Ώρα για πράξεις σε λεπτές ισορροπίες

Ο καθένας διαβάζοντας τα σχόλια που συνοδεύουν τις ειδήσεις και αναλύσεις περί της χθεσινής συνάντησης, είναι από τη μία η προσπάθεια να απαξιωθούν οι πρωταγωνιστές της ως “μη επενδυτές” που υποθάλπουν ταραξίες και από την άλλη μία παγωμάρα που τραυματίζει τον πανηγυρικό χαρακτήρα της συμμαχίας των τριών. Ο Δημήτρης Κριτής καταγράφει τα δεδομένα της συμμαχίας Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ώρα για πράξεις σε λεπτές ισορροπίες

Όσοι παρατηρούν προσεκτικά και διαβάζουν σωστά, δεν δυσκολεύονται από χθες να ερμηνεύσουν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η σύσκεψη της τριανδρίας. Γιατί το Διαδίκτυο σου προσφέρει την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και καταγραφή όλων των απόψεων και τάσεων που διαμορφώνονται γύρω από την επικαιρότητα.

Δεν είναι τηλεόραση για να στείλεις sms με κόστος 2 ευρώ με τον ΦΠΑ, ούτε ραδιόφωνο για να παλεύεις κανά μισάωρο να βγάλεις γραμμή. Γράφεις, στέλνεις και... ξεμπουκώνεις. Γι' αυτό και παρουσιάζει και αυτή τη σαρωτική υπεροχή έναντι όλων των άλλων μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Μία περιήγηση λοιπόν στις αθλητικές ιστοσελίδες δίνει εύκολα και με απειροελάχιστα περιθώρια λάθους το στίγμα. Και αυτό που εισπράττει ο καθένας διαβάζοντας τα σχόλια που συνοδεύουν τις ειδήσεις και αναλύσεις περί της χθεσινής συνάντησης, είναι από τη μία η προσπάθεια να απαξιωθούν οι πρωταγωνιστές της ως “μη επενδυτές” που υποθάλπουν ταραξίες και από την άλλη μία παγωμάρα που τραυματίζει τον πανηγυρικό χαρακτήρα της συμμαχίας των τριών.

Πλειοψηφία των άκρων

Η παγωμάρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι έμεινε σε δεύτερο πλάνο και ως έσχατη λύση η αποχώρηση των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων τους τη θεωρεί επιβεβλημένη και μοναδική πλέον διέξοδο.

Σε επίπεδο εκπροσώπων όμως, μόνο ο ΠΑΟΚ την υποστηρίζει με αποφασιστικότητα, ενώ η ΑΕΚ παρουσιάζεται εξαιρετικά διστακτική στην υιοθέτησή της και ο Παναθηναϊκός στέκει στη μέση, χωρίς μεν να την απορρίπτει, αλλά ούτε και να την τοποθετεί στην πρώτη γραμμή των επιβαλλόμενων αντιδράσεων.

Από το διοικητικό περιβάλλον των “πρασίνων” συνιστάται υπομονή και εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που κινούν τα νήματα για την “ανατροπή του ποδοσφαιρικού παρακράτους”, υπερτονίζοντας “τον πανικό που έχει καταλάβει την αντίπερα όχθη και την οδηγεί σε διαρκή επικοινωνιακά ατοπήματα”.

Αυτό στο οποίο επιμένουν και ως φαίνεται είναι και η κοινή συνισταμένη όσων παρευρέθηκαν χθες στη συνάντηση, είναι ότι “η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα” και δεν υπάρχει πλέον ούτε λεπτό για χάσιμο. Προβάλλεται πλέον ως επιτακτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των διοργανώσεων της επόμενης χρονιάς, η απομάκρυνση από τα κέντρα αποφάσεων, όλων όσοι είναι κατηγορούμενοι για κακουργήματα και προς αυτή την κατεύθυνση πέφτει όλο το βάρος.

Προμήνυμα την Τρίτη

Αυτό προϋποθέτει ουσιαστικά την “ανατροπή” της διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πριν από τις προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο εκλογές κι εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς την πίστη των δύο πλευρών για τις διαμορφούμενες ισορροπίες στις Ενώσεις. Σε κάθε όμως περίπτωση, δείχνει να είναι προτεραιότητα της τριανδρίας η απαγόρευση συμμετοχής των διωκόμενων στις διαδικασίες.

Έτσι, ενώ το βάρος φαίνεται να πέφτει στην ΕΠΟ, ένα πρώτο στίγμα των προθέσεων θα διαφανεί και από την ευρεία σύσκεψη της Τρίτης στα γραφεία της Superleague, όπου οι εκπρόσωποι των τριών μεγάλων συλλόγων αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Γιώργου Μποροβήλου με την πρόθεση να αμφισβητήσουν την προεδρία του και να θέσουν τους δικούς τους όρους για την επόμενη ημέρα.

Και θα υπάρξει κι ένα πρώτο μήνυμα σε ό,τι αφορά σε ενδεχόμενες αλλαγές συσχετισμών στις τάξεις του συνεταιρισμού από τον αριθμό εκείνων που θα προσεταιρισθούν τις παραπάνω απόψεις. Μήνυμα που θα έχει τη δική του σημασία, διόλου αμελητέα, ως προς την διαμόρφωση του σκηνικού και των επόμενων κινήσεων.

Και για τους συλλόγους που αντιμάχονται πλέον ανοικτά το σημερινό status quo, αλλά και τον κόσμο που τους ακολουθεί. Για τους συλλόγους, διότι προφανώς ενδεχόμενη πλειοψηφική αρνητική στάση ως προς τα αιτήματά τους, θα τους οδηγήσει πλέον σε μετωπική με απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά -επαναλαμβάνουμε- και για τον κόσμο.

Διότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται μεν ότι η κατάσταση είναι πλέον εντελώς διαφορετική λόγω της ισχύος των τριών επικεφαλής σε σχέση με τις ακέφαλες διοικήσεις του παρελθόντος που επέτρεψαν την γιγάντωση της “εγκληματικής οργάνωσης”, αλλά περιμένουν να δουν και έργα που θα αποδεικνύουν ότι -επιτέλους- κάτι αλλάζει.

Υ.Γ.: Παρακολουθούσα χθες ένα βίντεο με δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή και στα βίντεο που προτείνει μετά την ολοκλήρωσή του, το Youtube στο ίδιο πεδίο, έπεσε το μάτι μου σε μια παλιά διαφήμιση με την χαρακτηριστική ατάκα “μπα, τον εκτιμήσαμε τον θείο τον Τέλη;”.

Και αμέσως το μυαλό μου πήγε σε εκείνους που έφτασαν πια να νοσταλγούν τις εποχές του Γιώργου Βαρδινογιάννη, που σε 17 χρόνια... παντοκρατορίας του και... σαρωτικού ελέγχου των πάντων, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε όλα κι όλα 6 πρωταθλήματα. Εποχές που πρωταθλήματα πήραν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, η Λάρισα και κύπελλα η Καστοριά, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος, οι κουτσοί περπάτησαν, οι τυφλοί είδαν.

Πώς τα φέρνει η ζωή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι αποφάσεις των τριών

Μία αγωνιστική στον ΠΑΟΚ, "βροχή" τα πρόστιμα

Σαββίδης: "Αποδέχομαι την πρόταση για συνάντηση των ιδιοκτητών"

News 24/7

24MEDIA NETWORK