Οι "εκλεκτοί" του Σίλβα για κάθε θέση

Ο Διονύσης Βερβελές βρίσκεται στο Μόναχο και ένα 24ωρο πριν από τη "μάχη" του Ολυμπιακού με την Μπάγερν... μπαίνει στο μυαλό του Μάρκο Σίλβα και αποκαλύπτει τους "εκλεκτούς" του για κάθε θέση.

Οι "εκλεκτοί" του Σίλβα για κάθε θέση
INTIME SPORTS

Στο Μόναχο βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού, έτοιμη για τη "μάχη" με την Μπάγερν. Τον βαθμό δυσκολίας τον έχω αναλύσει για τα καλά σε προηγούμενο άρθρο. Τον γνωρίζουν πολύ καλύτερα, όμως, οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Συνταγή πάντως, μεταφέροντας τα της πτήσεως, η ίδια. Χαμηλά οι τόνοι, όχι πολλά λόγια, κάθε άλλο...

Ο Μάρκο Σίλβα μαζί με τους βοηθούς του να συζητούν, τα "πηγαδάκια" των ποδοσφαιριστών που ξεφύλλισαν τις εφημερίδες για να περάσει η ώρα της πτήσης. Δυόμιση ώρες κράτησε αυτή, με τους "ερυθρόλευκους" να... έχουν κόντρα αέρα, αλλά ελπίζουν ότι αύριο θα έχουν τον αέρα να παλέψουν για να διεκδικήσουν κάτι καλό.

Η ήττα δεν είναι αποτυχία όταν απέναντι είναι αυτή η Μπάγερν. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα θέλει να "καθαρίσει" την πρόκριση, αλλά και ο Ολυμπιακός μαθηματικά έχει τις ελπίδες να το κάνει. "Επιτυχία είναι ήδη που ο Βενγκέρ παρακαλά να μας κερδίσει η Μπάγερν", έλεγε χαρακτηριστικά "ερυθρόλευκος" και δεν έχει άδικο. Είναι μια μεγάλη αλήθεια κι αυτή. Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει στα σχοινιά την Άρσεναλ, έχει "καθαρίσει" την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στην 5η αγωνιστική του Champions League μέσα στο Μόναχο παλεύει για ό,τι καλύτερο.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με προπόνηση στο Ρέντη. Στο Μόναχο θα ακολουθήσει ανάλυση της τακτικής, το πως θα παίξει η ομάδα, το ψυχολογικό κομμάτι. Αν και τι να πεις σε ποδοσφαιριστές που με μυαλό και τακτική πήραν το "διπλό" στο Ζάγκρεμπ και που έφυγαν με τρεις ακόμη σπουδαίους βαθμούς από το Λονδίνο. Λες και δεν γνωρίζουν ποια είναι η Μπάγερν. Λες και δεν την έχουν παρακολουθήσει και τηλεοπτικά.

Με αυτούς θα παίξει ο Σίλβα

Ο Σίλβα δεν είχε εκπλήξεις στην αποστολή, Μετρημένα ήταν τα κουκιά άλλωστε. Πήρε 19, με τον Χουτεσιώτη να είναι αυτός που λογικά θα μείνει εκτός 18άδας. Σε αυτή, ο Καπίνο θα είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας. Πάμε στους 17. Και πολύ λογικά, Τσόρι και Μανιάτης που επιστρέφουν στην αποστολή δύσκολα θα ψάξουν το κάτι παραπάνω σε αυτή την αναμέτρηση. Μένουν 15.

Αν δεν ήταν ματς με την Μπάγερν, νομίζω πως θα βλέπαμε τους εξής 11: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο, Σεμπά, Φορτούνης, Ιντέγε.

Οι Σαλίνο, Ερνάνι, Καμπιάσο, Φινμπόγκασον θα ήταν για να συμπληρώσουν το παζλ και να δώσουν τις επιπρόσθετες επιλογές στον Σίλβα. Να θυμίσουμε πάντως, πως ο Σίλβα σε ένα ματς έχει αλλάξει φέτος προσανατολισμό. Σε αυτό με την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη. Τότε που έβαλε τον Σαλίνο στη μεσαία γραμμή, αλλά θα πρέπει να εξηγήσουμε πως τότε δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Μιλιβόγεβιτς.

Αυτοί που ξέρουν πλέον, λένε πως ο Σίλβα αρχίζει την ομάδα από τον Ρομπέρτο και τον Μιλιβόγεβιτς. Άρα, αυτό που αναμένουμε είναι να δούμε αν θα "θυσιαστεί" ένας εξτρέμ για να παίξει τρίτος στη μεσαία γραμμή. Μια σκέψη. Η άλλη είναι να μείνει εκτός ο Φορτούνης, καθώς όπως έχουμε επισημάνει ο Σίλβα ρίχνει μεγάλο βάρος στους εξτρέμ που θα δίνουν βοήθειες στους μπακ.

Οι "εκλεκτοί" για κάθε θέση

Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά και τι αίσθηση έχω, μαζί φυσικά και με το ρεπορτάζ, τις ενδείξεις...

Ο Ρομπέρτο έχει πάρει τα γάντια του και περιμένει ότι θα έχει ένα δύσκολο βράδυ.

Σιόβας (είναι καλά) και Ντα Κόστα θα είναι στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ομάρ, θα παίξει δεξιά και το δίλημμα έρχεται από την αριστερή πλευρά. Μαζουακού λέει η... λογική, μάλλον είναι η γνωστή κατάσταση. Ο Σϊλβα, όμως, βλέπει τον Ντούγκλας Κόστα σε δαιμονιώδη φόρμα και σκέφτεται πολύ σοβαρά να ξεκινήσει τον Σαλίνο.

Στη μεσαία γραμμή, θα βάλει τρεις. Ο Μιλιβόγεβιτς με τον Κασάμι θα είναι οι δύο. Τρίτος εκτιμώ πως θα μπει ο Καμπιάσο. Μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό, όλοι θα θυμόμαστε και τι έδωσε στο Λονδίνο με την Άρσεναλ.

Ο Σίλβα θα βάλει δύο εξτρέμ. Σεμπά και Πάρντο έχουν το προβάδισμα. Είναι σκέψη να παίξει ο Φορτούνης, μπορεί να βγει στα άκρα, αλλά κακά τα ψέματα δεν μπορεί να δώσει τις βοήθειες που θέλει ο Πορτογάλος προπονητής αμυντικά. Λογικά έτσι θα μείνει στον πάγκο ο Φορτούνης για να μπει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και ανάλογα με την εξέλιξή της.

Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο "μαχητής" Ιντέγε που σίγουρα αυτή τη φορά θα έχει πολλά να δώσει, αλλά και με διαφορετικό ρόλο. Ανεβαίνουν ψηλά οι στόπερ της Μπάγερν, ο ρόλος του θα είναι διαφορετικός.

Αυτά τα... νέα ως τώρα από το Μόναχο. Εδώ είμαστε και η ενημέρωση συνεχίζεται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σίλβα: "Δεν κρύβω ότι σκέφτομαι να αλλάξω τακτική"

Γκουαρδιόλα: "Δεν είναι έκπληξη για μένα ο Ολυμπιακός"

News 24/7

24MEDIA NETWORK