Μια μεγάλη εμπειρία… και προχωράμε!

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για τα λάθη του Ολυμπιακού στο Μόναχο που στοίχησαν τη βαριά ήττα από την Μπάγερν.

Μια μεγάλη εμπειρία… και προχωράμε!
INTIME SPORTS

Τελείωσε το ματς και ο πίνακας γράφει 4-0. Επί της ουσίας, απλά οι αισιόδοξοι κατάλαβαν ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει το όνειρο, αλλά υπάρχει και ο ρεαλισμός. Ο Ολυμπιακός βίωσε για τα καλά στο Μόναχο ποια ομάδα είχε απέναντί του. Μια ομάδα που μπορεί να μην πήγε τις μηχανές στο "full", αλλά σου έδειξε πως αν της δώσεις το δικαίωμα θα σε "σκοτώσει". Φάνηκε στα τρία πρώτα γκολ. Λάθη; Ναι και το λάθος είναι στο ποδόσφαιρο. Ατυχία; Ναι, έχεις βάλεις κι εσύ γκολ από τύχη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι αυτό το επίπεδο του Champions League.

Παλιές παιδικές ασθένειες

Έξω από το γήπεδο είχε πολλή κίνηση. Το πούλμαν του Ολυμπιακού έφτασε κανονικά στο γήπεδο, αλλά φάνηκε σαν να μην έκαναν προθέρμανση οι "ερυθρόλευκοι". Η εικόνα ως το 20ό λεπτό θυμίζει Ολυμπιακό με τις παλιές παιδικές του ασθένειες. Γιατί για εμένα ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει στην Ευρώπη, έχει ψηλώσει, βγάζει μέταλλο και παλεύει σχεδόν όλα τα ματς. Ε, στην τελική δεν θα παίζει κάθε χρόνο με την Μπάγερν. Από εκεί και πέρα, όμως, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.

Τώρα θα ακούσουμε πολλά. Κάνει λάθος ο Ρομπέρτο. Λέει "όχι" στο τετ α τετ του Κόστα, όμως. Σε κάποιους μπορεί να έλειψε ο Μποτία. Δεν ήταν πάντως εικόνα κέντρου άμυνας αυτή. Και γενικά, όταν έχεις στο κεφάλι ένα 3-0 να διαχειριστείς από το 20ό λεπτό, θα έχεις και γκρίνια. Γι’ αυτό και τα έλεγαν μεταξύ τους οι παίκτες του Σίλβα. Έτσι είναι, όμως. Ως τώρα όλα πήγαιναν περίφημα. Δύο ήττες έχει όλες κι όλες ο Ολυμπιακός στη σεζόν κι αυτές από την ίδια ομάδα, την απίστευτη Μπάγερν Μονάχου. Μια ομάδα που παίζει με τους στόπερ πάνω από τη μεσαία γραμμή! Επειδή κάποιοι μάλλον έχουν… τρελαθεί και πανικοβάλλονται και εύκολα, να τους θυμίσω πως σε αυτό το γήπεδο δέχθηκε 5 γκολ η Άρσεναλ, 5 η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 5 η Ντόρτμουντ, αλλά και άλλες ομάδες.

Πολλοί μπορούν να πουν ότι περίμεναν περισσότερα. Εγώ αυτό που θα κρατήσω, είναι ότι από τέτοια ματς μαθαίνεις. Όλοι μας. Εγώ νιώθω καλά με τη συνείδησή μου που μέσα από τα κείμενά μου, αλλά και στο ραδιόφωνο, δεν… τρέλανα κανέναν. Ο οπαδός, ο… Γιάννης από την Κοιλάδα Αργολίδας, θα έχει κάθε δικαίωμα να σου πει για "διπλό", να παίξει στοίχημα την πρόβλεψή του για "διπλό".

Στον Σίλβα δεν άρεσαν πολλά

Δεδομένα οι ποδοσφαιριστές του Σίλβα μαθαίνουν πολλά. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο αλλά το ουσιαστικό είναι ένα. Στον Σίλβα δεν άρεσαν πολλά. Δεν του άρεσε ο τρόπος που η ομάδα δέχθηκε τα γκολ και αυτές τις εικόνες, θα τις πάρει μαζί του για να τις αναλύσει στο Ρέντη μαζί με τους ποδοσφαιριστές του. Με αυτούς άλλωστε θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη. Εκεί θα παίξει για την πρόκριση στους "16" του Champions League.

Εγώ ως αρνητικά σημεία, θα κρατήσω τρία. Σίγουρα τον τρόπο που μπαίνει η ομάδα. Από εκεί και πέρα, την αντίδραση μετά την αποβολή των γηπεδούχων. Και τρίτο, το 4-0. Γκολ που δεν το δέχεσαι όταν ο αντίπαλος παίζει με δέκα και το σκορ είναι 3-0. Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να βγάλει μεγαλύτερη τόλμη απέναντι σε αυτή την ομάδα; Με δώδεκα παίζει, γιατί αν δει κανείς τις επαφές του Νόιερ θα καταλάβει πολλά. Αν φυσικά θέλει να καταλαβαίνει από ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό είναι και ο Νόιερ, γι’ αυτό παίζει και στην Μπάγερν.

Κατά τα άλλα, δύσκολο βράδυ εκτός από το κέντρο της άμυνας, είχε και ο Μαζουακού. Δεν βγήκε αυτή η σκέψη. Είμαι σίγουρος πως αν άρχιζε πάλι το ματς, ο Σίλβα θα ψήφιζε τον Σαλίνο για βασικό. Άλλα λόγια να… αγαπιόμαστε τέτοια ώρα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Πάει για τρία αποτελέσματα με Άρσεναλ

Θα βλέπεις τα βίντεο των τεσσάρων γκολ και αυτό που θα σου μένει ως παράπονο, είναι το γιατί στο ένα, γιατί στο άλλο… Δεν ήταν η τρελή ποιότητα και προϊόν φαντεζί ενεργειών της Μπάγερν τα γκολ, αυτό που ίσως… περίμενες. Αυτό θα είναι που τρελαίνει όλους μετά από αυτό το ματς. Τουλάχιστον να "χτυπήσει" τον εγωισμό ορισμένων για να το δουν για τη συνέχεια. Αυτοί άλλωστε με την εικόνα τους έφεραν την ομάδα να διεκδικεί την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Δεν θα διαγράψει κανείς τίποτα. Όλα σχετικά είναι. Έμενε το 3-0, έβγαζες ένα γκολ, έγραφε 3-1. Ε και; Όπως είπε ο Σίλβα μετά το τέλος του ματς, "ό,τι έγινε, έγινε… τώρα θα σκεφτόμαστε την Άρσεναλ". Αυτό πρέπει να δει ο Ολυμπιακός που πάει για τρία αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη. Ως τότε, όμως, θα έχουμε πολλά να τονίσουμε.

Η εικόνα του κόσμου του Ολυμπιακού, 5.000 Ελλήνων να τραγουδούν "είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό" λέει πολλά. Πάρα πολλά. Ξέρουν που ήρθαν, τι είδαν, ποιος ήταν αντίπαλος. Ξέρουν και να αναγνωρίζουν γιατί έχουν ζήσει πολύ πιο δύσκολα βράδια. Και σίγουρα τον τελευταίο καιρό ζουν και μεγαλύτερες στιγμές, καλές στιγμές…

Ο Καμπιάσο έδειξε προσωπικότητα

Κλείνοντας, θα κάνω μια ειδική αναφορά στον Καμπιάσο. Θα πείτε μετά το 4-0 μας γράφεις για τον Καμπιάσο; Ναι, γιατί ο Αργεντίνος έδειξε πάρα πολλά. Να καταλάβουν ορισμένοι πως είναι να μην έχεις παίξει τόσο καιρό και ως το 92ο λεπτό να φωνάζεις στους συμπαίκτες σου που πρέπει να πάνε μέσα στο γήπεδο, να προσπαθήσουν, να μην τους πάρει από κάτω. Έχει φτάσει σε επίπεδο που άλλοι δεν θα φτάσουν ποτέ και έβγαλε χαρακτήρα, έδειξε προσωπικότητα.

Όπως λέει και ένα τραγούδι, "μια μεγάλη εμπειρία…". Έτσι είναι. Μαθαίνεις, βελτιώνεσαι, προχωράς. Κι αυτός ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει γιατί έχει πολλά ακόμη να δώσει… Κάποιοι τουλάχιστον, ας πανηγυρίζουν με τις ήττες του. Ε, το έκαναν μια φορά αρχές Σεπτέμβρη και περίμεναν ως τα τέλη Νοέμβρη. Προσοχή τώρα μόνο μην πάμε στο 2016, ε;

Υ.Γ.: Δεν μου άρεσε η εικόνα του Φορτούνη. Ως προς την πρόθεση να τρέξει στο διάστημα που μπήκε. Το επισημαίνω γιατί έτσι το είδα από κοντά… Δεν ξέρω αν τον πήρε από κάτω επειδή δεν ξεκίνησε ή το βαρύ σκορ, αλλά αυτό είδα…

Υ.Γ.2: Έξυπνη η αλλαγή του Ομάρ. Θα χρειαστεί πολύ περισσότερο με την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική. Ήταν στο όριο των καρτών.

Υ.Γ.3: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπάγερν - Ολυμπιακός 4-0

Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK