Οι επαγγελματίες και τα... παιδιά της αγγαρείας

O Διονύσης Βερβελές γράφει για την προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό, τον αρνητικό Τσόρι που βγήκε... MVP και τη διαχείριση που πρέπει να κάνει ο Μάρκο Σίλβα.

Οι επαγγελματίες και τα... παιδιά της αγγαρείας

Κυριακή μεσημέρι. Έχει ήλιο, πας στο γήπεδο. Εντάξει, εγώ έχω τη μετάδοση του αγώνα για το ραδιόφωνο, θα πρέπει να είμαι εκεί. Ο… άλλος που τσακώθηκε με τη γυναίκα του για να μην πάει βόλτα και να έρθει στο Καραϊσκάκη, όμως, σίγουρα αυτή την Κυριακή πρέπει να το μετάνιωσε. Και πως να μην το μετανιώσει; Ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα χειρότερά του ματς. Μου λέει ένας φίλος φεύγοντας. "Εντάξει, άνθρωποι είναι…". Ναι, άνθρωποι είναι και είναι και λογικό να υπάρχει κούραση. Και ψυχολογική και σωματική. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Σίλβα επέλεξε αυτή τη 18άδα και… μία από τα ίδια. Για την ακρίβεια όχι μία από τα ίδια…

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναιτωλικό είχε δύο επαγγελματίες. Ο ένας, ο Καμπιάσο. Που παίζει με τον Παναιγιάλειο, με τον Πανθρακικό, παίζει και με τον Παναιτωλικό. Δεν έπαιξε με την Άρσεναλ. Δεν έκανε… μούτρα, κράτησε την πικρία μέσα του και ως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έβγαινε μπροστά για να πιέσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, για να ζητήσει μπάλα από τον Μαζουακού στον χώρο και ακόμη να την περιμένει. Ο Αργεντίνος σίγουρα δεν έχει βρει το χρόνο που θα ήθελε, περιμένει, κανείς δεν ξέρει, όμως, αν θα τον βρει. Επαγγελματίας με τα όλα του πάντως. Μάγκας, έξυπνος, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ο άλλος επαγγελματίας της ημέρας, είναι ο Φινμπόγκασον. Να βλέπεις την ομάδα σε αυτή την κατάσταση, τον Ιντέγε να μην έχει τα τρεξίματα που είχε και ο Ισλανδός να… λιώνει στην προθέρμανση. Έδειχνε το ρολόι 88ο λεπτό και ήταν έτοιμος να… καταπιεί την… σαλιάρα που φορούν οι αναπληρωματικοί. Τέτοια ψυχραιμία δεν έχει ξαναγίνει! Επαγγελματίας με τα όλα του. Που σίγουρα, όμως, δεν έχει έννοια να κάτσει πάνω στο οικονομικό κομμάτι του συμβολαίου του, αλλά που νοιάζεται για την καριέρα του. Αντέχει, αντέχει, νομίζω πως δεν θα χαλούσε ο κόσμος αν τον βλέπαμε τουλάχιστον ένα ημίχρονο.

Η διαχείριση του Σίλβα

Το επόμενο διάστημα για τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο. Το έχω γράψει εδώ και καιρό, πως είναι δύσκολο να διαχειριστείς την ομάδα με τόσο… αέρα στη βαθμολογία. Δεν δέχομαι, όμως, τη δικαιολογία από τους παίκτες. Αν έβλεπε κούραση ο Σίλβα, ας έδινε ενδιαφέρον με νέα πρόσωπα. Και ας μην κέρδιζε ο Ολυμπιακός, τι θα γινόταν δηλαδή; Απλά ο Σίλβα έχει πάρει τις αποφάσεις του για τον Γενάρη και φαίνεται πως δεν θα βρουν την ευκαιρία αυτοί που περίμεναν. Δηλαδή ο Κολοβός με τον Γιαννιώτα αν έμπαιναν έστω και αλλαγή αντί του Σεμπά, θα… έχαναν;

Ο προπονητής αποφασίζει σίγουρα, γι’ αυτό και θα σταθώ εκ νέου στην διαχείριση που θα κάνει. Πρέπει να την κρατήσει την ομάδα σε ένταση, σε αγωνιστικό ρυθμό. Να μην αρχίσει η… θεωρία από αύριο το μεσημέρι για τον αντίπαλο στο Europa League και αν περνάει ή όχι η ομάδα. Γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν έχει ρυθμό, σε εκείνα τα ματς απλά θα… παίξει και δεν θα είναι αυτός που ο κόσμος του θα πρέπει. Επίσης, όταν γράφουμε πως ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα και στηρίζει, περιμένει να δει κιόλας. Να δει θέαμα, έχει απαιτήσεις, περιμένει, είναι λογικό. 22.000 άνθρωποι έσπευσαν σε δύσκολες καταστάσεις και πήραν τα διαρκείας τους, χαλούν βενζίνη, τη μισή τους μέρα στο γήπεδο, τρώνε και το κρύο, περιμένουν να δουν κάτι καλύτερο από το… στυλάκι που βγάζει ο Μαζουακού μέσα στο ματς. Και όχι μόνο…

MVP με… κατσαρόλα!

Για MVP του ματς με τον Παναιτωλικό ψήφισα τον Βιγιαφάνες των φιλοξενούμενων. Μου άρεσε ως ποδοσφαιριστής. Με τη λήξη του αγώνα, από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε πως MVP ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκες. Δεν θέλω να γράψω υποτιμητικά σχόλια για τους συναδέλφους, αλλά σε… κατσαρόλα να έβραζε η μπάλα, ο Αργεντίνος κορυφαίος δεν θα μπορούσε να είναι.

Όποιος έχει δει τον καλό Τσόρι καταλάβαινε ότι αυτός δεν ήταν ο Τσόρι. Εννέα στις δέκα επιλογές στο δημιουργικό κομμάτι, λάθος. Ένα σουτ νορμάλ που δέχεται ο… κρύος Στεφανάκος και με την μπάλα να περνάει από τέσσερα πόδια. Το πέναλτι, σαν "εκεί θα το ρίξω, πέσε…". Γενικά χαμηλή πτήση για τον Αργεντίνο άσο που δεν έχει συνεχόμενα ματς, του λείπει ο ρυθμός και αυτό φαίνεται. Απλά βαφτίστηκε MVP γιατί έβαλε το γκολ, αλλά να ξέρουμε και τι γίνεται και όχι να… κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Νομίζω πως ο Τσόρι στο μυαλό του έχει βάλει για τα καλά την ιδέα του να σταματήσει την καριέρα του. Ή στην καλύτερη, αυτή να την κλείσει στην Ρίβερ Πλέιτ.

Πιο εύκολο να γίνει ζημιά

Που καταλήγουμε… Ο Ολυμπιακός μπήκε με αέρα στο πρωτάθλημα. Έκανε ορισμένα καλά ματς, επίδειξη δύναμης, "καθάρισε" τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έβαλε τέσσερα στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, οι άλλοι είχαν τις γκέλες τους, άνοιξε η ψαλίδα και τώρα έρχεται η ώρα του πρώτου απολογισμού.

Ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλος. Γιατί ένα εύκολο πρωτάθλημα, μπορεί να φέρει γκρίνια. Ο κόσμος που θα έρχεται πλέον στο γήπεδο, θα ψάχνεται για καλό θέαμα, να δει καλή μπάλα. Το θέμα είναι ποιοι θα μπορούν να στην προσφέρουν αυτή. Γιατί αν ο Τσόρι δεν είναι καλά, θα βλέπεις τον Φορτούνη και θα παρακαλάς να είναι καλά. Γιατί βλέποντας τον Σεμπά με αυτά τα χαρακτηριστικά και τον Ερνάνι να… ψάχνεται και να περιμένει να λήξει ο δανεισμός του, δεν θα αργήσει η ημέρα που θα διαβάζετε για άλλον εξτρέμ.

Αυτή τη στιγμή, θεωρητικά ο Ολυμπιακός μεταγραφή δεν χρειάζεται. Θεωρητικά. Δεν ξέρω τι θα φέρει η κλήρωση. Το ένστικτό μου λέει Περέιρα ή Σπάρτα Πράγας. Ό,τι και αν φέρει πάντως, πρέπει να γίνει ένας καλός απολογισμός και το θέμα είναι να έχει καθαρό μυαλό και ο Σίλβα την κρίσιμη ώρα. Γιατί μετά το 0-3 της Τετάρτης, θα δείτε πολλούς που έχουν ξεχάσει τα συγκριτικά με τον Μουρίνιο και θα περάσουν σε μοτό "είναι 38 και έχει πολλά να μάθει ακόμη".

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 1-0

Αποδοκίμασε τον Ολυμπιακό ο κόσμος

Η αποβολή του Κυριακίδη και οι διαμαρτυρίες

News 24/7

24MEDIA NETWORK