Τρελό ανακάτεμα με τα ίδια φύλλα

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για το rotation του Γιάννη Αναστασίου με τα ίδια πρόσωπα και τη νίκη του Παναθηναϊκού που μπορεί να αποτελέσει βάση για ένα πρώτο θετικό σερί αποτελεσματων.

Τρελό ανακάτεμα με τα ίδια φύλλα

Η στήριξη, της στήριξης, τη στήριξη, ω στήριξη! Ο Γιάννης Αναστασίου έκλεισε τα αυτιά του στις "κριτικές του πληκτρολογίου" για τον ("πρώην τερματοφύλακα") Κοτσόλη, για τον ("χειρότερο δεξί μπακ του πρωταθλήματος") Τριανταφυλλόπουλο και τον ("ωσεί παρόντα") Πράνιτς και επέμεινε στην παρουσία τους στο αρχικό σχήμα.

Ακόμη και το rotation περιορίστηκε σε τρία πρόσωπα, με τους παίκτες που έπαιξαν ως αλλαγή στον αγώνα με την Ντινάμο Μόσχας να μπαίνουν στην ενδεκάδα (Κουτρουμπής αντί Μέντες, Δώνης αντί Λαγού και Πέτριτς αντί Κλωναρίδη) και μοναδικό νέο πρόσωπο στη συνολική διαχείριση των δύο αγώνων, τον Μπούρμπο αντί του Λαγού που έμεινε εκτός 18άδας.

Αυτό βέβαια βοήθησε το προπονητικό επιτελείο του "τριφυλλιού" να αναδιαμορφώσει τη διάταξη στον αγωνιστικό χώρο πέντε φορές!

Τρελό ανακάτεμα με τα ίδια φύλλα

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με ρόμβο στη μεσαία γραμμή (Δώνης κόφτης, Ζέκα, Πράνιτς εσωτερικοί μέσοι και Ντίνας στη κορυφή) και το άλλαξαν σε 4-2-3-1 με Πράνιτς-Δώνη στον άξονα, Ντίνα αριστερά, Ζέκα δεξιά και Πέτριτς πίσω από τον Καρέλη.

Και στις δύο τακτικές εκδοχές η μπάλα πήγαινε συστηματικά αριστερά, με τον Νάνο και Ντίνα να επιχειρούν να γεμίσουν στην περιοχή του Ολιμπά, ο πρώτος σηκώνοντας τη μπάλα, ο δεύτερος χαμηλά. Δημιούργησαν συνθήκες πίεσης, αλλά χωρίς αυτή να μεταφραστεί σε μεγάλες φάσεις.

Η κατάσταση βελτιώθηκε στην επανάληψη, όταν ο Γιάννης Αναστασίου επέστρεψε σε 4-4-2, χωρίς ρόμβο αυτή τη φορά. Με Πράνιτς, Μέντες στον άξονα, Ζέκα δεξιά, Ντίνα αριστερά και Πέτριτς, Καρέλη επιθετικό δίδυμο. Όχι πώς πήγε και δεξιά η μπάλα, αλλά πάτησε περιοχή ο Ζέκα, μαζί με τους Πέτριτς-Καρέλη, πήραν μέτρα στο χορτάρι οι Μέντες, Πράνιτς και ήταν πλέον περισσότεροι οι υποψήφιοι αποδέκτες των γεμισμάτων στην αντίπαλη περιοχή.

Γύρισε σε 4-3-3 για πολύ λίγο με Πράνιτς, Μέντες, Ντίνα στο κέντρο και τον τελευταίο λίγο πιο προωθημένο και Ζέκα δεξιά, Καρέλη αριστερά και Πέτριτς στην κορυφή, αλλά η ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του Πλατανιά λόγω του ήδη διαμορφωμένου 2-3, ανάγκασε τον Αναστασίου να πάει σε πέμπτο σύστημα, αυτή τη φορά με τρεις κεντρικούς αμυντικούς Τριανταφυλλόπουλο δεξί στόπερ, τον Κουτρουμπή αριστερό στόπερ και τον Σίλντεφελντ στη μέση να δίνει βάθος, δεξιά τον Μπούρμπο και αριστερά τον Νάνο.

Τρελό ανακάτεμα με τα ίδια φύλλα

Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πρώτη του νίκη επί του Πλατανιά, εκεί που μέχρι τώρα μέτραγε 2 ήττες και μία ισοπαλία, στο παρθενικό τρίποντο στο πρώτο σερί αλλεπάλληλων αγώνων μετά τις ήττες από Καλλονή και Ντινάμο Μόσχας και πλέον ως φιλοξενούμενος την Τετάρτη από τον Ολυμπιακό Βόλου στο κύπελλο και υποδεχόμενος τη Νίκη Βόλου την Κυριακή για το πρωτάθλημα, ελπίζει βάσιμα ότι θα χτίσει ένα πρώτο σερί επιτυχημένων παρουσιών, απαραίτητο στοιχείο για την ψυχολογία, με πολύτιμους πόντους για την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3

Αναστασίου: "Κόντρα σε όλους"

News 24/7

24MEDIA NETWORK