"Χουβαρνταλίκια" στην ευκαιρία;

Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω από την κορυφή της Superleague, αλλά το "ευνοϊκό" πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών μπορεί να τον ξαναβάλει στο κόλπο μ' ένα καλό σερί. Ειδικά μετά τα όσα είδαμε στο πρώτο ημίχρονο στα Χανιά, δικαιούται να το πιστεύει. Γράφει ο Δημήτρης Κριτής.

"Χουβαρνταλίκια" στην ευκαιρία;

Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή της Superleague, αλλά το “ευνοϊκό” πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών μπορεί να τον ξαναβάλει στο κόλπο μ' ένα καλό βαθμολογικό σερί. Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου (της πρώτης μιας ώρας για να είμαστε ακριβείς) στα Χανιά, δικαιούται να το πιστεύει. Ο Παναθηναϊκός του τελευταίου ημιώρου, ας μην παραμυθιάζεται.

Για κακή νοοτροπία μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου. Θέμα νοοτροπίας υπάρχει με την πρώτη γραμμή των ποδοσφαιριστών, των λεγόμενων βασικών. Όταν έχεις να κάνεις με ποδοσφαιριστές που αναζητούν μέσα από τέτοια παιχνίδια την ευκαιρία τους, είναι μάλλον επιεικής η συγκεκριμένη οπτική. Περί φυγο-μυαλίτιδας πρόκειται.

Έχυσαν την καρδάρα

Αλλιώς πώς,να δικαιολογηθεί ότι ο Σπυρόπουλος, ο Χουχούμης, ο Δώνης, ο Κλωναρίδης, ο Ντίνας, ο Μπούι, έχυσαν την καρδάρα με το γάλα και από την επιβλητική αγωνιστική παρουσία του πρώτου σαρανταπενταλέπτου των δύο τερμάτων και των τουλάχιστον έξι κλασσικών ευκαιριών για περισσότερα, πέρασαν στην εξαφάνιση;

Και να ήταν φαντάροι να το καταλάβουμε. Βαρέθηκαν και πήραν προαναχώρηση. Και για δημόσιο υπάλληλο θα το δικαιολογούσες. Σου λέει “με τις εκλογές ασχολούνται όλοι, ποιος θα μας πάρει χαμπάρι;” και βάρεσαν νωρίτερα την κάρτα εξόδου από την υπηρεσία. Δεν είναι όμως ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Αλλά -ως φαίνεται- ελάχιστα τους απασχολεί ότι κρίνονται για το αποτέλεσμα και τη συνολική εμφάνιση. Ακόμη και για τον Νίνη, δεν θα απομονώσει κανείς το εντυπωσιακό πρώτο μέρος. Θα αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της μακράς απουσίας από τα γήπεδα, για να αιτιολογήσει την αγωνιστική υποχώρηση στο β' μέρος, αλλά δεν θα την παραβλέψει.

Εκτός κι αν δεν θέλησαν να “χαλάσουν” το προβληματικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Μόλις σε 4 παιχνίδια από τα 15 μέχρι χθες είχαν κρατήσει οι “πράσινοι” ανέπαφη την εστία τους εκτός έδρας. Να σκέφθηκαν δηλαδή “και ποιοι είμαστε εμείς, που θα τα κάνουμε 5;”...

Βεβαίως τώρα που δεν υπάρχει πλέον Ευρώπη και το κύπελλο μπαίνει στη φάση των νοκ άουτ αγώνων, η ανάγκη εκτεταμένου rotation παύει να είναι πιεστική και οι ευκαιρίες δεν θα περισσεύουν για όσους ήταν ασυνεπείς στο ραντεβού τους με την αγωνιστική ετοιμότητα και προσφορά. Και δεν θα φταίει κανείς άλλος πέρα από το ξερό τους το κεφάλι.

Υ.Γ.: Σε αυτούς που χάρηκαν γιατί αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, οι υπόλοιποι υπενθυμίζουν “ναι, αλλά πέρασαν τα Χανιά”. Και μου θυμίζει αυτούς που γκρινιάζουν γιατί δόθηκε ο Ρισβάνης δανεικός στον Πανιώνιο, μέχρι να θυμηθούν ότι ο άλλος ενδιαφερόμενος ήταν ο Εργοτέλης...

Σε τι κόσμο φέραμε τα παιδιά μας Νίκο Ευαγγελάτε;

Υ.Γ.1: Η συνολική εκτός έδρας επίδοση, 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες, δεν χαλάει από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σε αυτά υπάρχουν οι δύο ισοπαλίες σε Βέλγιο και Ολλανδία, όπως και η νίκη στη Δανία. Χαλάει από την Superleague, όπου κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός πέρασε με 7 κερδισμένους βαθμούς από Τούμπα, Αγρίνιο και Τρίπολη...

Υ.Γ.2: Το γκολ του Νίνη είναι ό,τι έχει λείψει από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία δύο χρόνια, που κατά τα άλλα οι “πράσινοι” δεν ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου κεντρικού επιθετικού μέσου. Αλλά γι αυτό θα μιλήσουμε επισταμένα.

Διαβάστε ακόμη:

Χανιά - Παναθηναϊκός 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK