Μισή χρονιά σε 90 λεπτά

Ο Διονύσης Βερβελές γράφει για το ματς του Ολυμπιακού με τη Ντιναμό στο "Γ. Καραϊσκάκης" και τη μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Μισή χρονιά σε 90 λεπτά
INTIME SPORTS

Νέα ομάδα σε μεγάλο βαθμό, νέος προπονητής και μια τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σε 90’ και… κάτι από καθυστερήσεις, οι νταμπλούχοι Ελλάδας παίζουν τη… μισή χρονιά. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια και η προσέγγιση της αποψινής αναμέτρησης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Την ημέρα που γινόταν η κλήρωση του ομίλου, κόπηκαν πολλά χαμόγελα. Περισσότερα κόπηκαν μετά την ανακοίνωση του προγράμματος. Ο κίνδυνος την 4 αγωνιστική να έχεις "0" βαθμούς, ήταν κάτι παραπάνω από ορατός.

Πρεμιέρα με την Μπάγερν Μονάχου στο Καραϊσκάκη, 2 και 3 αγωνιστική εκτός έδρας με Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα. Στο ποδόσφαιρο, όταν στον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν 22 που παίζουν και μία μπάλα, δεν μπορείς να προεξοφλείς τίποτα. Το αποτέλεσμα γνωστό. Όπως και ο μεγάλος στόχος απόψε. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να διαψεύσει τους περισσότερους. Τους αμφισβητίες του, τους πιο επιφυλακτικούς από τους οπαδούς του. Το ταμείο γράφει 6 βαθμούς και ότι είναι στην κορυφή του ομίλου με την Μπάγερν Μονάχου.

Να είναι αυτός που πρέπει…

Το ματς απόψε δεν θα είναι εύκολο. Το μήνυμα αυτό το έχει περάσει ο Σίλβα στους ποδοσφαιριστές του, το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα. Η Ντιναμό μετά την ήττα της στην Κροατία, θα έρθει να παίξει το τελευταίο της χαρτί κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Μάμιτς έχει κάνει κάτι πολύ καλά. Όπως και οι παίκτες του. Αρκετές δηλώσεις όλες αυτές τις ημέρες, στις οποίες μεταφέρουν το άγχος στον Ολυμπιακό. Το… άγχος του φαβορί. Βέβαια, το ίδιο συνέβη και στο Ζάγκρεμπ. Φώναζε ο Μάμιτς ότι ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί λόγω της εμπειρίας του και στο τέλος φώναζε για τη διαιτησία. Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του, χωρίς να είναι η σούπερ εμφάνιση, αλλά απόψε καλείται να είναι αυτός που πρέπει.

Η ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πιάσει τους 9 βαθμούς είναι μοναδική. Δεν την πετάς τέτοια ευκαιρία, ειδικά όταν έχεις κάνει δύο μεγάλες νίκες, αυτές με την Άρσεναλ και την Ντιναμό μακριά από την έδρα σου. Το αποψινό ματς πριν την έναρξή του, μοιάζει αρκετά με αυτό κόντρα στην Μάλμε πέρσι. Τότε έγινε η δουλειά, αλλά θεωρώ πως η Ντιναμό δεν πρέπει να υποτιμηθεί σε κανέναν βαθμό.

Να σκοράρει πρώτος

Η μισή χρονιά παίζεται σε ένα γκολ. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να σκοράρει πρώτος, θεωρώ πως θα έχει κάνει πάρα πολλά. Αυτό δεν θέλει; Να αναγκάσει την Ντιναμό να δώσει χώρους στο γήπεδο. Οι Κροάτες είναι ομάδα που στη χώρα τους πρωταγωνιστούν. Παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής και απειλούν. Αυτό έκαναν και στο Ζάγκρεμπ, μόνο που ο Ολυμπιακός τότε κατάφερε να βγάλει τις ευκαιρίες. Πάλι με ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, αλλά ένα πολύ πιο δυνατό δεύτερο. Απόψε καλείται να έχει καλύτερη ισορροπία στην απόδοσή του.

Με όλα τα συστατικά που θέλει ο Σίλβα. Πειθαρχημένο ματς, κοντά οι γραμμές του, όχι μεγάλο ρίσκο και να έρθει το γκολ. Να το πετύχει πρώτος, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» η αλήθεια είναι πως δεν έχουν πολυδοκιμαστεί φέτος. Ας μην χρειαστεί ούτε απόψε στο Καραϊσκάκη…

Σεμπά ή Ερνάνι

Όλος ο ντόρος για την ενδεκάδα γίνεται για μία θέση. Οι τολμηροί θεωρούν ότι ο ανεβασμένος Ερνάνι θα πάρει φανέλα βασικού από τον Σίλβα, που τόσο πολύ τον πιστεύει. Οι… μυημένοι, πιστεύουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα επιλέξει τον Σεμπά για να κάνει την καλή δουλειά πρώτα στο ματς.

Συγκεκριμένων χαρακτηριστικών ο Σεμπά, πιο πειθαρχημένος στο αμυντικό κομμάτι. Η απόφαση δεν είναι εύκολη. Κυρίως γιατί ο Ερνάνι έδειξε να είναι καλά. Θα πει κάποιος, που; Με τον Πλατανιά στο Κύπελλο και με την Βέροια στο πρωτάθλημα; Από την άλλη, το παίρνεις το ρίσκο; Κι αν δεν σου πάει καλά ο Ερνάνι, τι μπορείς να πάρεις στη συνέχεια από τον Σεμπά ως αλλαγή; Εγώ αν επέλεγα, για να είμαι ειλικρινής με Σεμπά και Πάρντο θα ξεκινούσα στα άκρα και από εκεί και πέρα το βλέπεις αναλόγως την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Και ο Καμπιάσο είναι εδώ

Το σημαντικό για τον Σίλβα και τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Καμπιάσο είναι πάλι εδώ. Έκανε εκείνο το σούπερ ματς στο Λονδίνο με την Άρσεναλ. Έπαιξε λίγο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μετά και εξαφανίστηκε. Ναι, ήταν ο τραυματισμός, αλλά από εκεί και πέρα, απόψε θα φανούν πολλά. Πόσο και αν θα το χρησιμοποιήσει ο Σίλβα για παράδειγμα.

Τέτοια ματς, αποτελούν μια νέα αρχή καμιά φορά. Ο Καμπιάσο να μην ξεχνάμε πως πέρσι στη Λέστερ έκανε πολλά ματς. Περισσότερα από τριάντα. Δεν υπάρχει παίκτης τέτοιας εμβέλειας που να μην θέλει να αγωνίζεται. Δεν γίνεται. Είναι εδώ και ευκαιρία για να προσφέρει στον Ολυμπιακό με τη μεγάλη του εμπειρία. Η εξέλιξη του ματς θα δείξει και γι’ αυτόν πολλά. Απλά επειδή ο Σίλβα δείχνει «μανούλα» στη διαχείριση ποδοσφαιριστών φαίνεται πως δεν θα αφήσει χαμένη την ευκαιρία να τον… ξαναέχει. Για να δούμε…

Τα δύσκολα για "Μίλι"-Κασάμι

Η Ντιναμό αν θέλει να διεκδικήσει κάτι καλό θα πρέπει να έχει και κατοχή. Δεν εκτίθεται εύκολα αυτός ο Ολυμπιακός αμυντικά. Δεν κάνει… τρελό παιχνίδι και γι’ αυτό επειδή οι Κροάτες έχουν παίκτες με ποιότητα που μπορούν να κυκλοφορήσουν και μπάλα, θα εξαρτηθούν πολλά από την απόδοση των Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι. Για τον Σίλβα «κουμπώνουν» μια χαρά. Είναι ευχαριστημένος και από τους δύο και όταν γνωρίζει ότι το επόμενο ραντεβού είναι Κυριακή μεσημέρι με τον Ηρακλή, θα κοιτάξει να πάρει το μάξιμουμ. Μεγάλη πρόκληση και για τους δύο μέσους.

Ο Μιλιβόγεβιτς έχει και το… προσωπικό του, ποιος θα ξεχάσει την εμφάνισή του με καπέλο του Ερυθρού Αστέρα μετά το τέλος του αγώνα και το «διπλό» στο Μάξιμιρ; Ο Κασάμι παίζει ασταμάτητα, πάει καλά και είναι αποφασισμένος για μια ακόμη σπουδαία βραδιά. Μαζί, δείχνει πως είναι μια νέα μεταγραφή, ο… Ντουρμάζ του Champions League, από τη στιγμή που ο Σουηδός έχει μείνει εκτός λίστας. Αλήθεια, πόσο θα ήθελε να τον έχει απόψε στη διάθεσή του ο Σίλβα;

Η συμπεριφορά του κόσμου

Έχουν ακουστεί πολλά τις τελευταίες ώρες και το κλίμα όπως και να ‘χει θα είναι περίεργο. Εγώ το έζησα για τα καλά στην Κροατία και ευτυχώς χωρίς περισσότερες περιπέτειες. Απόψε ο κόσμος καλείται να μην τσιμπήσει. Καλείται ό,τι και αν συμβεί να είναι όπως πρέπει για την ομάδα του. Έχει άλλη συμπεριφορά πλέον ο κόσμος του Ολυμπιακού στα ματς της Ευρώπης απ’ ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν είναι ψέμα αυτό. Θα βάλει, όμως, και το ρυθμό με την ώθηση που μπορεί να δώσει στους ποδοσφαιριστές του Σίλβα. Προσοχή χρειάζεται όλη την ημέρα πάντως, έχουν ανέβει οι τόνοι και με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα για το τι έχει γίνει, τι μπορεί να γίνει και την παρουσία Σέρβων και Κροατών στη χώρα μας. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του καλείται να κάνει σωστά τη δουλειά του και αυτός στις εξέδρες. Άλλωστε ο Ολυμπιακός απόψε όπως τονίσαμε, παίζει… μισή χρονιά.

Παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης, θα είσαι στο +6 από την Ντιναμό και την ίδια ώρα στην Ελλάδα είσαι στο +8 από τον Παναθηναϊκό. Εντός των συνόρων οι περισσότεροι τον έχουν χρήσει πρωταθλητή, αλλά στην Ευρώπη θα παίζει για την 3 ή 2 θέση. Ο Μάμιτς λέει ακόμη και για την 1η. Σε αυτόν τον Ολυμπιακό, με νέο προπονητή και νέους παίκτες, την ημέρα της κλήρωσης αρκούσε και η 3 θέση. Όσο, όμως, σου… φωνάζει και η 2, δεν μπορείς να της γυρίσεις την πλάτη. Ειδικά όταν ο Ολυμπιακός έχει ψηλώσει στην Ευρώπη, όταν έχει αποκτήσει το δικό του μέταλλο, όταν ξέρει πως να παίρνει αυτό που θέλει σε ματς σαν το αποψινό. Έχει τη συνταγή, ας μην… χαλάσει το γλυκό λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σίλβα: "Δεν είναι καθοριστικό το ματς με την Ντιναμό"

Συλλήψεις φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα με βέργες και ρόπαλα στην κατοχή τους!

Με Καμπιάσο κόντρα στην Ντιναμό ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK