"Διπλό" και στην Τούμπα!

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για το μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, το τελευταίο διπλό στην Τούμπα και τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα.

"Διπλό" και στην Τούμπα!

1337 ημέρες μετά το τελευταίο "διπλό" του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Ψάχνεις το αρχείο, βρίσκεις τα στιγμιότυπα και τις σημειώσεις από εκείνο το ματς. 5 Φεβρουαρίου 2012 στην Τούμπα. Κι αν δεν σας κάνουν οι 1337 ημέρες, η εφαρμογή μέτρησης το έχει και ως 3 χρόνια 7 μήνες και 29 ημέρες. Συμπεριλαμβανομένης της ημέρας που γίνεται το ματς. Εγώ νομίζω πως έχει έρθει η ώρα. Και η συνταγή, ο οδηγός αν το θέλετε, είναι αυτό το ματς.

Τότε τι είχε κάνει ο Ολυμπιακός; Δεν συμβιβάστηκε. Με τον Βαλβέρδε στον πάγκο και… άγνοια κινδύνου, το μοτό εκείνων των ημερών ήταν ένα! "Εμείς το παιχνίδι μας, δεν μασάμε τίποτα…". Το είπαν και το έκαναν, όμως και φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ατμόσφαιρα εντυπωσιακή! Με τα καπνογόνα τους, να βοηθήσουν την ομάδα τους, αλλά και τα… κλασσικά όταν αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός.

Τι έκαναν τότε οι "ερυθρόλευκοι"; Χάνουν εξαιρετική ευκαιρία με τον Μιραλάς στο 1ο λεπτό, έχουν δοκάρι με τον Ιμπαγάσα στο 4ο, κάνουν το 0-1 στο 5’ και το 0-2 στο 18’. Ε, τι άλλο να γίνει; Στο τέλος οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με τα νεύρα τους που ο Μιραλάς τους έκανε ό,τι ήθελε και αν εξαιρέσει κανείς ένα δοκάρι του Γκαρσία και μια γενικότερη αστάθεια του Μέγερι, ο πίνακας θα μπορούσε να γράψει 0-3 και 0-4. Όπως το σκορ με το οποίο νίκησαν το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη οι Νέοι του Ολυμπιακού τον ΠΑΟΚ.

Το θέμα είναι ένα. Μπορεί αυτός ο Ολυμπιακός να κάνει τα ίδια; Η εκτίμησή μου είναι ότι ο Σίλβα και οι συνεργάτες του έχουν διαβάσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό τονίζουν. Ο Τούντορ έχει ένα στυλ παιχνιδιού που όταν παίζει με καλό αντίπαλο, δεν θα το πάει στην… τρέλα, θα κερδίσει και χρόνο, γνωρίζει ότι έχει και παίκτες με ποιότητα που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Ο Μακ για παράδειγμα, είναι ο ένας που θα κληθούν να προσέξουν για τα καλά οι "ερυθρόλευκοι". Ο Σίλβα την πιστεύει την ομάδα του και το δείχνει. Στηρίζεται στη δουλειά του και γι’ αυτό του έχει πιστωθεί το γεγονός ότι ακόμη και μετά από μεγάλα ματς (όπως η νίκη στην Άρσεναλ), βάζει κάτω το κεφάλι και βλέπει τη συνέχεια και δεν το… παίζει πρωταγωνιστής της μιας βραδιάς.

Η πιο ωραία εβδομάδα

Ο Ολυμπιακός στη "μάχη" της Τούμπας έχει την ψυχολογία. Και η απλή λογική ενός φίλου του ποδοσφαίρου, τον καθιστά φαβορί και στη Θεσσαλονίκη. Όταν κάνεις τρία γκολ απέναντι στην Άρσεναλ και μέσα στο γήπεδό της, τότε μπορείς να νικήσεις παντού. Εκτός από το Μόναχο, αυτοί δεν παίζονται, μην αναλύουμε τα ίδια. Είναι σε… άλλο πλανήτη. Αυτό που δεδομένα θα μεταφερθεί στους ποδοσφαιριστές αλλά και στον Πορτογάλο προπονητή, είναι το πόσο πολύ θέλει αυτό το ματς και ο κόσμος. Όλοι το θέλουν βασικά. Και πώς να μην το θέλουν; Ο κόσμος περιμένει πως και πώς να δει την ομάδα του να του χαρίζει μια από τις ωραιότερες εβδομάδες στην ιστορία της. Και έτσι θα είναι. Να έχει δει πεντάρα στο Καραϊσκάκη επί του ΠΑΣ, να ακολουθεί το τεράστιο "διπλό" στο Emirates και μετά η Τούμπα.

Δεν είναι ψέμα πως έχει μείνει ένα παράπονο στους "ερυθρόλευκους". Παίρνει ο Ολυμπιακός τους τίτλους, πετυχαίνει τους στόχους του, αλλά σε πολλά ντέρμπι τα τελευταία χρόνια έβγαλε προβλήματα, δεν πήρε τα αποτελέσματα, δεν έπεισε και αυτό δεν αρέσει. Ο οπαδός του Ολυμπιακού έχει την τρέλα του. Ακόμη και στα… πέτρινα χρόνια, ποια ήταν η ικανοποίηση; Να τους "καθαρίζει" στα ντέρμπι, να τους την… χαλάει. Ακόμη και τη χρονιά που δεν πήρε πρωτάθλημα (το τελευταίο) από τον Παναθηναϊκό, μήπως δεν έμεινε στο στόμα όλων τα… αγάλματα του ΟΑΚΑ με το γκολ του Ντάρμπισιρ; Μήπως "έσβησε" το 0-3 στο Καραϊσκάκη από τον Παναθηναϊκό από την άλλη; Έτσι είναι τα ντέρμπι σε όλο τον κόσμο, έτσι είναι και στη χώρα μας. Θα ζούμε γι’ αυτά. Μεγαλώσαμε με αυτά, είναι κάτι διαφορετικό. Έστω και αν για τους πιο μυημένους ντέρμπι είναι μόνο το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Αυτό το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πάντως έχει όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην επιτυχία με την Ντόρτμουντ, οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από τεράστια επιτυχία. Το πρώτο που πρέπει να ευχηθούμε είναι να μη συμβεί το παραμικρό. Νομίζω πως είναι ένα μεγάλο τεστ και για τον ΠΑΟΚ, για τον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του. Οπαδοί του Ολυμπιακού δεν θα υπάρχουν, ας μην γίνει τίποτα, είναι μια καλή αρχή… Πέρσι ο Τσόρι τα… είδε όλα στο κόρνερ. Εκεί που φέτος πήγε και είδε και ο Μπουονανότε της ΑΕΚ. Και ελπίδα, να μην… ξαναδεί κανείς άλλος. Παντού, ας καταλάβουν οι πολλοί που αποδοκίμαζαν τους λίγους, πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Όλοι μας, ο καθένας από την μεριά του.

Δεν αλλάζουν πολλά

Η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού είχε το απρόοπτο με τον Πάρντο. Τον σκόρερ του πρώτου τέρματος στο Λονδίνο. Υπερπροσπάθεια έκανε και στην αποστολή να ήταν δεν ήταν 100% σίγουρο ότι θα έπαιζε βασικός. Υπάρχει άλλωστε και ο Ντουρμάζ για τα άκρα, ανεβαίνει ο Σεμπά, ενώ ορισμένοι θεωρούν πως ίσως είναι η ώρα του Ερνάνι. Ενός παίκτη που ως τώρα δεν έχει δείξει κάτι, αλλά τέτοια ματς πολλές φορές σε αλλάζουν, φέρνουν την… έκρηξη αυτού που πάντως ξέρει μπάλα και δεν είναι ρολίστας.

Ο Σίλβα δεδομένα έχει περισσότερες επιλογές από τον Τούντορ. Έχει και την ομάδα του πιο ξεκούραστη σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ, αλλά όλα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς τα αναλύουμε, γράφουμε τι περιμένουμε να δούμε, αλλά οι 22 που θα ξεκινήσουν και οι αλλαγές με τις ιδέες των προπονητών θα παίξουν το ρόλο τους…

Ελκυστικότατες αποδόσεις

Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή ανακοίνωσε τη συμφωνία του με την εταιρεία στοιχηματισμού Stoiximan.gr. Κόντρα στον ΠΑΟΚ μάλιστα, θα φορέσει για πρώτη φορά τις φανέλες με το λογότυπο της Stoiximan.gr και έχοντας δει πως είναι, πιστέψτε με πως αξίζει.

Μπήκα στο Stoiximan.gr και είπα να σας… ρίξω και δυο-τρεις ιδέες για στοιχηματισμό. Έτσι για την… καλή αρχή. Θεωρώ πως το να σκοράρουν οι Φορτούνης με 4,15 και Ντουρμάζ με 4,25 είναι ελκυστικότατες αποδόσεις. Να σκοράρουν οποιαδήποτε στιγμή στο ματς, έτσι; Δύο παίκτες που λογικά η μπάλα θα περάσει πολύ από τα πόδια τους, που δοκιμάζουν, που δημιουργούν αλλά και γνωρίζουν να εκτελέσουν. Κλικ μου κάνει και το να δεχθεί κάρτα ο Μαζουακού στο 2,50 που θα έχει και τα… νευράκια του που δεν αγωνίστηκε στο Λονδίνο, αλλά και επιρρεπής είναι ως τώρα φέτος στα φάουλ όταν αμύνεται. Αξίζει και το 3,40 που προσφέρεται το να σκοράρει κάποιος παίκτης που θα περάσει στο ματς ως αλλαγή…

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

News 24/7

24MEDIA NETWORK