Ένα... τσαφ και προκαλείται πανικός

Ο Διονύσης Βερβελές μεταφέρει τα τελευταία νέα από το Μόναχο και γράφει για το εντυπωσιακό γήπεδο-στολίδι της Μπάγερν και τον Ολυμπιακό που κρατά χαμηλούς τόνους ενόψει του αγώνα της Τρίτης (24/11).

Ένα... τσαφ και προκαλείται πανικός

Μέσα στο άγχος ζουν και στο Μόναχο, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιθέσεις στη Γαλλία. Και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, με το που πάτησαν άνθρωποι του Ολυμπιακού στο Μόναχο, έγινε μια σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας και που είχαν να κάνουν κυρίως με την προσέλευση και την συμπεριφορά των "ερυθρόλευκων" οπαδών.

Ο Ολυμπιακός εκτιμάται πως θα έχει περισσότερους από 5.000 φίλους του στις εξέδρες. Πήρε 4.200 εισιτήρια, είχε ζητήσει άλλα 1.500, αλλά δεδομένα υπάρχει κόσμος που έχει πάρει εισιτήρια μεμονωμένα. Δεν θέλουν καπνογόνα και γενικά χρήση βεγγαλικών. Το ίδιο έχουν τονίσει και στους φίλους της Μπάγερν. Δεν θέλουν τέτοιες καταστάσεις πολύ απλά γιατί και μόνο στο… τσαφ, στο μπαμ, προκαλείται πανικός.

Η γερμανική αστυνομία έχει ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτό το ματς. Το ζήσαμε με το "καλημέρα" εμείς. Φτάνοντας στην "Allianz Arena" για τη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού, περάσαμε από έλεγχο. Μέχρι και το κουτί με τις καραμέλες μας έβαλαν να ανοίξουμε, να ξεδιπλώσουμε όλα τα καλώδια φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών, γενική κινητοποίηση.

Ακόμη και στη βόλτα του λεπτού να δούμε τον αγωνιστικό χώρο, από κοντά άνθρωποι ασφαλείας. Το βράδυ της Τρίτης (24/11), έχει ζητηθεί υπομονή από όσους θα μπουν στο γήπεδο και να είναι ήρεμοι στους ελέγχους. Επαναλαμβάνουμε πως στο Ανόβερο αναβλήθηκε ματς της Εθνικής Γερμανίας. Το Σαββατοκύριακο η γερμανική αστυνομία πέρασε με επιτυχία το τεστ με επεισόδια οπαδών στο Σάλκε-Μπάγερν, προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις. Τώρα, όμως, είναι ένα ματς Champions League, είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα εδώ, όλος ο κόσμος περιμένει πως και πως να δει αυτό το ματς.

Ένα γήπεδο στολίδι

Τι να σχολιάσεις γι’ αυτό το γήπεδο; Δέος βλέποντας το, τόσο απ’ έξω όσο και εσωτερικά. Γηπεδάρα με τα όλα της. Φτάνοντας στο Μόναχο είχε νυχτώσει. Στο δρόμο από το αεροδρόμιο για τη συνέντευξη Τύπου, όμως, το κόκκινο φωτεινό χρώμα της "Allianz Arena", έδινε το στίγμα της. Σαν να σε προσκαλεί. Εντυπωσιακοί και οι χώροι εντός, η μικτή ζώνη, η συνέντευξη Τύπου, φωτισμοί, άλλη αίσθηση. Μπήκαμε και μέσα στο γήπεδο. Κοιτάζεις τις άδειες εξέδρες ψηλά και καταλαβαίνεις γιατί εκεί έχουν λυγίσει ομάδες και ομάδες. Τρία επίπεδα με εξέδρες, αλλά τα πέταλα ένα μέτρο από την εστία! Να μην παίρνεις ανάσα.

Ας ελπίσουμε ότι ο Ρομπέρτο αύριο θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεδομένα είναι το πιο δύσκολό του ματς, πριν αυτό αρχίσει. Ξέρει τι τον περιμένει από θέμα πίεσης. Για την ιστορία, για να μαθαίνουν και κάποιοι, έχει το πέταλο πρόσβαση στο γήπεδο. Ανοίγει μία πόρτα. Δεν ξέρω αν κλειδώνει με λουκέτο, αλλά τη βρήκα ανοιχτή, φαντάζομαι, όμως, πως εδώ δεν μπαίνει όποιος θέλει μέσα. Έτσι;

Χαμηλά οι τόνοι…

Μια φυσιολογική πτήση για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Στο αεροπλάνο άλλωστε δεν υπήρχε απλός κόσμος. Με τσάρτερ οι "ερυθρόλευκοι" στο Μόναχο και μια αποστολή που θύμιζε κατά πολύ αυτή στην Κροατία, αλλά και αυτή στο Λονδίνο. Χαμηλά οι τόνοι, με τον Καμπιάσο να είναι ο πιο… ανήσυχος και να βγάζει σχεδόν όρθιος όλη την πτήση. Τα έλεγε με τον δικό του, τον Τσόρι, ετοιμάζεται κι αυτός για την "μάχη" το βράδυ της Τρίτης, με τις τελευταίες πληροφορίες να τον θέλουν να είναι στο αρχικό σχήμα που θα επιλέξει ο Μάρκο Σίλβα.

Μικρά-μικρά…

Πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού αναμένονται και την Τρίτη, ημέρα του αγώνα. Έχουν δώσει και ραντεβού μάλιστα στο κέντρο της πόλης, με το Μόναχο να προστίθεται στον μακρινό κατάλογο όπου οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν δώσει ξεχωριστό χρώμα.

Έχουμε εμείς τα δικά μας στην Ελλάδα με τον ΦΠΑ. Φτάνεις στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ, μπαίνεις, πίνεις ένα νερό. Βλέπεις την τιμή του! 6 ευρώ το μπουκαλάκι. Και η μπίρα στα 3,90 ευρώ. Μήπως να το γυρίσουμε στο αλκοόλ;

Με την πρώτη ομάδα πέταξαν και οι Νέοι του Ολυμπιακού που αύριο μεσημέρι αντιμετωπίζουν την Μπάγερν Μονάχου. Προέρχονται και από μεγάλο αποτέλεσμα, το 0-4 επί του Παναθηναϊκού. Θέλουν, όμως, να "ρεφάρουν" την εντός έδρας ήττα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Σοκ έπαθαν όσοι είδαν το φίλο του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο του Μονάχου να "γκρεμίζεται". Επιληπτικό επεισόδιο, αλλά ευτυχώς ο γιατρός Χρήστος Θέος ήταν πάλι εκεί. Για την ιστορία, ο ίδιος οπαδός το είχε πάθει και στην προετοιμασία της ομάδας στην Αυστρία. Καλά να είναι το παλικάρι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σίλβα: "Δεν κρύβω ότι σκέφτομαι να αλλάξω τακτική"

Οι "εκλεκτοί" του Σίλβα για κάθε θέση

News 24/7

24MEDIA NETWORK