να διακανονίσει και να ξεπληρώσει τα λάθη του. Και τον περπάτησε με τσαλακωμένη υπερηφάνεια, αλλά υπερηφάνεια. Πέρασε (και πλήρωσε) και τα τελευταία διόδια και πλέον στον τερματισμό τον περιμένει το Financial Control Panel της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να επικυρώσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πια- τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και να ξαναδώσει το -κατασχεθέν μέχρι χθες- διαβατήριο στους “πράσινους”.

Δεν τέλειωσε το ταξίδι

Όσο σημαντικό είναι όμως το αποτέλεσμα που κατέκτησε, άλλο τόση -και ίσως μεγαλύτερη- αξία έχει να αναλογιστούν όλοι τις τρικυμίες που αντιμετώπισε και ξεπέρασε το καράβι, πριν ξαναβρεί ήρεμα νερά, αλλά κυρίως να κατανοήσουν ότι το ταξίδι δεν τελείωσε στο πρώτο απάνεμο λιμάνι. Θα έρθουν κι άλλες φουρτούνες και το σκαρί είναι πια ταλαιπωρημένο. Έχει όμως πλέον την εμπιστοσύνη του καπετάνιου (ναι, πέρσι δεν το εμπιστευόταν ούτε ο καπετάνιος και δεν μπορούσε να εγγυηθεί γι αυτό) και κυρίως των επιβατών.

Θες να γίνεις εκατομμυριούχος;

Εμπιστοσύνη την οποία κέρδισε με την δουλειά του πληρώματος. Λίγα λόγια και πολλή και σκληρή δουλειά. Αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, δεν θα αλλάξει δραματικά και η εικόνα το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν τρίβουν τα χέρια τους και δεν θα φάνε με χρυσά κουτάλια στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη το καλοκαίρι. Στο καράβι θα γίνουν τα απολύτως απαραίτητα, ώστε να συνεχιστεί το ταξίδι με την ίδια σεμνότητα, αλλά κυρίως συνέπεια στην εκπλήρωση των οικονομικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων. Εκτός κι αν...

Εκτός κι αν οι επιβάτες δεν περιοριστούν να το χαίρονται, αλλά επενδύσουν κιόλας στην ευημερία της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Αποφασίσουν μαζικά πλέον να ενισχύσουν την ανάπτυξή του, είτε με τη συμμετοχή σε ενδεχόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είτε με ναύλα διαρκείας εφ' όσον μάλιστα από φέτος θα υπάρχουν και ευρωπαϊκοί προορισμοί.

Πες ότι είναι ένα τηλεπαιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε και το δεύτερο “μαξιλαράκι” στο δρόμο για το σημαντικό χρηματικό βραβείο και βρίσκεται ενώπιον πολύ πιο δύσκολων δοκιμασιών, έχοντας ως μοναδική αναξιοποίητη συνδρομή, τη βοήθεια του κοινού. Θες να γίνει ο Παναθηναϊκός εκατομμυριούχος;

Διαβάστε ακόμη:

"Πόρτα" σε επτά ΠΑΕ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK