Ύψωσαν μόνοι τους τον πήχη

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον Παναθηναϊκό του πρώτου επαναληπτικού με τον ΟΦΗ, τα λάθη που πλήρωσε τον πήχη που ύψωσαν μόνοι τους οι ποδοσφαιριστές.

Ύψωσαν μόνοι τους τον πήχη

Την παραμονή του αγώνα, ο Σα Πίντο θέλησε να τους δείξει πώς πέθαναν οι 300 της Σπάρτης με γενναιότητα για έναν υψηλό σκοπό, αλλά ανήμερα, οι 9.000 του Γεντί Κουλέ τους επέβαλλαν να ζήσουν για να το θυμούνται.

Ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο θύμισε τα λιονταράκια του Φάμπρι πριν εμπεδώσουν το νόμο της κυριαρχίας και παραχώρησαν πολύτιμο έδαφος στην υπόθεση πρόκριση, προσφέροντας στον ΟΦΗ το καλύτερο σκορ, που μπορούσε να προσδοκά από το μεταξύ τους παιχνίδι.

Η αναμέτρηση στο “Θ. Βαρδινογιάννης” δεν είχε πολλές και ουσιαστικές διαφορές από το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο ΟΦΗ με δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα και μοναδικό προωθημένο τον Παπάζογλου όταν αμυνόταν, δεν επέτρεψε στους πράσινους να φτάσουν ξεκούραστα στην περιοχή του Φερνάντες και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις πολιορκίας.

Επιθετικά, παρ' ότι δεν δημιούργησε τις πολύ μεγάλες φάσεις μπροστά στην εστία του Κοτσόλη, έπειθε ότι ήταν ένα κλικ πιο μπροστά από τον αντίπαλό του στο να πετύχει το ένα γκολ που θα έκρινε την αναμέτρηση. Τουλάχιστον μέχρι το 75', όταν και ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε πλέον να ψάξει έστω το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τι ήταν αυτό που πλήρωσε ο Παναθηναϊκός; Το γεγονός ότι οι παίκτες του αρκέστηκαν να περιορίσουν τις τελικές προσπάθειες των αντιπάλων τους και στρογγυλοκάθισαν στο 0-0, ποντάροντας στον επαναληπτικό του “Απόστολος Νικολαΐδης”. Πλέον μειονεκτούν, λόγω του... πλεονεκτήματος της εντός έδρας ρεβάνς.

Τι ήταν αυτό που καρπώθηκε ο ΟΦΗ; Το ότι έπιασε την ευκαιρία που του πρόσφεραν οι φιλοξενούμενοι από τα μαλλιά και με τη δύναμη της έδρας, διεκδίκησε μέχρι τέλους (και με πολλή προσοχή στα νώτα του) το γκολ που θα έκρινε το παιχνίδι και απέκτησε πλέον ένα μικρό προβάδισμα.

Είναι πλέον φαβορί οι Κρητικοί; Όχι. Φαβορί θα γίνουν αν πετύχουν ένα ακόμη γκολ στο πρώτο 45λεπτο της Λεωφόρου, σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα. Αυτό είναι το πλεονέκτημα που τους έδωσε το χθεσινό, καθαρό σκορ, 1-0 Σαφώς και έχουν αυξήσει τις πιθανότητες που είχαν πριν το παιχνίδι του Ηρακλείου για πρόκριση στον μεγάλο τελικό και πατούν καλύτερα στην αφετηρία του δεύτερου αγώνα.

Οι πράσινοι έβαλαν μόνοι τους δύσκολα στους εαυτούς τους. Σαν τον άλτη του ύψους που του αρκούν 2 πόντοι για να πάρει το χρυσό, αλλά αυτός ανεβάζει τον πήχη στους 5 για να κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ! Και η ειρωνία; Ενώ μέχρι χθες έδειχνε τον δρόμο στην Γιουνάιτεντ για να αποκλείσει τον Ολυμπιακό, τώρα θα πρέπει να το κάνει όπως η Γιουνάιτεντ για να αποκλείσει τον ΟΦΗ. Και χωρίς τα χασομέρια του τελευταίου εικοσάλεπτου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK