Για άλλους "Γολγοθάς", για τον Ολυμπιακό του Σίλβα νέες προκλήσεις

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για το βαρύ πρόγραμμα του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη και περιμένει να δει το επόμενο "στοίχημα" του Μάρκο Σίλβα.

Για άλλους "Γολγοθάς", για τον Ολυμπιακό του Σίλβα νέες προκλήσεις
INTIME SPORTS

Πως και πως θα περιμένει ο Μάρκο Σίλβα τους διεθνείς του Ολυμπιακού να επιστρέψουν. Οι υπόλοιποι βλέπετε έχουν ένα τριήμερο από χθες, θα έχουν λογικά και το Σαββατοκύριακο. Ορισμένοι απορούν, πως είναι μεγάλο το διάστημα ξεκούρασης.

Μόνο μην το πείτε του Σίλβα που μαζί με τους συνεργάτες του γνωρίζει τι έχει μπροστά του και πως θα το διαχειριστεί σε ένα βαθμό. Βλέπετε, τα αποτελέσματα και αστάθμητοι παράγοντες (όπως για παράδειγμα οι τραυματισμοί) μπορεί να του αλλάξουν τα δεδομένα. Επιχειρούμε να αναλύσουμε τον Ολυμπιακό της συνέχειας. Πάμε σιγά-σιγά να… ξετυλίξουμε το κουβάρι.

Όλα περίφημα ως τώρα…

Το επόμενο ραντεβού του Ολυμπιακού είναι για τις 21 Νοέμβρη στη Λεωφόρο. Ως τότε, ο Ολυμπιακός θα κάνει το ταμείο του και θα έχει ένα μεγάλο επίτευγμα. Θα έχει αρχίσει τις υποχρεώσεις του Αύγουστο μήνα και θα μετράει μόλις μία ήττα, αυτή από την Μπάγερν Μονάχου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Δεν… σταματάει από εκεί και πέρα, γράφει ιστορία και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Έτοιμος για τις επόμενες προκλήσεις, αλλά στο ως τώρα ταμείο ποιος μπορεί να πει πως δεν τα πάει περίφημα; Ο Σίλβα δικαιώνεται, μαζί η διοίκηση που τον επέλεξε και όλοι πλέουν σε πελάγη ευτυχίας…

"Διπλό" στη Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός εκείνη την ημέρα θα έχει τον Στραματσιόνι στον πάγκο του. Ίσως να έχει στην αποστολή και τον Εσιέν. Ίσως να έχει αλλάξει και ψυχολογικά κυρίως. Όλοι θέλουν να αμφισβητήσουν αυτή την κυριαρχία του Ολυμπιακού, είναι ματς που εκτός από τους βαθμούς έχει και το πρεστίζ. Μήπως πέρσι, άσχετα με την επεισοδιακή συμπεριφορά των «πράσινων», δεν χαλάστηκαν πολλοί από την ήττα;

Ε, φέτος άπαντες θέλουν την… άλλη πλευρά του νομίσματος. Ναι, ντέρμπι είναι, αυτό είναι το ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Κανείς οπαδός του Ολυμπιακού, όμως, δεν συμβιβάζεται σε αυτά τα ματς. Γνωστές οι καταστάσεις. Έτοιμοι όλοι για την… καζούρα της επόμενης ημέρας στο γραφείο, έτσι είναι αυτά. Στοίχημα και για τον Σίλβα. Θα έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα έχει βάλει τέσσερα γκολ στην ΑΕΚ, αν έχει και το «διπλό» στη Λεωφόρο, να του πει ποιος και τι;

Στο… σταθμό του Μονάχου

Στις 24 του Νοέμβρη η… στάση του Ολυμπιακού είναι στο σταθμό του Μονάχου. Εντάξει, τι να σχολιάσεις τώρα εδώ; Ακούω στο ραδιόφωνο, στον SPORT24 RADIO 103,3 πολλούς που μου λένε για «Χ» και πρόκριση. Από την άλλη αναλύω τα ματς της Μπάγερν και με… πιάνει κάτι. Δεν σταματιέται αυτή η ομάδα, ας μην κοροϊδευόμαστε.

Δεν ξέρω αν ο Σίλβα έχει κάτι και για εκεί, αλλά με τον Γκουαρντιόλα να ανεβάζει τους στόπερ στη σέντρα και να σε «πνίγουν» οι υπόλοιποι, ένας Θεός ξέρει τι μπορείς να περιμένεις. Έχει σημασία εδώ το πώς θα διαχειριστεί η ομάδα μια ήττα και με το σκορ να παίρνει διαστάσεις. Τέτοιες εικόνες βλέπετε ανήκουν στο παρελθόν για τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό πλέον.

Το κεκλεισμένων και το Κύπελλο

Τα επόμενα ραντεβού του Ολυμπιακού είναι με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιγιάλειο. Το πρώτο, σύμφωνα με την αρχική απόφαση, στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη στις 29 Νοέμβρη. Αν και στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως θα πέσει αυτή η ποινή, για τα δύο καπνογόνα στη Βέροια. Είτε πέσει είτε όχι, με τον Ολυμπιακό να έχει τρέξει στο… φουλ σε Λεωφόρο και Μόναχο, ένα ματς κόντρα στον Αστέρα, πάντα θα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Έχουν βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό πολλές φορές οι Αρκάδες, να μην το ξεχνάμε αυτό.

Στο «καλημέρα» του Δεκέμβρη, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν το ραντεβού τους με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο. Εκεί όπου μετά το 2-2 με τον Πλατανιά στο Κύπελλο θα κληθούν να πάρουν μόνο το «διπλό» για να μην μπουν σε περιπέτειες στη διοργάνωση αυτή. Όλα τα θέλουν άλλωστε οι Πειραιώτες, να μην το ξεχνάμε αυτό. Και ο Σίλβα με δηλώσεις του στην πατρίδα του το επισήμανε αυτό. Το έκανε πέρσι ο Περέιρα, γιατί να μην το θέλει και αυτός;

Από Κομοτηνή στα αστέρια!

Το καλεντάρι γράφει νέα εκτός έδρας δοκιμασία για τους «ερυθρόλευκους» στις 5 Δεκέμβρη με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Με τους γηπεδούχους να «καίγονται» για βαθμούς και το σημαντικότερο για τους «ερυθρόλευκους», τέσσερις μόλις ημέρες πριν το ραντεβού τους με τα αστέρια. Στις 9 του μήνα, θα περιμένουν την Άρσεναλ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Με τον κόσμο τους εκεί, κοντά όσο ποτέ στην πρόκριση στους «16». Βέβαια, άλλο ματς, άλλη ημέρα, πολλά θα παίξουν το ρόλο τους. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει στην Ευρώπη, μένει να δει τη διοργάνωση.

Και τα… υπόλοιπα

Δύο αγωνιστικές θα μένουν για τον Ολυμπιακό ως το τέλος του πρώτου γύρου. 13 Δεκέμβρη με τον Παναιτωλικό και πάλι στο Καραϊσκάκη και στις 20 με την Καλλονή στη Λέσβο. Μαζί θα περιμένει και τον ορισμό για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Τα βάζουμε κάτω όλα. Για να καταλάβετε πιο συνοπτικά τι περιμένει τον Σίλβα και τους ποδοσφαιριστές του. Αλλά και τους υπόλοιπους στον Ολυμπιακό που θα μοιράζονται την αγωνία τους.

Από τις 21 Νοέμβρη ως τις 20 Δεκέμβρη, σε ένα μήνα δηλαδή, ο Ολυμπιακός έχει οχτώ ματς επίσημου χαρακτήρα. Πέντε για το πρωτάθλημα, δύο για το Champions League και ένα για το Κύπελλο Ελλάδας. Τώρα, χωράει η κουβέντα για το πώς θα το χειριστεί ο Σίλβα. Δεν γίνεται αυτή κατάσταση να… ταξιδέψει με 13-14 παίκτες, το καταλαβαίνουν άπαντες. Δεν βγαίνει, δεν γίνεται ανθρώπινα, αθλητικά, όπως θέλετε περιγράψτε το.

Εδώ είναι που περιμένουμε το επόμενο στοίχημα του Σίλβα. Ποιους θα έχει σε ετοιμότητα; Μαζί προκύπτουν και εύλογα ερωτήματα.

- Θα δούμε στη δράση και πάλι τον Καμπιάσο;

- Θα αντέξει ο Μαζουακού για… φουλ στην αριστερή πλευρά;

- Θα ρισκάρει σε εκείνο το ματς του Αιγίου έχοντας για δείγμα αυτό με τον Πλατανιά;

- Θα δούμε Φουστέρ και παίκτες με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής (όπως ο Πουλίδο);

- Πόσο θα παίξει ο Τσόρι σε αυτή τη διαδρομή;

- Πότε θα γυρίσει όπως πρέπει ο Μποτία;

- Θα είναι αποτυχία πιθανός αποκλεισμός από το Champions League;

- Αν όλα πάνε καλά, μήπως… παραγίνεται η κατάσταση;

- Πόσο θα λείψει στον κόσμο η ομάδα αν παραμείνει η τιμωρία με τον Αστέρα;

- Τι θα έχουν κάνει ενδιάμεσα οι… διώκτες σου στο πρωτάθλημα;

- Θα… μαγειρεύεται κάτι για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;

Δεν έχετε παράπονο έτσι; Με τον Ολυμπιακό γεμίζουν οι ημέρες μας, μεγαλώνει το ενδιαφέρον. Υγεία να έχουμε να προχωράμε και να καλύπτουμε όλα αυτά. Κάντε και εσείς τους δικούς σας υπολογισμούς, τι θα θέλατε, τι περιμένετε και αναμένω τα σχόλιά σας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ολυμπιακός στο μικροσκόπιο: Τα ρεκόρ και τα στατιστικά της επιτυχίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK